Jump to content
Българският форум за музиканти

процесорите Zoom -


H.R.

Recommended Posts

От детските играчки ZOOM 505ІІ най-ми харесва.Основният му кусур, който си спомням сега е прекалено късото repeat time на дилеят му.Иначе има широкообхватен еквалайзер.

Проблемът на тези е че трябва да ги настъпваш по чорапи ако искаш да отраят по дълго :cheers2: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 53
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Ех добрия стар ЗУУМ 606 беше ми мечта едно време, то не беше радост като си го взех преди тва ръчках един Лель дист буустнат с БОС овърдрайв директно в /не/спийкър симулацията на касетофон НОВА от Тайланд. Иначе сега по темата на колегата и аз бих препоръчал нещо от Line 6 дали да е Pocket POD или новия Pocket POD Expres те са в ценовия кръг на ЗУУМ-а

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На Зулум 505-ците им са ужасни конверторите. При u2.1 не забелязах да са толкова гадни, така че имат напредък. :rocker:

 

Утопията обажда доста добре, един френд има горния модел и за проц си е доста добре. Повече кефи от Лайн6 и особено от Босс. :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Heartman, прояви малко чувство за хумор.

Идеята ми бе, че до преди няколко години, като ходех по репетиционни, почти всеки метъл

китарист разнясяше по една 505-ца.

А така също и чалга китаристите го бяха харесали.

В някои случаи - има метъли свирещи чалга за пари.

 

Отделно си спомням, че една 505-ца се разхождаше между мен и Аваава нон стоп.

 

За автора - не знам дали ще съм полезен, това лято за такива цели - рахождане по репетиционни и за разцъкване - бях с Корг AX5G. Заслужава си да се пробва и купи.

За 150 лв е екстра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблемът на тези е че трябва да ги настъпваш по чорапи ако искаш да отраят по дълго

Напълно съм съгласен - на 505-I - цата - пластмоасовите педалчета отдолу натискаха едни хилави микретки (кнопки) запоени за платката които, отърваха и се наложи да ги сменям - наистина хилава работа. Digitech-RP50 изглеждаше по-малко хилав ама почти не се занимавах с него.

 

Съгласен съм , че 505 - II вади по-добър звук от 505-I a вече G-2 , G-7 ...серията много ми харесаха- там и педалите са по-здрави сякаш.

 

Истината е ,че не съм свирил с нещо по-сериозно от детска играчка досега и сигурно не знам какво е звук - както написах просто съм фен - (друга ми е професията). Просто ще пробвам и по-сериозни неща, каквито ми споменахте. ( може и софтуерна симулация чрез читава звукова карта - нещо не ми вдъхва доверие??).

 

Ясно ми е ,че добрия ефект е само необходимо но не и достатъчно условие за добър звук - адаптори , струни,амплифер , ако ще и добър микрофон за записа от амплифера, и човек дето си знае работата. Аз съм в сферата да домашния запис с компютър и евентуално жива изява в някоя непретенциозна дубка.

 

Всичко си е доста относително - докъде се разпростират познанията и претенциите . Няма да ви занимавам повече с глупости - отново благодаря на всички !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз от зом минах направо на boss gt8 няма да казвам за каква разлика става на въпрос.Пробвал съм много модели на зом и не ми харесват защото всички си звучат като ламарина :D

Ако нямаш достатъчно пари за качествен процесор може са ди купиш така наречените камиончета - може дори едно,но качествено ;)

На мен ми е писнало вече да се занимавам с подобни боклуци.Съжелявам вече за много неща които съм си къпил,но нямам голяма полза от тях :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При u2.1 имат напредък. :) и за проц си е доста добре. Повече кефи от Лайн6 и особено от Босс.

 

Има много съображения поради които човек може да предпочете нещо евтино и посредствено, разбира се винаги ще бъде за сметка на качеството.

Извинявай, но да се твърди, че ZOOM процесорът бил по-добър и от Line 6 "и особено" от BOSS си е ебаси вица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Що се опитвате да сравнявате кон с кокошка ?

 

Говорейки си за BOSS, всичките процесори, които те предлагат - МЕ-20, МЕ-50, GT-10, GT-Pro въобще не са от ранга на ZOOM G1/G1X, G2 !!!

 

Да не говорим за остарелите 505, 707, 606 ...

 

 

П.П. моделът ZOOM 505 е от преди 12 години - 1996 г.

Редактирано от prayer4eto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ама и вие четете и коментирате без да мислите - човека казва, че утопията на Роктрон, а не Зуум звучи по-добре от Лайн6 и Бос.

 

@Baby Thomas Това ти изказване изключително ме заинтригува. Утопията на пръв поглед ми изглежда супер нефункционална, поради липса на достатъчно настъпи бутончета за включване и изключване на отделни ефекти от веригата. И ако все пак са докарали спийкър симулация, това ще да е нещо ново.

Аз като цяло съм подръжник на тезата, че няма скапан процесор или ефект изобщо, а има хора, които не знаят как или ги мързи да ги настроят така, че да изкарат най-доброто от тях. В края на краищата най-важният елемент от всеки ефект чейн не е някоя от кутийките или в случая с процесорите конкретна бленда, а е "дърварят дето държи брадвата". Повече свирене, по-малко заиграване с играчките - това му е майката! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Хм....чета, чета и се чудя....Как никой не написа най-важното условие за хубав звук - амп-а...

