Jump to content
Българският форум за музиканти

maestro

Members
  • Мнения

    40
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно maestro

  • Рожден ден 04/20/1989

Previous Fields

  • Инструмент
    самосвир

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Location
    Густу майна...

maestro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Да си ми жив и здрав-получи се!..А бе-ученото си е учено!Евала,браточка!
  2. Живо-здраво,колеги! Гледам,че тук се коментират теми относно Па серията,та да не пълня раздела с нова тема,да питам тук-все некой ще знае..Взех си ПА500,горе-долу съм доволен,понаучих му туй-онуй,ама то-много работи по него,не може от раз да задействам всичко..Има една опция при мидитата-некои излизат с текстове,некои -не.В книгата пише,че требва да се вкара текста както текстов формат със същото име,както е файла-е па качвам го на свирката в папката на мидитата като "Microsoft Word Document"-не става работата- имали неква друга шашма при качването на текст..Ако некой го е правил-нека да опише процедурата,та по-ограничените в техническо отношение колеги,като мен, да знаем как се прави. Предварително благодаря на отзовалите се спецове по въпроса!!! Поздрави на всички Ви !!!
  3. Също така,никога не е излишна по некоя "лицева опора" от време на време.
  4. Много и верни неща са казани по темата,та не виждам смисъл да се дават повече съвети,щото почти нищо повече не е в състояние да помогне,щом става въпрос за озвучаване на цигански("ромски" не ми звучи достатъчно миризливо)оркестри. Истина е,че мангалите(не всички,а по-сериозните им групи)за разлика от нас,държат да са обурудвани до зъби и с последната дума на техниката-всъщност,излезе ли последния пауърмейт на Динакорд,трябва да го имаш(не,че е най-доброто,но е станало нарицателно-ако и буса ти е Динакорд-за циганите ти си човекът!),почти всяка г. е необходимо да се вдига с 20-30% мощността,като се предвижда,разбира се и компонента -мобилност,щото да не дойде време да се ходи на свирня с ТИР.Факта,че самите търговци на муз.инстр. твърдят,че 90% от оборота им се върти от "братята" е наистина показателен,същевременно-тежко изпитание за човек,поел ангажимент за brownbrother sound.. От както се помня да свиря,се озвучавам сам,за да нямам проблеми,но винаги когато се качи мангал на сцената проблемите се зараждат,затова-като ти каже:"бате,дигни малко",ти го намали още,щото изтървеш ли ги-няма оправяне и естествено си виновен Ти! И не на последно място,ако имаш физическа възможност, биеш 2ма-3ма от оркестъра преди свирене,да ти имат страха и за да не ти се качат на главата,пистолета да ти е на кръста задължително и тогава-бегай спокойно да озвучаваш циганета..
  5. Тя много сложна била работата при теб.. .ЗА София не знам как стоят нещата с магазините,да кажат колегите-софианци.Ако ще вървиш на такива свирчета като PSR-E213 / PSR-E313 ,то можеш да провериш за нещо и в Метро,Техномаркет,Технополис-всичко което продават там(освен най-бебешките предложения)ще свърши същата работа,само дето ще е още по-еФтинко. И друго предложение-като бивш обитател на гарсониера с пиано,със всички екстри,дето ти изброи+баба,дядо и куче ,пианото много добре се вместваше в ограниченото пространство-зад долния му капак се държаха сума буркани,шишета и др. покъщнина,а върху него бяха наредени неколко саксийки с цветя,гарнирани с голямо количество литература,вкл. и музикална,разбира се.Плюс това пианото си го имаш-няма да даваш пари за свирка(криза е,все пак),пък и свирката,колкото и да е по-малка си иска да и поразчистиш някъде,че да и се отвори място..Ама ти си знаеш.
  6. Ако кажеш тая риба на снимката как си я хванал,ще ти кажем!..
  7. Светле,това е за теб! :само че не е 500,а около 1000лф. ..но пък е чисто ново и е наистина много яко за паричките си.
  8. Разбира се, всеки подготвен човек би се изказал така!!! ...
  9. Абе колеги,детенцето дето иска да си купува свирка да се учи му взехте акъла с толкова инфо!Колежката сега прохожда,пък Вие и изнесохте лекция,достойна единствено за дебат между напреднали. Като по-стар и препатил с многобройни смени на най различни свирки,в никакъв случай не бих препоръчал на начинаещ колега да се обзаведе с 'workstation" и да се чуди от къде да я почне.Бих предложил на Aurora свирка от типа на Yamaha PSR E-413.(около 500лефа-чисто нова! ) С такова нещо човек може да се понаучи да свири за кратко време като се упражнява върху готовите стилове(които в повечето случаи са приятни).После,в тоя тип свирки има и по няколко юзера,на които всеки може да си композира стил по свой вкус и да си импровизира отгоре колкото и както му е кеф.Плюс това в саундово отношение,всички съвременни свирчета от тоя тип си имат поне 250-300 звука,които покриват критериите за всякаква музика(ако ще си я свирим за кеф в къщи )..Та,като се понаучи начинаещия да борави с инсталацията(редактиране на звуци,аранжименти,стилове и т.н.)може,ако не му е минал мерака,а напротив-зарибил се е още по-яко,да си вземе вече нещо по-сериозно(ws) и да продължи да твори на по-високо ниво ...Поздрави от бате Ви Ицко.
  10. maestro

