RaverWild Публикувано преди 18 часа Публикувано преди 18 часа Хора, не знам за вас, но последната седмица почва сериозно да ми писва. Все по-трудно е вече да различиш песен - цяла песен с вокали - генерирана от ИИ. Това едно. И то - ако е направено за пародия нямам против, примерно тип "какво би било ако Елвис изпее Purple Rain" (това впрочем не е лоша идея) или "отряд котенца пеят Enter Sandman" - това го трая. Но все повече видеа се навъртат, с "песен" която има претенции да е истинска - вече ми се драйфа от това. Второ - реални групи пускат нови песни, случва се да са песни които много ми харесват (и наистина знам че са реални хора-група, не ИИ) и част от видеото или цялото видео е ИИ-генерирано - драйфа ми се и от това вече. Имам предвид - разбирам че не всеки има пари точно в момента да плати за видео - ами може да потрае малко да посъбере ИЛИ ако все пак не му се дават по някаква причина - има сайтове за безплатни видео-отрязъци, реално снимани от реални хора, пуснати за безплатно ползване - ето това е напълно добро решение. Защо? И както казах, лошото е че реални групи (демек хомо-сапиенс-музиканти, че вече трябва да разграничим, че както върви скоро бихме имали роботизирани групи) които харесвам вече пускат видеа частично или изцяло генерирани от ИИ. Рок групи и по-лошото - метъл групи. Ужас. Не знам за вас, но когато видя такова нещо групата ми пада в очите. Губи уважение. Да, ИИ-генерираното често е наистина много красиво, много ефектно и какво? Напълно съм съгласен, че често и мен много ми харесва каквото ИИ-генерира, но не бих го лепнал в мое видео ако имам такова. Обаче бих го ползвал за източник на идея как да изглежда моето видео. Гледам понякога MTV80s и въпреки че имаше много кухи и скучни видеа тогава, пък повечето бяха такива че да ти е кеф - имаше нещо интересно за гледане. Ша ма прощавате и ако некому съм крив да ме извинява, но това е моето мнение. Чакам да поотмине модата. Да - ще има хора които ще слушат това, но аз не мога и няма да съм от тях. 14 часа е в момента, не мога да си сипя ракия да се успокоя, затова пия един Monster, че да се нахъсам още повече. Айде! Цитирай
yamaha Отговорено преди 14 часа Отговорено преди 14 часа 3 hours ago, RaverWild said: ...примерно тип "какво би било ако Елвис изпее Purple Rain" (това впрочем не е лоша идея) или "отряд котенца пеят Enter Sandman" - това го трая.... Определено си по-търпелив от мен. Проблемът е, че алгоритмите от ден на ден стават все по-съвършени и все по-трудно разпознаваеми дали пеят хора или не. Изкуството и многогодишното обучение + къртовския труд на много музиканти вече съвсем започна да се обезличава и имам чувството, че след известно време ще останат само концертиращите изпълнители, които пеят на живо, а останалото дето е на запис, просто съм го отписал още отсега. Цитирай
Recommended Posts