sasog Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 Фендъри основно,Дънлоп и Dean Markley.Горе-долу средни и дебели ги предпочитам.Ама то като гледам кой ли пък харесва тънки перца??? Цитирай
interman Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 Fender Medium 73mm какво да кажа пера кат пера, за дебелина са ми идеални Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 След малко тестове се оказа, че най-якото перце е тоя Jim Dunlop Tortex Jazz Black 1.00: Цитирай
LOE Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 Fender Medium 73mm какво да кажа пера кат пера, за дебелина са ми идеални 73 милиметра - как свириш с това нещо бе това са 7+см дебелина Ама тортекса май наистина ше се окаже най кадърен жалко че от край време не се намират особено много по магазините, следващия път като намеря ще си взема поне 20 Преди месец нях закъсал за перца и взех от тия найлоновите... и след тортекса ми се сториха направо като мъчение... Цитирай
interman Отговорено Юли 8, 2008 Отговорено Юли 8, 2008 (Редактирано) Не питай. Проблема е, че много трудно се намират, а нормалното ми се изплъзва м/у пръстите Изпуснал съм една . пред 73 Редактирано Юли 8, 2008 от interman Цитирай
ivocanibala Отговорено Юли 9, 2008 Автор Отговорено Юли 9, 2008 Е, само аз не съм казал с какво свиря STAGG 1.50 Цитирай
sasog Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 Някой беше писал, че тортексите се намират трудно: е в сайта на Капъша пише, че имат : http://musicjam.hit.bg/ (за тия, които не знаят сайта). Цитирай
Valserp Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 Tortex в RF, поне във Варна, има Tortex-и. Цитирай
ivocanibala Отговорено Юли 9, 2008 Автор Отговорено Юли 9, 2008 Абе мани Tortex-i Sportex-i, нали все е перо.Почти всички са еднакви..... Цитирай
LOE Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 такова изказване може да направи единствено човек, който няма опит в свиренето всеки който е свирил достатъчно може да ти каже че всяко перце си има различен грип, различно усещане, различно звукоизвличане и още една камара специфични неща Цитирай
Overdrive Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 всичко е перо, ма някой се лъзгат, а други не Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 Аз предпочитам дебелина 076. Наскоро загубих едно с такава дебелина, което купих преди година от покойният вече Пепи Славов за сумата от 2 лв. Тогава се изненадах от цената, но не го върнах и го взех.После обаче останах много доволен. А по-неопитните да знаят, че това което се продава като комплект пера в Технополис са пълни боклуци. С такива и балади само да свириш пак ще си отиват по-две на ден. Цитирай
Йети Отговорено Юли 11, 2008 Отговорено Юли 11, 2008 Абе мани Tortex-i Sportex-i, нали все е перо.Почти всички са еднакви..... Все е перо, ама както каза LOE, всичките си имат разлики. Аз най се кефя на Dunlop Tortex и класическите пера на Fender, направени от целулоза. От първите любимият ми размер е 0.88 мм (зелените), а от вторите - 1 мм (тези, които се водят heavy). Цитирай
fLiSk Отговорено Юли 11, 2008 Отговорено Юли 11, 2008 (Редактирано) Аз се кефя на Дънлоп, но не на тортекса, а на крокодилската серия (с рисунката на кроко върху тях), и обикновенно държа няколко размера от тях, от по - тънко (не от съвсем тънките), до много дебело, зависи какво искам да свиря и как... Иначе из нас се търкалят по 2-3 перца във всяка стая (май само в банята няма, защото вчера намерих едно в хладилника ) и все са от различни марки и дебелини, така поне не ми се налага да търся като ми се присвири. Редактирано Юли 11, 2008 от fLiSk Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 11, 2008 Отговорено Юли 11, 2008 Gators са те. Аз скоро пробвах и Ultex серията и много ми допадна материята. Чакам си джаз размера обаче, че да ги тествам в бойни условия... Цитирай
Recommended Posts