Baby Thomas Отговорено Декември 19, 2008 Share Отговорено Декември 19, 2008 Не си прав ИЗОБЩО. Смисъл от акустично третиране на помещението има и в двата случая, но липсата на такова не обезмисля покупката на монитори в никой случай! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shlak Отговорено Декември 20, 2008 Share Отговорено Декември 20, 2008 Baby Thomas ти какво би ми препорацхал за 500-600 лв активни ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Декември 20, 2008 Share Отговорено Декември 20, 2008 Аз нищо, защото не съм слушал достатъчно модели, нито съм проучвал и търсил с цел закупуване. Някой по-вещ да предложи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 20, 2008 Share Отговорено Декември 20, 2008 Аз бих препоръчал Wharfedale 8.2 Diamond Pro Active. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Shlak Отговорено Декември 20, 2008 Share Отговорено Декември 20, 2008 каде от бг могат да се купят ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bmo Отговорено Декември 22, 2008 Share Отговорено Декември 22, 2008 това бих искал и аз да разбера, щото още не съм си избрал. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sw1tched Отговорено Декември 22, 2008 Share Отговорено Декември 22, 2008 Не съм сигурен, че все още могат да се намерят в БГ. Междудругото скоро бях в динакорд-дружба и видях, че има стаичка за прослушване на монитори, което е добра новина за търсещите монитори. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
BALKHARA Отговорено Март 20, 2009 Share Отговорено Март 20, 2009 пичове за съжаление съм ограничен от към бюджет и за това търся нещо по-евтино до към 300 кинта някъда, за чифт. Попаднах на следното нещо: http://www.behringer.com/EN/Products/MS20.aspx#SpecSheet хич не съм им фен на Берингер ама цената им в динакорд е 95еу чифта...реално трабва да се разходя и да ги преслушам де, но ако някой може да ми препоръча нещо по-нискобюджетно и ефективно... Благодаря Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
presly Отговорено Март 20, 2009 Share Отговорено Март 20, 2009 нискобюджетно и ефективно... За съжаление - не съществува в природата - или едното или другото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ_Vasko_C Отговорено Юли 12, 2009 Share Отговорено Юли 12, 2009 (Редактирано) Тези дни сравнявахме KRK Rokit 6, Yamah HS50m, hs80m, AlesisMonitor 1 MK, behringer (някакви активни бяха), genelec 8020A, и едни NHT в един магазин от веригата на Dynacord. KRK-то са просто плачевни.... Beringer-ите активните са класи над KRK-то. Alesisa стават само за слушане, добър вариант за хайфисти, но не са за студио. Имат много бас, но изобщо не са линейни. Yamahata 5-цата е много по-добър варианто от 8-цата. Просто 5-зата свири супер стегнато, а 8.цата някък си маже звука. Genelec-а свири супер, но малко изкуствено.... сякаш е еквализиран отделно. Мъчи се да искара нисък бас, успява, но някък си звука не е стегнат. NHT-то бяха 2 колони с 2 усилвателя към тях и просто изпъкнаха над всички останали, но и цената им беше..... Бяха последните и един колега ги отнесе след това сравнение. Редактирано Юли 12, 2009 от DJ_Vasko_C Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
scaldor Отговорено Юли 12, 2009 Share Отговорено Юли 12, 2009 DJ_Vasko_C - много добри наблюдения - на почти 100% се припокриват с моите с тази разлика че не съм чувал още NHT-тата! На каква цена бяха те в Динакорд? А между другото ми е интересно как са се справили Behringer с ribbon tweeter-ите(новата им серия монитори) и дали се доближават поне малко до Adam-ите или по скоро са на нивото на Samson-ите... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ_Vasko_C Отговорено Юли 12, 2009 Share Отговорено Юли 12, 2009 (Редактирано) NHT-тата бяха на цена няколко хилядарки комплекта 2 колони + 2 моно усилвателя. Усилвателите имат db-метър, и настройки са близко и далечно слушане. Говорителите на NHT-тата мисля че бяха Seas. Относно въпроса за берингерите, слушахме някакъв по-стар модел активни. Редактирано Юли 12, 2009 от DJ_Vasko_C Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patient Отговорено Юли 12, 2009 Share Отговорено Юли 12, 2009 Няма да е зле да споделиш и какъв точно тест сте провели, даже мисля, че това е по-интересната част, защото така дадено, мнението си е строго субективно. Между другото какви КРК-та слушахте от старата или от новата Rockit серия? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Stoyko Lisichkov Отговорено Юли 13, 2009 Share Отговорено Юли 13, 2009 На мен Ямаха 5 също ми се стори доста добре и я харесах повече в сравнение KRK5, Alesis, Behringer. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
DJ_Vasko_C Отговорено Юли 13, 2009 Share Отговорено Юли 13, 2009 (Редактирано) Няма да е зле да споделиш и какъв точно тест сте провели, даже мисля, че това е по-интересната част, защото така дадено, мнението си е строго субективно. Между другото какви КРК-та слушахте от старата или от новата Rockit серия? Слушах преди няколко дни новата рокит серия, но нямаше как да направя директно сравнение с други модели, защото нямаше време. Сравнението тогава беше със старата рокит серия, но не останах никак впечетлен и от новата. Инъче като ходя даслушам винаги си нося диск с Фивър, акустичната версия на хотел Калифорния, а там имаше служебен диск с Марая Кери - Without You и още други хайфиси парчета. Имаше и едно джаз парче, не се сещам кое беше, с един контра бас, който слиза на различни честоти, и много лесно се чуваше кои колони свирят правилно на него. Направи ми впечетление че NHT-тата свирят толкова добре, че и нетренирано ухо може да чуе грешките на тонрежисьора. Това е нещо, което не се долавяше при нито един чифт от другите колони. Редактирано Юли 13, 2009 от DJ_Vasko_C Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts