Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

  • Отговори 350
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Браво ! Изключително полезна ми беше тази тема. Научих някои неща, които по-рано дори не се бях сещал, че съществуват. :)

:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Темата с ревърбите е много интересна,поне за такива като нас "софтуряги".Очаквам видео лекция от KURT UVASH в тая насока,онагледена със семпли/ако не съм прекалено нахален/,защото ревърба е основата на микса,а не само ефект,който да набучим някъде по трака като хоруса например... :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За тези, които нямат проблем с английския език:

 

- излезе новото "Reaper - Ръководство на потребителя", което съвсем спокойно може да си изтеглите от ТУК

 

 

П.п. Аз ще се стремя максимално да се доближавам до основните и базово важните неща в последващите видео-уроци (ръководството е изключително подробно)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:) ,ай-пак ще заглъхна в четене,мерсаж!Кой да ти предполага,че имали и ръководство! :) Редактирано от sardaesox
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак да слагаме ли версия v3.102 или не?

 

Нали това е последната версия и с проблемите, споменати преди десетина поста - забавяне на звука при селектиране и т.н.?

 

То много ъпдейти, много нещо...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Екстра си е програмката, ъпдейтвай си я, но внимавай някои настройки засягащи CPU и RAM да не ги пресилваш, защото, макар че си зависи от компа, в някои случаи аудиото може яко да натовари, особено ако си дал висок проритет. При мен така се получаваше, но с настройките по подразбиране за такива процеси, всичко си работи добре. :)

 

П.п. Сегашната версия към момента е 3.104. Вероятно следващия голям ъпдейт ще е на кръглото, ама наистина кръгло число: 3.14 ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет ви,

 

една работа се опитвам да спретна с Reaper-а и се чудя как да стане:

 

Тъй като имам миди клавирка (USB), но тя си няма никакви допълнителни бутончета и врътки (освен клавишчетата) от известно време се опитвам да ползвам USB game pad (като на PS с 2 стик-а и 8 бутона) като wheels.

 

Наскоро забелязах, че Рийпърът го "вижда" сред включените миди дивайси, но май не знае какво да го прави или аз не знам как да му задам да работи някак си.

 

Приемам акъл как да го накарам да работи като mod wheel паралелно с миди контролера.

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Привет! И аз в последно време минах на тази програмка и засега съм много доволен. Имам обаче въпрос. Как мога да ползвам импулси в тая среда. Пробвах Воксенго и не ми хареса особено. Благодаря предварително за съветите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи как си го използвал.Има импулси на кабинети,ампове,за барабани.За гитар риг се зареждат по един начин,за ревалвер по друг.Зависи и какви импулси си ползвал.Аз ти препоръчвам импулсите на Налбантов/Black bird/.voxengo boogex i pristine space са два различни модула за зареждане на импулси.Като по-лесен ти препоръчвам 1-вия.И при него обаче има врътки.А бе имаше тук някъде една тема от зимата за импулси...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!

А как мога да записвам на части в Рийпър? В момента записвам примерно първите два такта с миди клав., после слушам и искам да запиша следаващите два, ала докато правя новия запис, да мога да чуя началото? Благодаря много!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здрасти!

Качих си страхотни виртуални пиана, които на всичкото отгоре успях да отворя в Рийпър. Слушах, успях да запиша нещичко - радост голяма. Само дето после - нещо чекнах ли, ънчекнах ли, бъзиках ли - не знам, но когато се опитах пак да ги отворя пак (пианата, във програмата, не предишните записаните - тях ги изтрих, а като нов проект) - НИ ВОПЪЛ, НИ СТОН! Клавиатурата е ок, драйвърите - май също, а и работеше... Индикаторите за звука, показват все едно просвирва нещо, но аз явно оглушавам... Даже уредбата е включена... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.