Overdrive Отговорено Януари 9, 2008 Отговорено Януари 9, 2008 (Редактирано) ебаси смешката - lm386 всъщност пропускате факта че огромна част от дистерите нямат повече елементи от това но пак не са никак евтини и поне са със свесни чипове Редактирано Януари 9, 2008 от Overdrive Цитирай
Baby Thomas Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Аз имам един отговор на въпроса - защото не се хабят да проучват, пробват и търсят достатъчно. Питат продавач в магазина, някой френд с какво свири (който също е инструктиран там), евентуално ще прочетат 5 реда в нета и ще се натикат с някой келяв Босс... Цитирай
the_gorer Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Изводът е: не купувайте неща, които реално струват 5 лева за 150 лева. Евала на Никифена, че прави копия на известни ефекти като ги продава на реалната им цена, а не на пазарно-митологичната. Цитирай
synchu Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 ^Дай да закрием тогава фабриките и това е. 16 век, Острова "Утопия", Томас Мор & т.н. Не знам дали сте наясно, че в една компания разходите не са само за железарията. Има и дизайн и проучване и административни разходи и разходи за заплати... и въобще айде да не го обръщаме на учебник по икономика. Не се съмнявам, че всички знаят, че не е работата в броя/цените на компонентите - работата е да ги подредиш и да подбереш точните стойности, колкото и елементарно да звучи - така че това, което се получи като резултат да звучи добре. А това иска време. И за да се поддържа консистентност в звука в едно серийно производство, както трябва да е и както се спомена вече по-горе - процента на изхвърлените компоненти е доста голям - за Diezel усилвателите например - лампите, които чисто и просто се изхвърлят, защото не стават, са около една трета. Иначе и аз може да нацъкам компоненти за 5 кинта на една платка ама резултата ще е боклук. А никой не пита Nikifena, metalhammer, Gregg (и се извинявам на тези, които пропускам) дали могат да се издържат с това, което получават за устройствата, които правят. Защото ако трябва да се издържат, да живеят добре (колкото и субективно да е това), да се развиват и да си плащат данъците с тези обеми, които произвеждат/продават - цените съвсем нямаше да са такива и това е проста икономика и математика. А иначе NAudio Corp. rulz и аз съм един от най-големите фенове Цитирай
TONY Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 ^ Браво! Стигнахме дъното и дълбаем към ядрото. ДА ЖИВЕЕ КРАЖБАТА НА ЧУЖДА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ! НИЕ НЕ СМЕ МУЗИКАНТИ - НИЕ СМЕ КРАДЦИ. И РЕАЛНО ОТКРАДНАТИЯТ ПРОДУК ПРИМЕРНО СТРУВА С 50 - 100 ЛЕВА ПО ЕВТИНО. ПИТАМ СЕ, КОГАТО ЦИГАНИТЕ СТАНАТ МНОЗИНСТВО В ТАЗИ ДЪРЖАВА, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ - ЩЕ СЕ КРАДЪТ ЕДНИ ДРУГИ ЛИ И ДО КОГА? Цитирай
boreto Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 За първи път чувам Никифена да продава ефекти за 5 лева... Абе хора, повечето от вас са чули името на Ники в този форум, което ви вкарва в числото на малкото просветени Ефектите на ники имат РЕАЛНА цена - дали тя е ниска или висока едва ли някой ще спори. Истината е, че ако не си купувахме "настъпи кутийки" от магазина, едва ли щяхме да сме чували за Маршал, Кранк, Босс и квото там се сетите и съответно пичове като Ники и Дими, нямаше да има какво да копират, защото грубо казано те това правят. Е верно е, че едно е да го пипне мераклия като тях, а не някой отегчен китаец. Примерно мен слушането на семпли и гледането на схеми не могат да ми отговорят на въпроса дали търся точно това, докато в магазина - вадиш, пробваш и ако те изкефи отнасяш....за 150 $. Изделията на колегите са значително по-недостъпни от тази гледна точка, което ги прави и по-малко купувани и популярни. В крайна сметка и двата варианта са оправдани - да си купиш Капиталистически ПРОДУКТ или Бутиково ИЗДЕЛИЕ (доста често копие на предния) - всичко зависи от това какво ти харесва. И не на последно място - в основата на големите марки седят работилници като тази на Ники и Дими - всичко друго е въпрос на идея и пари. Цитирай
metalhammer Отговорено Януари 10, 2008 Автор Отговорено Януари 10, 2008 Има много яки постове в темата. Искам само да внеса уточнение, в началото всеки копира нещо. Аз нямам още изделие за пазара но когато имам то няма да е копи пасти. Ще имам мое изделие ! Доколкото съм в течение на корпорацията Н Аудио - виждам че там нещата са по същото течение - Fire Sounda e авторски !!! Не влизайте в заблуждение че ще изкопирам кранка и ще го пусна да се продава по 30 лева парчето - forget about it. Цитирай
