Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

• Отговори 76
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

Ernie Ball - много ми се късаха, особено дебелите (купени от БГ обаче!!!!)

D'addario - доста добри :thumbs_up:

Rotosound - ясен и отчетлив тон, + бонус 1-ва струна ;)

с други марки не съм експериментирал....... (искам Еликсир или КлийнТоун 7-ма струна :crying: )

Въпроса колко действително издържат струните и са ефективни е доста интересен....... Аз с изпотена ръка съм потъмнявал струни за 15мин. Само на отделни места разбира се (на петна), но все пак е неприятна гледка заради контраста. По едно време се стремях да ям по-малко сол за да може по-малко сол да се отделя чрез потта и от там дори, и най-лекото изпотяване на пръстите да е със сравнително по-благоприятен химичен състав за сруните. :) ама те си се окисляват дори и без пипане от въздуха, така че.....

Първите няколко часа, 2-3 свирения,..... до към 1-2 седмици (макс! с по-вече пазене) струните си свирят така както свирят едни нови струни. От там нататъка поне по лични впечатления има един период дето вече са се поскапали до едно ниво и не се променят толкова драстично, докато в един момент просто не се превърнат в телове! :) Така че не знам кога има смисъл човек да си сменя струните..... :huh: или всяка седмица и да си всикне само на нови, или 2-3 пъти в годината с доста "по-каляв саун" и като сложи нови да му звучат странно.....

Чудно ми е по големите концерти колко често слагат и махат струни..... <_<

Искам зелени!!! :surprise:

Отговорено

Фендер-отврат.

GHS-къртят.(поне последните)

Едно време и Дадарио къртеха,сега дават фира за 2 седмици откъм тон.

Сега сложих едни Куин,като ще е менте,поне да е еФтино :greenangel:

Малко мътно звучат,но ще видим колко ще изкарат.

За 10-ки става дума.

Отговорено

Моите лични предпочитания са за Ernie Ball - не ги сменям за нищо на света, ползвам всичките им размери. Просто чудесни струни. За 6 години не съм скъсал нито една струна от тази марка!!!

Струва ми се че позабравихте марката SIT - преди много ги обичах, но нещо напоследък има сериозен спад в качеството според мен.

fender - пълна загуба на пари.

Лично за мен D'Darrio не струват - потъмняват, още на втория ден звучат така все едно са за смяна. Уж идват опаковани в някво херметично пликче, а са кофти. Аз лично не съм си купувал такива от 4-5 години.

Пробвах едни JHS уж Дейв Мъстейн сигничър - пълен боклук.

За съжаление не съм пробвал нито Елексир нито някоя от другите марки, но мисля, че съм намерил своите струни....засега:thumbs_up:

Отговорено

Бе,има спад в качеството отпреди няколко години и то на уж водещи марки.Или се вкарват ментета,или тенденцията е като за всички стоки вече-сдухва се бързо,за да си купиш ново.

Отговорено (Редактирано)

На класическата ми китара струни не съм сменял откакто съм я купил. Звука си е добър,а и не са почернели ;)

Макар че се потя доста,по време на свирене :) . А за акустичната с метални струни използвам Ърни Бол . Просто ги бях купил да пробвам и според мен доста издържливи и звука се запазва доста дълго време.

Редактирано от TheWhiteGhost
Отговорено

От това което съм пробвал до момента (а то не е много):

Фендер - ми съгласен съм - Тц! Не стават!

ДаДарио - 0.09-0.42 / 0.10-0.46 - никелови - не са лоши, но много бързо губят тона си. Все пак бих пробвал ДаДарио 0.10-0.46 Stainless Steel, но за жалост не сам виждал никъде такива по магазините в София. (Ако някой знае, моля да сподели!)

SIT 0.10-0.46 Stainless Steel - Въпреки, че тук видях доста мнения против тази марка, аз бях доволен от комплекта. Бих пробвал пак.

Eanie Ball 0.10-0.46 Stainless Steel - в момента съм с такива и вече втора седмица се държат прилично.

