Jump to content
Българският форум за музиканти

A-L-A-D-I-N

Members
 • Posts

  396
 • Joined

 • Last visited

A-L-A-D-I-N's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. То вече е направено виж тук и допълвай кадето намериш за добре! http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B0%...%B8%D0%BA%D0%B0
 2. Използвай талк за ръце! /върши добра работа при щангистите/.
 3. А не мен защо ми показва това? This item is restricted You do not have the credentials to access the restricted item hdl:1794/6275.
 4. Еех тъкмо мислех да кажа за О.Месиен, ама вие сте ме изпреварили.
 5. Ако няма да свириш по концерти или да правиш записи с тези барабани,изборът ти е идеален имат добър външен вид и цената е приемлива.
 6. noflip трябва да слушаш барабаниста ,първата и най-важна причина да има барабанист в една група е зада държи темпото и да бъде ритмичен всичко останало идва след това. Всички останали трябва да се водят по това което барабаниста задава като темпо ако той забързва и ти трябва да забързваш ако той забавя и ти забавяш просто защото трябва да си в такт с него. Обикновено ако пърчето няма интро със соло инструмент или глас и всички започват едновременно, тогава барабаниста дава клик със палки и брои на глас примерно на 3 раз два три или на 4 раз два три четери с което показва в какво темпо ще започне цялата група. Хубаво е на репетициите предварително да сте се разбрали кое темпо е удобно за всички така че да не бъде прекалено бавно или много бързо и всички да могат да свирят нормално. Ако повреме на песента неси сигурна каде си и какво е темпото слушай барабаните.Освен това при положение че имаш паузи и се замотаеш с броенето трябва да погледнеш барабаниста който да ти да де знак кога започва новия куплет или хорус и тн. При някой барабанисти увлечени да свирят някакъв сложен ритъм неим се разбира пулсацията и е хубаво ако имате подобен човек да го накарате да свири по опростен ритъм но за сметка на това да ви набива с десния чинел или с касата силните времена пулсацията 1,2,3,4... Другата страна на медала е че много от барабанистите са неритмични,не професионални или тепърва мислят да се учат да свирят ,а са избързали със влизането си в група и по този начин не може за нищо да се разчита на тях. Ако обаче имате нормален барабанист всички трябва да се водите по него!
 7. Да maple е хубав материал. Е то "заглушаването" или туширането на инструментите не се прави с цел да се подобри звука им защото звучат зле,а за да имат по кратък състейн! Така че независимо с какви чинели свири Steve Gadd, може да ги тушира в зависимост от това как е решил да звучи на момента.
 8. Tozi солото е ОК като се има предвид и кой го прави ако формално погледнеш изпълненията и в двете клипчета използват тремоло и парадидли но не е там въпроса аз имах предвид чисто музикално и като стил. yotzzo какво по конкретно те интересува за ансамбловата техника на Бъди Рич.... ти принципно какви прилики виждаш между двете клипчета.Момчето свири в drumline както си и пише в коментара към клипчето използва дълбок филд барабан каквито обикновенно се използват само за маршировка и изпълнения на открито да неговорим че палките които използва са доста "груби" за джаз и хората които неискат да направят демидж на своя комплект ги избягват. В главата на един drumline барабанист са само как да свирим рудименти и как да ги комбинира всичко е сведено до спорт няма неща като груув, свирене със чувство интеракшън с останалите музиканти в едно комбо или бенд каквито вълнуват един джазмен, особенно ако говорим за Бъди Рич,Джин Крупа-това са просто легенди. Фокуса във втория клип е върху музиката и това как да отговориш на това което останалите музиканти са ти "подали" на момента а не просто въху техника и физическа издържливост. Между другото не се заяждам а си казвам мнението.
 9. Ако не бъркам го има на DVD-то на Star Academy нали имаше запис на цялото шоу.А между другото какво стана с него след като спечели отиде ли в Кан /или кадето там беше/?
 10. Да интересно, само че този стил на свирене не се използва в концертната музика,а само в американските drumlines!
 11. Оправи си постановката проблема не е в палките!
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.