BaMnupa Отговорено Ноември 29, 2009 Отговорено Ноември 29, 2009 (Редактирано) Програмата стартира за част от секундата. Става дума за новата версия 3.1415 (след първоначалното сканиране на VST папките и ефектите). Изродщина! Редактирано Ноември 29, 2009 от BaMnupa Цитирай
Bay Van Отговорено Декември 10, 2009 Отговорено Декември 10, 2009 (Редактирано) Да не отварям излишно нова тема ще пусна линк за един малко видео за гейтване на барабани свързано с малко повече хамалогия, но като се направи като хората се получава доста добре. Малко качество на видеото не е от най-добрите, но за следващия път ще се постараем повече. Това съм го откраднал от едно студио в Германия и го адаптирам малко за Рийпър (там беше на Про Фуулс опс) дано помогне на някого. http://www.youtube.com/watch?v=EWXDaSvJWL4 http://www.youtube.com/watch?v=Hy8DHuw_S3E Поздрави, BayVan Редактирано Декември 10, 2009 от Bay Van Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 Много подробно наистина,браво.Сега ако някой ми каже и как да експортна мидитата в аудио по отделни канали,обаче за CUBASE 5,в рийпъра хората много добре са се погрижили с това "stem",ама в Кубейса как става Цитирай
presly Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 С най-елементарното натискане на Freeze бутона на съответния инструментален трак... Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 ^^ Използвай казаното от presly. По принцип някои хостове предлагат отделна видима опция за това, но когато ми се наложи в Cubase и не видях такава, помислих и стигнах до тази "хитринка", а основната цел на freeze е всъщност да просвирва от запазения .wav файл съответната писта, облекчавайки натовареността на процесора. Ама айде да се пише в темите за това, има си теми за Cubase. Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 11, 2009 Отговорено Декември 11, 2009 С фрийза го знам номера,трябваше ми да ги експортвам в съседни тракове като аудио.Не с експорт аудио,ами както е в рийпър.Мерси все пак. Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 12, 2009 Отговорено Декември 12, 2009 Ами освен да го руутнеш към друг трак и вече неговото аудио да го запишеш в сосло режим и при прослушването да си заглушиш (mute) източника от първия, като си задал опцията мосля беше да освобождаваш заглушените тракове и накачените им ефекти от процесора при заглушаването им. Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 Reaper 3.15 излезе! Е, те такава програма няма Цитирай
Steppenwolf Отговорено Декември 13, 2009 Отговорено Декември 13, 2009 В крайна сметка, и при него вече има плащане. Не съм убеден дали има основателна причина да се проповядва толкова. Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Всеки ден излизат обновления за рипър,ама не знам кога ще стигнат нивото на кубейс 5,май единственото по-добро според моя жалък опит в двете програми е избирането на вст за определена част от трака/при рийпър/.Това наистина е страхотно,но може да го има и при Щайнберговците,както казах не съм цъкал достатъчно. Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Когато, Кубейс 5 стигне бързината на Рипър и стабилността му, тогава ще ме убедят да си го купя пак. Добре, че продадох Кубейс СХ3 и версия 4 след няколко години работа. Цитирай
sardaesox Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 5-цата е доста по-добра от 3-ката,аз стабилността-ами на мен ми крашва при най-натоварените с рам презети на метал фундри,от сорта над 1350 мб,но рядко.Рипъра обаче направо спича при това натоварване.Е,проблема най-вероятно е в мен и моя комп,ама все пак... Цитирай
Bay Van Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 (Редактирано) Не отричам, че много зависи от хардуера, но моя скромен опит (с РИЙПЪР) показва точно обратното. В Германия CUBENDO система на 8 ядра с РАМ колкото ти душа иска в що годе професионално студио (за техните стандарти) при нас би било направо професионално в седмицата има поне по минимум 3 крашвания като имайте в предвид че няма интернети, антивирусни и т.н. чиста DAW систем която би трябвало да е оптимизирана. Сега съм в къщи на 4 ядра W7х64 и 4 РАМ, интернет, антивирус, и какви ли не още простотии по компютъра с много повече плъгини по траковете защото нямам толкова outboard gear колкото можех да ползвам в студиото и за 2 месеца от както по сериозно се занимавам с РИЙПЪР имам сомо един краш. Не искам да се вадя генерални изводи само споделям моя скромен опит. Поздрави, BayVan Редактирано Декември 14, 2009 от Bay Van Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 Всеки да работи с какво има. Цитирай
BaMnupa Отговорено Декември 14, 2009 Отговорено Декември 14, 2009 E, то пък вече треа си супер нахален да не дадеш 80 лв и 10 стотинки и май левче за трансфера на сумата и да си купиш Reaper. Аз такъв коледен подарък съм си заръчал на дядо Мраз. Цитирай
Recommended Posts