и така...това е от мен.

Отговорено

Откакто пробвах Elixir установи кое е струни и кое тел за простиране. Просто тия струнки са 2-3 класи над всички останали - Yamaha, Ernie Ball, D'Addario, GHS, SIT, бла-бла-бла - един дол дренки са. Еликсира къртят отсекъде, страшно съм доволен!!!

Сега сложих на китарата и на баса Cleartone - невероятни са като звучене и усещане, но не знам колко ще издържат. По принцип ги дават по-яки от Еликсира, а са и малко по-скъпи, но се надявам да са поне толкова яки, колкото Еликсир.

Други "coated" струни не съм ползвал засега, въпреки че има модели и на други марки, но 101% мога да твърдя, че струните с покритие са много по-яки от останалите!

Отговорено

Значи тона на струните Elixir да ти кажа не ми с любимия, има 2-3 марки струни от "боклуците", които за мен в началото имат по-добър тон. Обаче Elixir наистина за ИЗДЪРЖЛИВИ. Това не мога да го отрека.

ЗА струните от неръждаема стомана(stainless steel) - издържат повече, но изхабяват доста по-бързо прагчетата, понеже за твърдички(самата сплав).

Отговорено (Редактирано)
Откакто пробвах Elixir установи кое е струни и кое тел за простиране. Просто тия струнки са 2-3 класи над всички останали - Yamaha, Ernie Ball, D'Addario, GHS, SIT, бла-бла-бла - един дол дренки са. Еликсира къртят отсекъде, страшно съм доволен!!!

Сега сложих на китарата и на баса Cleartone - невероятни са като звучене и усещане, но не знам колко ще издържат. По принцип ги дават по-яки от Еликсира, а са и малко по-скъпи, но се надявам да са поне толкова яки, колкото Еликсир.

Други "coated" струни не съм ползвал засега, въпреки че има модели и на други марки, но 101% мога да твърдя, че струните с покритие са много по-яки от останалите!

Напълно съм съгласен за Еликсир,много са добри,що се отнася до Cleartone,на една китара имам такива,саунда е добър,но след 2 седмици трета взе да потъмнява,а Еликсирите на 2 месеца не са мръднали

Минах на Еликсир на всичките си китари(освен горе посочената засега).Двойно по скъпи са ,но издържат 5 пъти по дълго и за мен инвестицията определно си струва

Редактирано от kolio_k
Отговорено
...що се отнася до Cleartone,на една китара имам такива,саунда е добър,но след 2 седмици трета взе да потъмнява...

Аз исках да пробвам. Ако не ми харесат Еликсира ще остане фаворит и това си е :)

Отговорено

Последния месец смених един комплект ernie ball и едни да дарио. Все купени от тук. Факт е, че и на 2 та комплекта скъсах 4 та стръна без тормоз по китарата.

Вече и аз се чудя каква марка да пробвам.

Отговорено
Последния месец смених един комплект ernie ball и едни да дарио. Все купени от тук. Факт е, че и на 2 та комплекта скъсах 4 та стръна без тормоз по китарата.

Вече и аз се чудя каква марка да пробвам.

може да е от самата китара :) виж местата където се огъва струната (например бриджа)

фендер - отврат, пълен боклук, яд ме е че веднъж се излъгах да си купя !!!

единствените по скапани са скуаяр и стаг

куин - звука им е малко по добре от фендера, но като се има в предвид че са евтини са супер :)

дадарио - много готин тон, звънлив и приятен, обаче се скапват за отрицателно време, имах едни на дадарио хромес гладки - свирих с тях 2-3 месеца и изобщо не им се промени тона - чвучаха много меко и приятно за клиин, обаче ми бяха много твърди и пак минах на стандартните

ърни бол - както се каза по-издръжливи са, имат рокаджийски (или метълски зависи от драйва) звук - кефят ме със хъмбъкери, но не и със сингли

ще ми се да пробвам d'addario xl prosteel или ernie ball pure nickel