Get off Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Всяко нещо на този свят струва точно толкова ,колкото някой е готов да плати за него. Различните хора имат различна представа за добър звук, както става ясно от много теми в този форум. Така че спора е малко безсмислен. Винаги ще има пазар и за маркови и за "бутикови" ефекти. Цитирай
synchu Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Доколкото съм в течение на корпорацията Н Аудио - виждам че там нещата са по същото течение - Fire Sounda e авторски !!! И е един от най-добрите буустери, които съм под'ф'ащал. Както казва един познат - "No shit and I know what the shit is"... Цитирай
7thString Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 ^ Браво! Стигнахме дъното и дълбаем към ядрото. ДА ЖИВЕЕ КРАЖБАТА НА ЧУЖДА ИНТЕЛЕКТУАЛНА СОБСТВЕНОСТ! НИЕ НЕ СМЕ МУЗИКАНТИ - НИЕ СМЕ КРАДЦИ. И РЕАЛНО ОТКРАДНАТИЯТ ПРОДУК ПРИМЕРНО СТРУВА С 50 - 100 ЛЕВА ПО ЕВТИНО. ПИТАМ СЕ, КОГАТО ЦИГАНИТЕ СТАНАТ МНОЗИНСТВО В ТАЗИ ДЪРЖАВА, КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ - ЩЕ СЕ КРАДЪТ ЕДНИ ДРУГИ ЛИ И ДО КОГА? Пич, какви простотии дрънкаш? Тия схеми, които им лепват разни лъскави лепенки отгоре са измислени бая преди някой да е подозирал, че ще се използват за това... аре де, то за теб сигурно и ламповата техника са я измислили за да правят китарно озвучение. Почети малко за откритията в областта на техниката и природните науки и тогава се изказвай за "крадене" Цитирай
TONY Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 (Редактирано) Сериозно ли говориш ??? Какво е копирането на чужди електрни схеми , ако не кражба на интелектуална собственост? Онези " баламурнишки " фирми са разработили даден продукт, влагайки финансови и интелектуални средства. След това някой ги използва за да продава и печели, използвайки функцията копи пейст. В нормалните държави това е наказуемо. Ако аз открадна музиката на някой, дали той ще е особенно доволен, твърдейки по твоята логика, че ползвам някакви си 8 ноти, които така или иначе си съществуват в природата??? Редактирано Януари 10, 2008 от TONY Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Доколкото знам, при проектирането на интегрални схеми, има правила, що се отнася до интелектуалната собственост. При обикновената схемотехника, обаче, е недоказуемо кое кой е измислил. То Гретц представете си какъв милиардер щеше да е станал до сега иначе...... Повечето топологии на усилватели, ефекти, и др. са едни и същи от поне 30-на години насам. Разликата в звука идва прединмо от подбора на компонентите за филтри, коефициенти на усилване, и т.н. Но топологията в почти всички случаи е една и съща. Цитирай
TONY Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 ^ ами ти като студент в Техническият Университет , би трябвало да си имал дисциплина Патентно право - или нещо подобно. За неща, за които говориш ясно, че не съществуват патентни права. Обаче, съм сигурен, че си наясно , че фирми като Фендер , Бос и тн държат патенти за продуктите си ( предполагам и за конкретният Кранк има ) и ако речем, че например от xxxx подшушнат на съответните фирми , а те решът да подхванат тези, които им крадът продуктите, предполагаемите нарушители на патенти ще берат ядове. Според теб, Евтим, да изкопираш този Кранк Максимус едно към едно и да кажеш, аз продавам Кранк Максимус изкопиран едно към едно, за по малко кинти от оригинала - кражба или не е? ( не те визирам теб конкретно, че ще го направиш , а питам по принцип) Цитирай
Get off Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 Аз съм останал с впечатление ,че т.н. копиране в България понякога води до много добри резултати. Много хора предпочитат "бутиковите "ефекти пред фирмените. Пък и факта ,че всички ползваме топла вода означава ли ,че нарушаваме авторските права на наследниците на този ,който е открил ,че може да се топли? В края на краищата всичко се подчинява на някакви природни закони ,които ме могат да бъдат собственост на отделни индивиди. Пък и да не забравяме ,че преди години копиране то на ефекти беше единственият начин да имаш такива в България. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 10, 2008 Отговорено Януари 10, 2008 (Редактирано) Според теб, Евтим, да изкопираш този Кранк Максимус едно към едно и да кажеш, аз продавам Кранк Максимус изкопиран едно към едно, за по малко кинти от оригинала - кражба или не е?( не те визирам теб конкретно, че ще го направиш , а питам по принцип) Ако пипна 2 компонента малко - не е, макар и звука да остане същия. Тази топология на това подалче е толкова популярна, че няма на къде повече. Според мен е по-вероятно някой да те потърси за авторски права, ако вземеш външния вид или името, отколкото електрониката. Редактирано Януари 10, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts