Baby Thomas Публикувано %s в %s Публикувано %s в %s Отдавна се каня да пусна някакви семпли с IRс на акустичка. Това е лек за един "древен" проблем, а именно попръцкването и тънкия звук на пиезо сигнала, който си остава такъв дори да се прекара през преамп и някой и друг ефект. С добавянето на зкустичен IR нещата (според мен) звучат доста по-добре. Веригата е: KD Phenboy -> Focusrite и някой и друг плъгин (най-вече IR Loader). По-долу има няколко аудио файла. Показва ги като видео, защото ги направих на МР4, платформата не дава да се качват mp3 такива. Но е "черно видео" със звук. Symphony Of Distortion. Последователно са закачени 3 различни двойки IRs: Gibson+Gibson (два модела), Gibson+Martin, Martin+Gibson (други модели) Symphony.mp4 Chop Suey. Същото нещо, най-отпред и най-отзад има суровия пиезо сигнал. Brands.mp4 Are You Gonna Go My Way. Има само два IR (ляво/дясно). Свирено с излишно много динамика. По някое време се прокрадва такт-два от суровия сигнал да разбуди спящите. 😆 AYGGMW.mp4 Chop More Suey!. Има само два IR (ляво/дясно). С опит да се изсирят двете партии едновременно. И втората част е "грешна", че не ми се дропваше. 😊 Отново се прокрадва и суровия сигнал по някое време. Chop.mp4 Wasting Love. Има само два IR (ляво/дясно). Много не помня как беше, не знам защо нея ми хрумна да тествам, но бива. Отново се прокрадва суровия сигнал, мисля на 2 къси места. Wasted.mp4 1 Цитирай
RevelanFriedman Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Аз ползвам SIM1 XT+ който за мен е доста добър за обръщане от пиезо към акустичка озвучена с микрофон. За съжаление компанията вече май не работи но имам и плъгини , които обръщат един сигнал в друг като Toneforge DI Match и Melda MMatcher..... Цитирай
musicman Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s @Baby Thomas, при мен нищо не се чува, пробвай да ги качиш в SoundCloud или нещо такова. Иначе, определено с IR-и звучи по-добре, аз съм пробвал доста, но в последно време се отказах, защото моята китара е с Fishman електроника, която подозирам, че прави нещо подобно и си звучи прекрасно и без IR-и. Даже трябва да има някъде тема, където сме писали кой какви акустични IR-и ползва. Цитирай
Baby Thomas Отговорено преди 14 часа Автор Отговорено преди 14 часа И при мен не се чува на iPad, но на компа да. Може би не се поддържа аудио кодека в този "видео" файл. Те хубаво написаха да не използвам МР3 аудио в .mp4 видео... Все пак е странно, че форум за музика поддържа сто файлови формата за закачане, но аудио такива - не. Цитирай
yamaha Отговорено преди 8 часа Отговорено преди 8 часа То форумът за музика си го правим ние, а Инвижън карат на калъп, все им е тая за какво хората по света пишат в софтуерния им продукт. А иначе при мен на PC с Win10 файловете си свирят нормално и не ме учудва, че на i-устройства не се чува, то там нали си е малко затворена система. Цитирай
Лими Отговорено преди 7 часа Отговорено преди 7 часа Аз ползвам педал preamp cabinet simulator BOSS IR200, в който могат да се качват и за акустична китара "плъгини". За съжаление от мързел още не съм качил такива, та не знам как звучат. Цитирай
Koobenot Отговорено преди 6 часа Отговорено преди 6 часа @Baby Thomas На мен ми харесаха примерите. Усеща се някакво чувство за "изкуственост", на хирургически слушалки, но в PA системата заспива веднага, никой няма да се усети на live ... Цитирай
Recommended Posts