И най-смотаната китарка да навреш в една лампова установка, тя започва да живее нов живот...:----)

Да, човекът пита за процесори, но звукът излиза от говорителя, все пак...

Другата голяма заблуда на повечето "метъл брадърс" е, че като си купят последния "Босс", ще зазвучат като последния на "Сепултура"....:--)

 

Повечето го разбират, но като се изредят на 4-5 процесора и след 35-40 годишна възраст...:--)

За мен истината е Амп---Китара--ефект---Микрофон срещу амп-а...

А колкото до Зуум-ите, супер са, особено за тези пари...:--)

Хващаш за ушите един 707 и нагоре....и с едно лампово кубе правиш чудеса...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е, нека не сме крайни.

Зуум наистина не са върха, бих казал, дори с лампов усилвател.

Но по-скъпите и нови моделиращи процесори звучат доста добре според много хора, при това са приятно компактни, надеждни и портативни.

 

Нека не насаждаме на всяка цена едностранчиви мнения. Лампата си е лампа, всички знаем, че е ОК.

Но да слагаме шаблон "пласмасов" на всеки процесор, на мен ми се вижда глупаво, при все че толкова много хора са доста доволни от звука на процесора си(дори директния му звук). А да обявяваме тях за глухи е лекомислено, според мен.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^Не че са глухи , но обикновено хората ползващи евтини процесори са начинаещи и/или не са чували нещо по-добро ,като база за сравнение.

едит-защото се занимавам и с колоездене - марката ZOOM е синоним на НЕкачествени вилки и др. чаркове ..

Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

+1 не са хората глухи и естествено са чували по-добър звук,ама нещата опират до това какво всъщност искаш ,колко кинти имаш за играчки и още редица фактори.Та аз моя Зуум го пенсионирах ама си беше ценна играчка от която се научих как да си правя звука който ми харесва и сега с Босчетата се разбираме прекрасно,пък за лампите не е задължително за да звучи супер.Има доста добри китаристи които не ползват лампи ,особено в тежката музика ,защото е друго изкривяването ,малко по меко и "правилно",а за тресня и транзистора върши добра работа.Всичко е въпрос на гледна точка:(

Редактирано от MDFk
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, да, ама не!!!

Сравнявате GT8 на BOSS със стари ЗУЛУМ-и G1 и G2, те не са от класата на GT8 и GT10 на BOSS. Последните споменати от мен процесори на BOSS би трябвало да се сравняват със G7 и G9 на ZOOM, тогава можем да ги поставим на кантар!!!

 

Иначе за човека създал темата мога да кажа че ако си вземе ZOOM G2.1u няма да съжалява. Ще има експрешън педал който може да го вързва към различни ефокти от съответната банка, тунер който работи!!! Има ритъм секция, освен барабани има и метроном. Може да се настройва силата на миксване на ритъм секцията с китарата си. Има USB изход и процесора безпроблемно се разпознава и под Windows и под Linux (ALSA). Под Windows с ASIO си работи безпроблемно, и под USB-то получаваш стерео сигнал в компютъра. Също стерео получаваш и на аналоговия изход на процесора. Когато си включен към компютъра може процесора да се захранва през USB кабела! Май бяха 40 твои препрограмируеми банки и 40 непрепрограмируеми, говоря на изуст, не си спомням точно но са предостатъчно банки.

 

Един минус който мога да кажа е че трябва да се отдели време за да се научиш как се работи с това добиче за да ти служи!!! Иначе си умрял прав. Даже аз още не съм му изучил всички функции как работи.

 

Второ минусче което произхожда от предното е че хората като не знаят да боравят с "кутийката" не ползват еквалайзера който мога да кажа че прави звука!!!

 

Тоя процесор май има и настройка "домашно/студийно свирене"-"концертно свирене" променя ти домашно/студийните настройки така че да звучат добре, да изпъкваш при свирене с група или на концерт. Тая настройка не съм я овладял, намерил, използвал още.

 

Мойте 5 стотинки като собственик на ЗУЛУМ G2.1u

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+1 за колегата a panov

 

Защо се насажда мнението че Zoom са некачествена фирма. Просто наистина отнема малко повече време за да си извадиш добрия звук ( това съм съгласен че е недостатък )

 

Лично около седмица човърках GT8 и Zoom g7, в стремеж да избера по-добрия. Само едно ще кажа, няма нещо което Боса да може а Зума да не може. И тук стигаме до малката лампичка която дава голямо предимство на зума. Да не говорим пък за Zoom g9 . Към момента мисля че единственно Line6 X3 live , и може би някой от големите процесори на VOX, могат да го надсвирят, но и те са по-висок клас. Ще поживеем и ще видим новия Zoom какво ще може.

 

Просто сравнявайте неща които са в един и същ ценови диапазон и горе доло по едно и също време излезли на пазара, и тогава разправяйте колко кофти са процесорите на Zoom. И най-вече някой вече беше казал, важното е задпроцесорното устройство да е добро , за да има добър звук :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.