Jump to content
Българският форум за музиканти

Harley Benton SC-Custom Plus EMG


Voidhanger

Recommended Posts

В момента има намаление 25% в Томан и то точно на една китара, пълно копие на LTD EC1000, дето и преди ми грабваше окото. https://www.thomann.de/intl/harley_benton_sc_custom_plus_emg_ocf.htm
Някой има ли такава или да е тествал? Много ме сърбят ръчичките да поръчам една и да я сравня с моята, не дай си боже, да се окаже, че скъпата не е много нещо повече от Харли Бентъна. Е, Харлито няма Евъртюн, ама и не струва 2800😁
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз и мой приятел си купихме по една от белите SC Custom (копие на LTD EC-401). Нашите и двете имаха по няколко осезаемо високи прагчета, които си искат пилене за да се постигне нормален сетъп. Като изработка са ужасно близко до LTD EC 256/401 които съм имал. Адаптерите Roswell бяха достатъчно близо до истинските EMG-та 81/60.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер! Значи очакванията ми може и да се оправдаят. Това с високите прагчета си е нормално - и LTD-то ми имаше неравни прагчета и задължително мина през лютиер.
На тази адаптерите са рерто актив хот 70, които си звучат екстра. Пък и китарата е намалена от 850 на 650 лева. За тия пари едва ли някъде може да вземеш нещо по-добро. Само адаптерите й струват 190 долара...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да сравняваш китара от 650 лева с такава от 2800 го има само в Български форум.От личните ми наблюдения марката,която продава инструменти точно за парите,които плащаш е Солар.Даже вече е обичайно да видиш такива инструменти в ръцете на музиканти свирещи по фестивали.Гибсън лежат на стара слава и са силно надценени,ЕСП са друга категория,ЛТД пък има всякакви и т.н.Харли са марка на Томан,което означава,че има защо да струват толкова.Във всеки случай не ги продават за толкова за да покажат на останалите,че инструментите им не струват.Големите магазини не държът особено на реномето си знаят,че са големи.Все пак съм любопитен да видя разликите с ЛТД1000.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ламби така е, съгласен съм теб. За съжаление обаче, днеска да поръчам и гледам, че цената е по-висока на тая китара. Явно инструментите в това намаление се сменяват през няколко дена. Надявам се същия модел да се появи в друг цвят тия дни. Солар не посмях да поръчам, заради проблемите с напуканите грифове. Може и да са останали в миналото, но на кой му се рискува?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

20 hours ago, Ламби said:

Да сравняваш китара от 650 лева с такава от 2800 го има само в Български форум

Предвид колко е паднало качеството на изработка на скъпите китари, си е съвсем резонен въпрос дали китара за 1000 лв. с малко подобрения и сетъп за още 400 да кажем, няма да е сходна с такава за 3000 лв.

Отминаха времената, в които след 2000 лв. получаваш на практика перфектна китара, за която всеки е съгласен, че е инструмент от висок клас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж кое колко струваше в "онея времена" и колко бяха заплатите и т.н. Инфлацията не е само в учебниците по икономика. :)

Има и друго. Бившите скъпи и яки китари вече ги направиха много скъпи, а средно скъпите са някакви по-скоро ширпотребски какви да е. Отдолу пък се напълни с всякакви "марки", произвеждани в 2-3 завода, но с различна лепенка. Просто пазара и търсенето и предлагането вече са доста по-различни отпреди 15-20 години (в началните години на Форума да речем). Не е непременно по-добре или по-зле, просто е различна ситуацията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Цените вървят само нагоре, инфлацията е факт в глобален мащаб. Но на запад се вижда вече как магазините предлагат много добри оферти. Чувам за редки случаи в които може да се вземе нова китара по-евтино от същия модел втора ръка. Може би някои магазини там са презапасени, което се наблюдава и в други индустрии. За жалост в БГ - не. Даже вече започва да ме дразни как в магазините има китари които не са се продали вече около и над 10 години, хардуера им е на точки от корозия, но цената си стои същата. А като попиташ за отстъпка (защото даже новия модел се намира по-евтино от чужбина), те карат от девет кладенци вода да им донесеш, примерно да ти направят 7 или 8% намаление, но с условието да платиш само в брой на място. И като не си от София и не държиш в теб постоянно по 2-3 бона кеш... То щеше да е смешно ако не беше тъжно.

Редактирано от Rezachka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как пък един път не попаднах на някой евтина талпа с перфектна изработка.Понеже половината рок музика е записана с инструменти направо от магазина ми е чудно как е станало това.Има и друго каквито и инструменти да притежават Българските рок музиканти е все тая.Винаги след тях излиза някой и ги отвява.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моето мнение е, че сега се получава някакво сегментиране на пазара - можеш за няколко стотин лева да попаднеш на читава китара, като и направиш сетъп и я подбереш внимателно, да броиш повече пари за Solar и пак да си доволен и от там нататък - the sky is the limit, но пък има шанс да удариш на греда дори за нещо, което струва 2000 лв. Имам чувството, че преди 20 години имаше два типа китари - тези от 2000 лв. и горница и всичко надолу като цена - дръглива талпа ...  :greenball:

А наистина, фирми като Gibson, които са легнали само на стари легендарни лаври не е окей за потребителите, но явно като са се нагълтатли с пари и от дистанцията на времето не им пука особено да направят клиентите си щастливи. При Fender май е по-розово положението, мине не мине време извадят някакъв интересен модел.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Повечето големи марки отдавна са собственост на някакви фирми/дружества/фондове/друго, които гледат на цялата работа само и изцяло от бизнес гледна точка, оборт, печалби и т.н. Истината е, че на никой там не му дреме за музициращите, че си събирал пари 2г., че не си закусвал през това време, че си продал бъбрек...

Разбира се има останали и читави тук-там, които не са такива. Но това са единични бройки и не са Гибсън, Фендър, Маршал и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то по тази логика си струва също да дадеш пари за лютиерска китара, като на KD да речем, хем знаеш, че парите ще отидат при човек, който го е еня за музиката, хем ще получиш персонално отношение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То пък лютиера,като се хване за две хиляди да ти направи хай енд инструмент,който да има характеристики и финиш,като китайския аналог мани,мани.Всичко е толкова спорно и индивидуално,че темата е безкрайна.Още повече не съм виждал не брандиран инструмент в ръцете на музиканти,които свирят по концерти вероятно не е защото не познават лютиери.Също са ми забавни музиканти,като Мъстейн,който отиде да спасява Гибсън и от Дийн веднага извадиха нова серия супер инструменти ама без неговия подпис.Поне сега инструменти от всякакъв клас и ценова категория са достъпни,преди се гледаха отдалеко или на снимка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.