Jump to content
Българският форум за музиканти

Темите за стилове, ритми и прочее


CyberGene

Recommended Posts

Колеги, в този форум напоследък нищо нормално не се пише, освен малоумни темички на новорегистрирани потребители, които с първата си тема още търсят стилове, ритми и други такива неща за чалга-машинките си. В това, естествено, няма нищо лошо, обаче едно, че разделът Клавишни се спами с глупости и вероятно отблъсква хората, другото е, че обикновено тези теми са многобройни и с участието на хора, нямащи си и минимална представа какво е интернет-форум и как се използва той. Например един пич, който (вероятно от незнание) си прави нови регистрации при всяко влизане във форума, отваря някоя от темите за стилове, натиска бутона "ДОКЛАДВАЙ" и като описание вътре пише на нас модераторите "Пратете ми стилове за Роланд нам си кво, плийс, имейл дъра-дъра"! На границата на търпението си съм, още повече че новорегистрираните потребители не могат да получават бележки, за да му обясня, че всъщност това, което прави е близко до полуидиотизъм и започва да лази далеч не меко по нервите на модераторите!

 

Доскоро нямаше модератор клавирист, но ето че сега вече си имате представител и искам да се допитам до вас какво е вашето желание за темите за стиловете. Аз имам две идеи, но вероятно вие може да дадете повече:

 

1. Отваряне само на една тема за стилове, която ще се забоде най-отгоре и всеки да пише само в нея - търсене, предлагане и т.н.

2. Създаване на подфорум в Борсата, за търсене и предлагане на стилове (този вариант трябва да се съгласува с Админа и другите модератори, така че не съм сигурен доколко е възможен)

 

Очаквам вашите предложения и мнения, като естествено ще се съобразя предимно с тези на старите кучета във форума :thumbs_up: Ето това е демокрация - да избера с чии мнения да се съобразя, не е ли така? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, че отначало е трудно, но искам да обясня специално на ТУНЬО - бутонът "ДОКЛАДВАЙ" служи да докладваш на модераторите, че нещо не е наред с темата - някой те псува, някой пише спам, офтопик и т.н. и модераторите получават съобщение за това с описанието, което напишеш. Но не се използва, за да си търсиш стилове!!! Моля да го имаш предвид в бъдеще!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също се опитах да му пратя (и на още един фен) РМ с обяснение кое какво, но нещо не ставаше, явно му е изключена опцията за получаване на съобщения. Дано го прочете тук!

 

Идеята за пин-ната тема мисля, че е по-добра, но нека кийбод ползващите да споделят мнения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това което предлага CyberGene като точка 1 е приемливо, защото сами виждате как всеки новопристигнал и естествено не сметнал за нужно да прочете правилата, първо тук поства питане за ритми, мидита и т.н. То не че ще види правилното място, но да се надяваме, че това което ще пише, ще остане в "клавишни", а не някъде из дебрите на форума и на модератора ще му е по-лесно да премести "исканото" от "клавишни" в "стилове" или както там ще се казва темата за стилове :icon_shithappens:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Радвам се да прочета че се е намерил МОДЕРАТОР КЛАВИРИСТ. Когато направих предложение за по-стегната организация на форума за клавишни едно от изразените мнения беше точно че няма такав човек. Ще подкрепя всяка идея работеща в тази насока.

Що се отнася до предложението в раздела борса да се предлагат стилове, миди и т.н. добре, но го правете само за професионално направени такива. Колеги ходили навън са носили такива мидита и стилове. Купили са си ги.

За free не мисля че е нужна отделна тема.

 

RICHI

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито на CyberGene за висучайшйят пост на модератор! :music336:

 

Пожелавам ти да забогатееш със "крупната модераторска заплата"! :)

 

/Аз тук не влизам обикновенно но 4ак сега те забелязах./ :)

Редактирано от A-L-A-D-I-N
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предлагам темата да се казва: "За бастуни дето нямат стилове и ритми ТУК!!!"

 

:thumbdown::godbless:

 

Те тия дето търсят стилове,защо изобщо влизат в тоя форум-тук се дискутират по-сериозни неща,говорим за музика,изкуство и т.н. :godbless::godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам още едно предложение/допитване. Какво мислите да забода отгоре една тема, посветена на въпроси относно самосвирките за кръчма, в която да се задават въпроси за Korg PA-сериите и другите кръчмарски свирки? Наблюдението ми в последно време е, че прекалено много се цикли около теми за стилове и проблеми със самосвирки и от там разделът клавишни е заприличал на батак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май няма смисъл, ще се дублират с темата за стиловете и ритмите, то и сега като гледам никой не използва тази тема като търси нещо, пак си пишат без да гледат има ли такава тема или няма...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

@CyberGene, май имаш право...сега се усещам, че все по-рядко идвам тук точно заради безсмислените теми, които се повтарят редовно - "...търся стилове за не знам к'ва си ориенталска свирка...","...я кажете с коя програма да махна гласа от тая песен...", "...я го вижте тоя к'ъв е гениален в 'чалгирането'..." (а той всъщност свирел само с дясната ръка, а с лявата "гениално" си чешел знаеш какво...)...и все бисери от този тип.

А за бутона "докладвай" - не може да им се сърдиш по 2 причини: 1. Някои толкова си могат и пробват всяко бутонче, дето фигурира на екрана им....2. Тъй като и аз модерирам в един форум, да ти кажа нещо, което и мен ме заблуди в началото - тези, които чакат валидация от админите, едно, че кутията за ЛС все още не им е активирана, но и всеки пост, който се опитат да пуснат от която и да е тема във форума, пристига при модераторите като 'рапорт'. Нямам представа защо е така...бъг в софтуера на форума ли...нещо друго ли... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, това последното си го изяснихме скоро. Но тук не валидираме регистрациите ние - мисля, че потребителят сам трябва да си я валидира с цъкане на линк в мейла си. Изглежда, че те не го правят това... Но явно е бъг на форума да им позволява да пишат, без да са валидирани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време бях пуснала тема в този раздел, като насоката и беше по-скоро класическото пиано и произведенията, които хората обичат да свирят. Резултатът беше, че едва ли не щях а да ме изгорят на клада, защото съм се заяждала и т.н. От тогава насам доста рядко ми се случва да влизам в този раздел на форума, по простата причина, че всичко е един боламач от дайте миди, какво мислите за тоя корг... вие си го казахте по-горе.

 

Идеята на CyberGene я поздравявам, че се е заел с доста трудната задача. Но ми се струва, че проблема идва просто от хората, които нито искат да хвърлят едно око за какво иде реч, преди да пишат, нито пък ще тръгнат да си търсят нещо сами, а не да чакат на готово. А и забелязвам това е масова тенденция не само в въпросния раздел. Както и да е. Надявам се да живне малко раздела и дано има ефект от всички опити.

 

Поздрави, Марина

 

п.с. ако мога да помогна нещо - насреща съм.

Редактирано от zombie
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето лично мнение е,че такава тема трябва да има. Защо? Аз се интересувам и изпълнявам народна музика от всички фолклорни области в България и с това искам да докажа колко е богата нашата си музика. В такъв аспект признавам, че няма да направя родопски, добруджански, шопски, пирински или тракийски стилове от колегите които са родени, живели и работили там , защото съм от Северна България и за мен реднои професионално би било да разменя информация с тях. Не , че немога да си правя, но това е въпрос на корени, традиции и т.н. Не съм съгласен примерно , че Калин от Белене ще си направи македонски стилове както някой от Петрич- би било заблуда за него. Същото важи и обратно. Съгласен съм ако той примерно изпълнява само северняшка музика. Това са моите основания.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.