Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте,
чудя се между ESP LTD EC1000 с активни Fishman Fluence или с нормални Seymour Duncan Sentient/Pegasus адаптери. Тая с пасивните ми харесва повече на външен вид, а и си звучи добре. Нещо по-хубаво и уникална, та да предпочета Fishman Fluence? Нямам никакъв опит с тези адаптери.

Тая с пасивните: https://www.thomann.de/intl/esp_ltd_ec_1000_bp_blknb.htm

Редактирано от Voidhanger
Отговорено (Редактирано)

Реших си казуса, поръчах тая с пасивните, че не ми се занимава с батерии. Даже уцелих последната бройка 😆

Отговорено

Бистрихме го скоро тоя въпрос за активни/пасивни, общо взето първите са идеални за метъл тресня/бичкии/ексорсизъм и други подобни антихристични стилове :hysterical:, докато пасивните за всичко останало ... макар, че не съм видял някой да му е станало нещо ако свири метъл с пасивни. :) 

Отговорено

Да де, екстра са си. Ще ги видим как са. Това ми е първата по-скъпа китара, дано да е наред. Стоманени прагчета беше нещото, което ме впечатли. Това означава ли, че няма износване?

Отговорено (Редактирано)

Аз съм с LTD ESP 1000P, взех я защото е с пиезо бридж на Fishman беше с пасивни Seymour Duncan реших да пробвам с активни пак на Seymour Duncan и повече ми харесва с активните. Това е мое лично мнение, този който ми ги сменя направо ме анатемоса.

IMG_20190221_145158.jpg

Редактирано от kkk777
Отговорено

Аз мисля, че това с вида на адаптерите е дискусия тип "single-coil vs humbucker" и няма две мнения по тоя въпрос, та се пораждат спорове и битки ... 

Отговорено

Ауууу  много е готина🤤  Заглеждах ги и аз разните пурпурни, една преливаща морско синьо към жълто и подобни, ама реших, че ще ми омръзнат да ги гледам такива шарении, а пък и много харесвам естествения цвят на дървото да се вижда. Чисто черните пък ми скучнеят. 

Отговорено

При два дилъра в София, които продават LTD да поръчваш от чужбина и да чакаш си е... :D Идеята на фишманите е, да имаш (поне) 2 различни бленди на китарата. Едната активна, другата звучаща по-скоро като пасивна. Сега, не знам каква е била китарата с активни, защото нито е написан модела нито линк към бройката, но щом си го решил казуса, няма какво повече да бистрим :D

Айде дано ти хареса LTDто и един ден да минеш на ESP ;)

Отговорено

Е два дилъра в София, ама нямаха точно тази разцветка. Иначе щях да поръчам от тях. Китарата с активните е тази: https://www.thomann.de/intl/esp_ltd_ec_1000s_fluence_blk.htm

благодаря за пожеланията! Дано един ден се науча да свиря като хората, та да има смисъл от истинско ESP😆

Отговорено

Няма нужда от анатемосване. Джъга-джъга вероятно е по-добре с активни адаптери. Разни минималистични clean неща - вероятно също.
До голяма степен съм сигурен, че неща като рок и блус ще са по-добре с пасивните.
Има и изключения, разбира се, но активните адаптери често звучат по-съвършено и по-равно, все едно някъде е включен лек компресор.

Отговорено

Сигурно за модерните "тежки" стилове са добра опция. Моите хора от Celtic Frost, Mayhem, Darkthrone и Burzum не знам да са свирили с активни адаптери😆

Отговорено

@Voidhanger на доста от блек метъл бандите, класическите им албуми са с такава покъртителна продукция, че дали са с пасивни или активни няма голямо значение :D Но това е идеята на този стил, да е ъндърграунд, а не с полиран тон.

Надявам се да ти хареса инструмента, който ще пристигне :)

Отговорено (Редактирано)

Именно.Ама на Мейхем De Mysteriis е с мега яката продукция. Не е полирана, но звучи велико. Емперър също са перфектни в това отношение.

Едвам ще дочакам другия четвъртък да дойде китарката.

Отговорено

Честито за придобивката.Ако не си доплатил за сетъп вероятно няма да има никакъв.Това е нормално Имам впредвид екшън и интонация,Инак откъм изработка и звучене ще останеш приятно изненадан.Далеч съм от мисълта че с адаптри ако ще и от НАСА ще звукнеш,като любимите си групи.Те са само част от веригата.