Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Аз напоследък взех да свиря без перо, просто допирам палеца и показалеца все едно държа перо, но всъщност свиря с ноктите си. Много по-удобно е, поне аз смятам така.

Отговорено

аа имах преди и аз едно такова бях си взел да пробвам .. една приятелка кат доиде у нас и като го видя ме попита дали имам бас китара :unsure::D

Отговорено

Инвентаризация на перцата към днешната дата :

1153431533_TORTEX_STANDARD_418_GRP_463X342.jpg

От Тортексите сега имам 4 лилави 1.14мм , 4 жълти .73мм , 2 зелени .88м . Голям кеф [10]

1153350200_BIG_STUBBY_475_GRP_463X342.jpg

Когато бях фен на голямото дебелина си взех няколко от тези . Сега имам 3 такива Big Stubby 2mm + 2 от червените (не съм сигурен за дебелината им - 1 и нещо или малко по-малко) [5]

1153351028_DELRIN_500_STRD_410_463X342.jpg

От номера с дебелите перца имам от тези 2 по 2мм. Нямам идея защо изобщо съм ги взел B) [2]

1153431304_4420_NYLON_STD_PICK_GRP_463X342.jpg

1.0 от тези - 3 броя , перфектни за бас :D Учудващото обаче е , че копието им :

fb78fe9f38a86bd4b0136ad5c55b99a0.jpg

е дори по-удобно и по-приятно на допир . От ърнитата имам двечки . [5]

И като за финал голяяяма купчинка от 11 различни:

1f7a9743006714427dd753af1e177407.jpg [11]

Общо за "колекцията" : [33] . Е , като тръгна да свиря и като поизгубя някое друго е забавно , но прахосмукачката ги намира всичките след това :D

Отговорено (Редактирано)

Jim Dunlop 0.73mm сиво, Jim Dunlop 1mm черно

Някво древно перце със шарка като слюда ама е тънко и само за акомпанимент с кухарката го ползвам.

С пръсти не можеш да свириш много неща, които можеш с перце. Но пък можеш много други, които с перце не стават.

Редактирано от Cutthroat
Отговорено

в началото пробвах JS heavy 1mm(Joe Satriani signature), след това Alice picks(0.81mm), но нещо не ми бях удобни, сега съм с Dunlop Tortex 0.88mm(зелените) и вече съм си добре и нямам намерение да ги сменям, на всичкото отгоре са по-евтини от сатиранито :oops:

Отговорено
С пръсти не можеш да свириш много неща, които можеш с перце. Но пък можеш много други, които с перце не стават.

Напротив. :P Аз не ползвам перца вече, просто ги "симулирам" с ноктите, които имам и е доста по-удобно. :greenball:

Отговорено

^ Сигурно у ръцете си като граф Дракула... :greenball:

П.П. Извинявай, човече, просто не се сдържах! На мене ми е малко странно как ноктите могат да заместят перото.