Nikolov_76 Публикувано Септември 16 Share Публикувано Септември 16 Здравейте, Моля препоръчайте бюджетен вариант за свирене със слушалки, без комп или амп. Предполагам, трябва да е процесор или някакъв преамп. Пред него ще се включва драйв или дист. Идеята е да се ползва при необходимост, като резервен вариант Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Септември 16 Share Отговорено Септември 16 В какъв ценови диапазон се движим конкретно? Аз бих избрал Harley Benton DNAfx GiT Core, защото можеш да му слагаш външни IR-и и цената е сравнително ниска. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 16 Share Отговорено Септември 16 IK Multimedia ToneX One също е вариант, качествено, малко, удобно за носене, може да се ползва и за свирене на живо. Но няма ефекти. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Септември 16 Share Отговорено Септември 16 ^ И двата са добри варианти, според мен на всяка цена трябва да е моделиращ, а не с IR на самите ампове, за да може да ти възприема добре драйв/дистовете преди него. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolov_76 Отговорено Септември 16 Автор Share Отговорено Септември 16 Mooer GE 100, Zoom G1 , малките VOX , .. мнения? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Септември 16 Share Отговорено Септември 16 ^ Споменатите от теб модели на Mooer и Zoom са супер първобитни зъзкалки с допотопни вградени кабинетни симулации, които са гадни през колони/PA, а през слушалки ще са трагични и дори бих казал опасни за ушите. От всичките кабинети я има 1-2 дето стават, я няма, пък опция за външни 3rd party импулси – йок. От "малките Vox" ако визираш amPlug е още по-ограничаващо положението, защото всяко едно от тези има само един единствен звук от амп и те заключва там + не виждам да пише нищо за кабинети. Най-първобитните китарни процесори дори нямат IR за кабинет, било то дори вграден, ами след амп симулацията имат някаква EQ крива, която ужким да наподобява кабинет и е още по-зле. Предвид факта, че ще се ползва основно на слушалки ти трябва нещо, което хем да не ти пищи в ушите, хем да можеш да си създадеш някакъв сносен виртуален обем, било то с room reverb / stereo expander, че да се кефиш като свириш нощем (да речем). Според мен не се занимавай и ако наистина искаш бюджетно решение или Харли Бентъна дето споменах по-горе или нещо по-добро втора ръка. P.S. Какви слушалки ще ползваш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nikolov_76 Отговорено Септември 16 Автор Share Отговорено Септември 16 Благодаря. Това ще се ползва рядко. По принцип, човека свири с амп, но по изключение, рядко, но ще трябват слушалки. Та за това няма смисъл да сехвърлят повече от стотина лева. Естествено, готов съм за втора употреба, но нямам идея какво. Никога не съм свирил със слушалки. Не е за мен. Аз лично, когато трябва да съм тих, мога и акустично😀. Дъската резонира достанъчно в тишината. 😁 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Септември 16 Share Отговорено Септември 16 Имай предвид също, че ако слушалките са с висок номинален импеданс (Beyerdynamic DT 880 600 Ohm да речем), може да са тихи и ще се налагат по-зверски усилвания на присетите/master volume-а на процесора. Големите умове твърдят, че ужким тези дето били с по-висок импеданс били по-детайлни – цък – аз лично такъв тест не съм правил от един и същи модел с различни импеданси, за да го потвърдя с моят хардуер/уши. Освен това по-високият клас процесори имат глобално EQ с 10-тина ленти, откъдето можеш да отработиш честотни корекции за слушалките, ако нещо не е като хората ... да, не може да се сравни с качествен Sonarworks профил, но все пак е някакво компромисно решение. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Септември 17 Share Отговорено Септември 17 За 100 лева само кабелите не мож си купи дет' се вика. Как очакваш за такива пари да има някакви джаджи и то читави? Щом има дисторшън, който ще използва - може и само един IR Loader отзад и толкоз. Но те са по-скъпи от символичния ви бюджет, така че... не знам. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Септември 17 Share Отговорено Септември 17 ^ В НадалиЕкспрес и Томан има евтини IR loader-и, ама имат май само DI/небалансиран изход за PA и ако ръгнеш слушалки в такъв, не ми е много ясно какво ще се чуе, тези с изход за слушалки са по-скъпи и се връщаме пак на изходната позиция с проца. Наистина с толкова ограничен бюджет няма кой знае колко маневри. Другия вариант е яко ровене в НадалиЕкспрес, докато не се докопа до някакъв лоудър за 60 лв. с изход за слушалки и то пак въпросът е колко качествен е тоя изход и дали ще иска само да свири през IR-и или ще му трябват и присети ... нека даде още малко инфо. @Nikolov_76 Ей това е интересна хава, за 110 лв. почти се вмества в бюджета и се чува окей – цък. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Септември 20 Share Отговорено Септември 20 1 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Koobenot Отговорено Септември 20 Share Отговорено Септември 20 ^ Да, няма голяма динамика или някакви умопомръчителни алгоритми, само че като го сравниш с Digitech RP155, дето го купувах преди 15 години за същите пари и имаше някакви странни кабинети и гаден софтуер, това е на светлинни години напред ... 2 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
svet.k Отговорено Септември 21 Share Отговорено Септември 21 Vox amplug мини серията са правени за това. Верно стара технология, но вършат работа а и в момента има доста техни копия на пазара, не знам до колко успешни. Имам Lead версията, прилична и с дилей ефект. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts