the_gorer Отговорено Октомври 9, 2007 Автор Отговорено Октомври 9, 2007 И в другия форум ми бяха споменали нещо по въпроса. В смисъл, че наклонът на жилките влияел на тона на китарата. Не знам дали е така, но според мен, това по-скоро е важно за устойчивостта и стабилността на тялото, отколкото за тона. В крайна сметка аз се спрях на варианта с праволинейно разположение на тялото и с добавяне на допълнително парче. За всеки случай - ако не помогне за звука, със сигурност няма да навреди. Освен това, реших да лепя с епоксидна смола, а не с PVA лепило - ще ми спести седмици главоболия с изравняване на дъските. Жалко за готиното лепило, ама кво да се прави - затрупай българските майстори с готини машини и пак ще осерат нещо. Ще се опитам още днес да ги залепя парчетата с епоксидната смола, за да може сабахлям морнинг да имам готово монлитно парче за тялото. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 9, 2007 Автор Отговорено Октомври 9, 2007 Копелета, току-що слепих парчетата с епоксидна смола. Стискам палци този път да съм уцелил вярното съотношение смола/втвърдител. При предишен опит да залепя един крак на стол смолата не се втвърди и остана мека като дъвка. А ужким следвах инструкциите, да го е'а... Както и да е. Ако всичко е ОК, утре вечер ще имам готова талпа за тялото и ще мога да почна дълбането на нек покета и адаптера. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 10, 2007 Автор Отговорено Октомври 10, 2007 Аве нещо пак не иска да се вкамени тази смола. Може би защото е студено? Епоксидната смола се забавя при ниска температура. Сложих една печка да бичи директно върху слепената дъска. Ако това не помогне и не се вкамени, ще н**ба някого накрая. Цитирай
Overdrive Отговорено Октомври 10, 2007 Отговорено Октомври 10, 2007 и аз лепих нещо на скоро и нещеше да се втвърдява че го пекох в печката може би е калпав втвърдителя Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 10, 2007 Автор Отговорено Октомври 10, 2007 Не знам. Много е странно, защото със същата смола, в същото съотношение втвърдител съм лепил доста неща и става като твърдо и здраво като кристал. Но в случая с оня стол не се втвърди и остана меко като силикон. Наскоро си правих смес от стърготини и същата епоксидна смола, с която запълвах едри неравности по старото тяло за китарата и след втвърдяването реших да мина всичко отгоре с оберфрезата. От фрезера буквално излизаха искри когато минавах върху епоксидната смола. Толкова е твърда - става като минерал. Но ето, че сега пак нещо не иска да втвърди, а не е като да не съм разбъркал втвърдителя минимум 6-7 минути. Мисля, че сега с печката ще стане, защото вероятно бавното втвърдяване е заради студеното време - тя под 15 градуса почти спира да работи, а под минус 5 градуса е абсолютно неактивна. Цитирай
ceco milanov Отговорено Октомври 10, 2007 Отговорено Октомври 10, 2007 Сигурно е от студено. Има и такива бой дето на студено не могат да изсъхнат със седмици. Със тая печка ще оправиш нещата със сигурност. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 10, 2007 Автор Отговорено Октомври 10, 2007 Да, мисля, че почна да става на камък. Цитирай
Hillbilly Отговорено Октомври 10, 2007 Отговорено Октомври 10, 2007 Как да направя матов лак гланциран в домашни условия?Търсачката не ми помогна много..Сори за спама. Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 10, 2007 Автор Отговорено Октомври 10, 2007 (Редактирано) Как да направя матов лак гланциран в домашни условия?Търсачката не ми помогна много..Сори за спама. Можеш да го гланцираш отгоре с много ситна водна шкурка, след това с абразивна полир паста и накрая по желание да завършиш с восъчна полир паста. Ще стане огледален, но не съм сигурен дали ще стане прозрачен, защото мисля, че матовият лак е матов по цялата си дълбочина и не само по повърхността. Ако става въпрос за плътен цвят емай лак, който няма нужда да е прозрачен, тогава нямаш проблеми - просто го гланцирай по споменатата метода. Редактирано Октомври 10, 2007 от the_gorer Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 11, 2007 Автор Отговорено Октомври 11, 2007 (Редактирано) Баси мамата, тъкмо щях да почвам китарата тази сутрин и разбрах, че Вехтия е преебал много тежко любимия ми Москвич. Сега ще тръгвам да се занимавам с кашите, които е забъркал. Ето все пак няколко снимки на талпата - слепна Перфектно. После я циклих и стана като стъкло. Редактирано Октомври 11, 2007 от the_gorer Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 (Редактирано) Taкa изглежда по-офертиращо от рпедишния чамов вариант. Очакваме развитието на проектО. Редактирано Октомври 11, 2007 от Evtim Djerekarov Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 11, 2007 Автор Отговорено Октомври 11, 2007 (Редактирано) Много е надъхващо наистина. Самото излъчване на дървото и стабилността, която усеща човек като го хване са коренно различни от онази чамова сглобка. Пък и тук имам само 3 части + една малка за рога. Грифът и бриджът лежат върху една и съща масивна греда и вярвам, че състейнът ще е нечовешки готин. PS: Само за протокола: това тяло ще тежи седемдесет и пет милиона тона. Редактирано Октомври 11, 2007 от the_gorer Цитирай
Talic_Zealot Отговорено Октомври 11, 2007 Отговорено Октомври 11, 2007 Дойде ми отвътре извинявам се за латиницата... "You want heavy fuc*'n metal> you get a heavy fuc*'n guitar for heavy motherfuc*ers " Цитирай
Recommended Posts