    Корг ПА800

    Пич,тука не е сергия-ходи в некой магазин(музикален магазин!!!..,да не идеш в супермаркет ),там ще ти дадат информация от първа ръка-кое кво е,колко струва и т.н.
  11. Вчера водих един приятел от Бургас в магазина на Бозов(в Пловдив).Искаше да купи пиано на сина си и по пътя за магазина му разказвах за офертата,като му казах да не бърза с покупката,щото съм видял в нета нещо интересно-точно като за него.Като влезнахме в магазина гледам същото това свирче!Викам включвай го да го пробваме.Ами оказа се наистина приятна свирка с много реалистичен саунд и сносни аранжименти.Цената и беше 990лф. само че,не пишеше "thomann" а нещо друго(от рода на "midlle"-не съм сигурен,но това не е важно)иначе модела е SP5500. Могат да му се видят цените и в други магазини. Малкия беше обзаведен със свирчицата и беше много въодушевен- предрекох му,че поне 2 седмици няма да има време за други игри
  12. http://www.thomann.de/gb/thomann_sp5500.htm Разгледаи и това свирче.Само с тия параметри ми се вижда супер офертата: Thomann DP-5500 Keyboard - Stage Piano,88 Hammer action key´s, 559 Sounds, 203 Styles ( 3 User Styles ), 100 Songs, Polyphony 64 Note, Accompaniment control: Start/Stop, Sync Start, Sync Stop ++++...=- EUR -Хем пиано(истински клсвиши-Hammer action key´s),хем самосвирка...и цената народна
  13. maestro

    Korg Pa 50

    Ами ти си имаш свирка бе,пич! Що ще се набутваш за друга!?! 10г. ползвам "i3",който заедно с другия KORG от серията- i2 е почти идентичен на твоя.За разлика от много други,тия свирки могат да се 'барат' колкото си искаш и звучат много достоверно!..Като единствения недостатък(спрямо по-новите модели) им е малкия брои RAM стилове,които обаче могат да се компенсират като се използват вариацийте. ... Друг е въпроса ако имаш бол пари и се чудиш кво да ги правиш...Тогава има много варианти-да речем: PA-800 и т.н.
  14. CyberGene е прав.Не може ей така да си направиш групичка и да си свиркате,само щото ви е кеф.За да не изглеждат нещата съвсем отчайващи,мога да дам на младите колеги едно предложение-все пак винаги има решение за всичко(макар и частично). Събирате се известна бройка хора,желателно е поне един(да речем китариста)да може да свири.Намирате си достатъчно количество MIDI-та,първоначално на парчета които харесвате,а в последствие-такива каквито ще ви трябват за съответната работа. От тук нататък решавате кой какъв инструмент ще държи на сцената,за да си го набави и да започне да свиква с него-да не изглежда смешно.За целта трябва да се погледат малко видео материали(как големите световни светила боравят с инструмента си ). Има и още нещо:ако не всички,то поне някой от бандата трябва да може да пее,като един от Вас трябва да е наистина добър!!! После е лесно-сваляте си текстовете на песни,чийто мидита имате и ги почвате.100-на песни репертоар с нужната хореография се правят за има-няма 3-4 седмици,след което записвате едно рекламно клипче на бандата(10-на парчета на китка,в схема:куплет-припев) и ако е дал Господ,до 2-3 мес. може спокойно да се озовете на работа в чужбина.Там хората са много толерантни,доволни са и на малкото,което им се дава от артиста-стига да си личи,че е от сърце! Тази схема е валидна само за чужбина,за тук схемата е много по-тежка и се иска изкл. сериозна подготовка,щото нашия слушател е много капризен,трудно му се угажда,а някъде и бият за не особено добро свирене... Успех на младите колеги!..Няма невъзможни неща!!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.