Jump to content
Българският форум за музиканти

interman

Members
  • Мнения

    225
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от interman

  1. Това добре, според мен мога да покрия изискванията без произведението за класическа китара. Явно който не е свирил на такава трябва да се застреля.
  2. Мерси много за информацията. Иначе въпросните струни ще ги слагам на Fender Strat American deluxe, която като цяло вади по-пронизващ тон (с предимство на средните и високите най-вече), поне такива са ми наблюденията. Играя си и с потенциометрите на китарата, но ми се струва, че се получава едно заглъхване освен омекотяването на тона, което гледам да го избегна. Но определен ще пробвам flatwound с по-дебел сет.
  3. interman

    Струни за джаз

    Здравейте. Някой може ли да ми препоръча подходящи струни за свирене на джаз, не само като марка, но и като дебелина? До момента свирих предимно с фендер 10-46, но искам да пробвам нещо различно за по плътен тон, нещо като Уес Монтгомъри (на ясно съм, че тонът му до голяма степен е повлиян от техниката с палеца).
  4. interman

    Wah-Wah

    Аз имам Cry Baby Jimi Hendrix signature и не бих казал, че е от ниския клас ефекти. Беше си към 300 кинта, въпреки че ако се сравнява с Vox съм съгласен.
  5. interman

    Growl?

    Ми то growl си е ръмжене на английски, логично е да звучи като такова.
  6. и аз имах същия проблем първата година, според мен е от липса на сила и гъвкавост на пръстите на лявата ръка. Сега като се загледах, видях че автоматично заглушавам горните струни с дясната, най-вече от там идва.
  7. Пускам темата от името на една позната. Става въпрос за София, ако някой дава уроци, да пише и ще ви дам тел.
  8. Я вижте той можел да свири, браво издигна ми се в очите
  9. ^ мен тва второто може да ме накара да си прегриза и двата глезена, после да продължа с ръцете и за финал да си размажа главата в най-близката стена.
  10. ^ точно. Вторият разцепва тотално, личи си, че усеща ритъма. Но според мен гениите се познават при импровизацията. За първото дете от към техника е супер, но това идва просто от много свирене и упражнения (и явно му се отдава).
  11. ^^ въпросът е дали може да се усети вибрирането, според мен не. Иначе за смяната си прав и сигурно за това някой китаристи го махат.
  12. Няма начин тия пружини да вибрират. Ако ще и да блъскаш като животно по китарата - супер дебели са и са стегнати. Физически невъзможно е и капакът не виждам как може да влияе, вманиачавате се.
  13. ^^ Тая китара явно е за фетишисти
  14. Led Zeppelin - Ten Years Gone или някой друг на боговете
  15. хаха доста се засягат хората на тая тема май. Аз примерно харесвам телето, която доста е обсъждана тука, ама по никакъв начин не ме засяга факта, че някой я смята за най-грозната и шибана китара. И доколкото разбрах говорим само за външен вид и тва не е "ташак за начинаещи", тона е най-важен ест, но и външният вид е важен както винаги. Сам каза, че наподобява жена.
  16. ever made, ако позволиш. Иначе по темата за мене Jackson са доста грозни (за суперстратовете им говоря). Но BC Rich май ги бият.
  17. Ми то това си е колекционерско вече, няма нищо общо със свиренето. ПС: А най-скъпото трябва да е Pick of Destiny от Tenacious D
  18. ми различни инструменти са всеки си е добър сам за себе си. Ябълки и портокали.
  19. Да ама тия 14 секунди преди това нямаха грам вибрато. Караше го на фийдбек само.
  20. Постепенно учи акордите и ще стане, но ще мине известно време не е за ден два. И по принцип спокойно можеш да се научиш без самоцелно да зубриш теория в процеса на свиренето. Когато ти трябва някой акорд или гама сам ще си ги потърсиш и ще почнеш да ги усещаш (ако имаш някакъв музикален слух най-вече). Много от известните китаристи не са поглеждали учебници.
  21. Зависи на какъв комплект попаднеш, задължително трябва да се пробват. Аз си взех доста приличен и 3 години свиря с него (чак сега си купих нова).
  22. А за усилвател мислил ли си, щото се продават комплекти с китара и кубе. За тия пари ти препоръчвам да си вземеш Squier Affinity с едно фендерско 15W кубе се продаваше в комплект май и ще ти свърши работа. Дедо, я кажи къде го намери тоя китайски ментак дето е по-добър от Фендер, че да намажем и ние. И критерият ти е интересен личи си, че си разбирач и има какво да споделиш.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.