Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Програмата стартира за част от секундата. Става дума за новата версия 3.1415 (след първоначалното сканиране на VST папките и ефектите). Изродщина! :godbless:

 

reapersecondstart.gif

Редактирано от BaMnupa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...
  • Отговори 350
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Да не отварям излишно нова тема ще пусна линк за един малко видео за гейтване на барабани свързано с малко повече хамалогия, но като се направи като хората се получава доста добре. Малко качество на видеото не е от най-добрите, но за следващия път ще се постараем повече. Това съм го откраднал от едно студио в Германия и го адаптирам малко за Рийпър (там беше на Про Фуулс опс) дано помогне на някого.

 

http://www.youtube.com/watch?v=EWXDaSvJWL4

 

http://www.youtube.com/watch?v=Hy8DHuw_S3E

 

Поздрави,

BayVan

Редактирано от Bay Van
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много подробно наистина,браво.Сега ако някой ми каже и как да експортна мидитата в аудио по отделни канали,обаче за CUBASE 5,в рийпъра хората много добре са се погрижили с това "stem",ама в Кубейса как става :thumbs_up::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^^ Използвай казаното от presly. По принцип някои хостове предлагат отделна видима опция за това, но когато ми се наложи в Cubase и не видях такава, помислих и стигнах до тази "хитринка", а основната цел на freeze е всъщност да просвирва от запазения .wav файл съответната писта, облекчавайки натовареността на процесора. Ама айде да се пише в темите за това, има си теми за Cubase.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С фрийза го знам номера,трябваше ми да ги експортвам в съседни тракове като аудио.Не с експорт аудио,ами както е в рийпър.Мерси все пак.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами освен да го руутнеш към друг трак и вече неговото аудио да го запишеш в сосло режим и при прослушването да си заглушиш (mute) източника от първия, като си задал опцията мосля беше да освобождаваш заглушените тракове и накачените им ефекти от процесора при заглушаването им.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В крайна сметка, и при него вече има плащане. Не съм убеден дали има основателна причина да се проповядва толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всеки ден излизат обновления за рипър,ама не знам кога ще стигнат нивото на кубейс 5,май единственото по-добро според моя жалък опит в двете програми е избирането на вст за определена част от трака/при рийпър/.Това наистина е страхотно,но може да го има и при Щайнберговците,както казах не съм цъкал достатъчно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато, Кубейс 5 стигне бързината на Рипър и стабилността му, тогава ще ме убедят да си го купя пак.

Добре, че продадох Кубейс СХ3 и версия 4 след няколко години работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

5-цата е доста по-добра от 3-ката,аз стабилността-ами на мен ми крашва при най-натоварените с рам презети на метал фундри,от сорта над 1350 мб,но рядко.Рипъра обаче направо спича при това натоварване.Е,проблема най-вероятно е в мен и моя комп,ама все пак...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не отричам, че много зависи от хардуера, но моя скромен опит (с РИЙПЪР) показва точно обратното. В Германия CUBENDO система на 8 ядра с РАМ колкото ти душа иска в що годе професионално студио (за техните стандарти) при нас би било направо професионално в седмицата има поне по минимум 3 крашвания като имайте в предвид че няма интернети, антивирусни и т.н. чиста DAW систем която би трябвало да е оптимизирана. Сега съм в къщи на 4 ядра W7х64 и 4 РАМ, интернет, антивирус, и какви ли не още простотии по компютъра с много повече плъгини по траковете защото нямам толкова outboard gear колкото можех да ползвам в студиото и за 2 месеца от както по сериозно се занимавам с РИЙПЪР имам сомо един краш. Не искам да се вадя генерални изводи само споделям моя скромен опит.

 

Поздрави,

BayVan

Редактирано от Bay Van
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

E, то пък вече треа си супер нахален да не дадеш 80 лв и 10 стотинки и май левче за трансфера на сумата и да си купиш Reaper. Аз такъв коледен подарък съм си заръчал на дядо Мраз.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.