Koobenot Отговорено вчера в 06:33 Отговорено вчера в 06:33 On 7/6/2025 at 3:03 PM, Maestroto said: Не можах да си обуча ухото с тях, така както се получи при слушалката. Та на тях общо взето си правя грубия микс, но ако говорим за детайл - слушалката ми дава по-голяма картина и чувам по-добре. А между другото, учудващо добра слушалка се оказа за никакви пари... Уцелили са я. Съгласен съм с почти всичко казано, с изключение на това, че мониторните колони ми дават по-добра референция за: фалшиво изпято/изсвирени моменти бас/дали ми лумка парчето Басът е и диапазонът, на който прекарвам най-малко време да смесвам, поради простата причина, че на една система ще думти да се скъса, на друга пък ще липсва. Гледам да направя нещо средноаритметично между слушалките, колоните, bluetooth колонката, разни слушалки за фитнес и това е. Магията на микса така или иначе е в средите, тях нагласим ли ги, басът и високите все излизат по един или друг начин. Цитирай
yamaha Отговорено вчера в 09:42 Отговорено вчера в 09:42 3 hours ago, Koobenot said: Съгласен съм с почти всичко казано, с изключение на това, че мониторните колони ми дават по-добра референция за: фалшиво изпято/изсвирени моменти Фалшивото си е фалшиво, без значение на какво го слушаш и поне за мен е все тая на какъв говорител ще го чуя. Виж за останалото от целия процес на изработването на песен, мониторните колони в добро акустически обработено помещение са си задължителни...а понякога и чифт хубави слушалки е добре да имаш подръка. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено вчера в 09:48 Отговорено вчера в 09:48 ^ Аз лично фалшивото го чувам по-лесно на говорител, отколкото на слушалки, не знам защо ... 1 Цитирай
Recommended Posts