Jump to content
Българският форум за музиканти

Talic_Zealot

Members
  • Мнения

    194
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Talic_Zealot

  1. Продължаваш да свириш, върховете на пръстите ти се втвърдяват и ставаш fucken безсмъртен ! Сериозно обаче ако започнеш да усещаш болка във ставите на пръстите това значи или че е време за почивка, спиране за деня или е нужно да загряваш по добре преди свирене.
  2. Talic_Zealot

    Shredding

    Незнам дали съм останал с грешно впечатление, но ми се струва че имаш грешната идея. Бързото свирене става безсмислено когато се постига с възмойно най-бърз пикинг. Целта ти трябва да е да свириш ясно и отчетливо под определен ритъм и постепенно да прогресираш към по високи скорости. Когато стигнеш до скорост, при която неможеш да постигнеш постоянно плавно и отчетливо свирене спираш и започваш наново от много бавен ритъм. Различните супер бързи shredder-и ползват супер различни техники на дясната ръка един от друг така че не мисля че там ти е проблемът. Извинявам се ако си напреднал до такава степен че малка специфичност от техниката на дясната ти ръка те спира да стигнеш други висоти, но нека предположим че както 90% от случаите не е така. Нека помним че shredding или не се опирваме да свирим музика не да печелим маратони.
  3. 0.o Надявам се това да трябва да е някакъв майтап. Или не си разбрал какво съм имал предвид.. Както и да е мерси на всички за отговорите.
  4. Аааам.. прочети поста ми пак.. (черното нещо==spacer) А за струните, навиването в обратна посока би означавало още по остър ъгъл, което задълбочава проблема.
  5. Под spacer имах предвид точно черното нещо. Проблемът си остава и без него, но оставих един винт за 6та струна защото когато опитах без абсолютно нищо напрежението беше толкова голямо, че пръсна нът-а и го счупи на 2 места. Btw мерси за отговорите
  6. Проблемът е... хроничен . От доста отдавна го има просто сега реших да попитам тук.
  7. Bridge-a е нормално тремоло, което е сет-нато плътно и не се използва.
  8. При някои китари известно време след настройка е възможно леко падане на тона, но в моят случай се получава обратното, всички струни постепенно се покачват със половин тон. Искам преди всичко да уточня че китарата е със нови тунери. Аз лично мисля че проблемът ми е свързан с факта, че headstock-ът ми е със сравнително нестандартна inverted форма и упражнява голямо напрежение върху nut-а. Първоначално китарата имаше един голям spacer но ефективно само променяшр ъгъла на само една от струните а натискаше всички други надолу, в последствие го премахнах и постигнах същият ефект със един винт но без натиска надолу и струните преминават по направо. (Проблемът съществуваше и преди и след подмяната.) Въпросът ми е възможно ли е със някакви правилно разположени spacer-и да се елиминира проблемът или ъгълът е просто прекалено голям. (Или греша като цяло за причината естествено..) btw извинявам се за title-а не измислих как да обясня проблема със малко думи..
  9. @lizardman Не мисля че китарата ми възпрепятства моето развитие. Нов инструмент само би помогнал, не мисля че е.. необходимост за това. Правил съм някои подобрения по китарата си, но малки. Понякога имам идеи за големи начинания, но не искам всъщност да променям китарата си толкова много. По скоро въпрос ..не точно на неудобство, а имам чуството че искам... по-удобен инструмент. ....I make no fucking sense whatsoever. Постоянно имам чуството, че немога да се изразя или че не ме разбирате, but whatever.
  10. Напротив, Пешо, изключително уместен пост! Точно това имам предвид, че понякога въпреки факта че китарата ми се чуства като част от тялото.. тези дефекти понякога ме карат да се чуствам некомфортно. Можеби с това трябваше да започна, че се чуствам все едно искам инструмент, който.. се чуства по добре в ръцете ми.. нищо свързано със звука.. просто усет. Аз незнам защо но си мислех че всички китаристи освен че обичаме да свирим на китари също и супер много се кефим на ..китари. Отстрани на всичко и това с има влияние. Ако инструмента ти те кара да се усмихнеш.. това според мен ще се отрази на музиката. Мда.. отпесвам се и започвам да обсъждам доста субективни неща. @Slide мисля също че един нов по-качествен инструмент има огромно вличние върху мотивацията и върху наслаждаването на свиренето.
  11. ^^ Не разбирам поста ти? Съгласен съм че уменията не зависят от инструмента, но не мисля че има връзка с темата..
  12. Абсолютно съм съгласен. Обаче ако инструментът има няколко различни сериозни проблема, просто заради това че все пак е.. начална китара (въпреки факта че в моя случай е страхотна такава), това дразни понякога и отнема от.. кефа.. а и честно казано понякога и от изпълнението.
  13. Защо тогава отговаряш като не разбираш идеята?? Няма как да ти го обясня явно хората които ще ме разберат са ме разбрали, но не прибързвай със заключенеия няма нищо общо с темата само объркваш читателите след твоя пост.. Очевидно е че с изчакване или работа могат да се изкарат пари. Идеята е хора които са имали подобен опит да кажат нещо от опит, да разкажат нещо интересно (смешно)..
  14. Аз съм на покер и съм пуснал заявки във всички резултати в google за "guitar giveaway contest" .. Но иначе нищо специфично не съм предприел.. просто знам че за момента ще е така, няма начин и нямам намерение да продавам първата си китара.. въобще. Не мисля че продажната и цена би била близко до реалната и' в сравнение със Squier Bullet Strat-овете на същата цена, а и ..си ми е първата lolz .
  15. Здравейте! Отскоро нещо започна прогресивно да ме тревожи и дразни и искам да го споделя. Както повечето новаци преди 3 години изстръгнах от родителите си 150 лева за да си купя китара, защото бях див млад метъл и така се сдобих с първия си инструмент. / Тук ще прекъсна за момент и ще направе голям soutout към Spaff, който напрактика по мое мнение ми подари истински инструмент, докато всички други продават рециклирани мебели за същите пари. Big grats <3<3 !! / В продължението на 3 години съм участвал във няколко изяви и проекти, както и разширих доста жанровете които слушам. Също естествено техниката и амм..музикалният ми усет така да се каже ми се развиха през това време и също така продължават. През това време единствените модификации който съм правил са следните: 1. Забелязах че ползвам само единият от адаптерите си и електрониката и кабелите в китарата ми само създават проблеми и затова реших да премахна всякакви пречки и да оставя един заден humbucker директно свързан с жака. /дано да измисля име за темата преди да завърша писането и.. 2. Наскоро смених прагчетата, защото бяха започнали да се превръщат във въображаеми прагчета. Паралелно със развитието ми като китарист с разглеждането на различни теми във форуми и различна информация в нета съм изградил мнение за предпочитания от мен звук и свързаните с него материали, части и т.н. От известно време се намирам във следната странна ситуация, давам съвети за хардуер, марки китари следно личните ми предпочитания и се оказва, че много по неопитни( cool guys nevertheless ) хора от мен имат сетъп струващ над 4 пъти повече от моя, който на практика е не много по-далече от тези гореспоменати първоначални 150 лева. Въпреки факта че моят инструмент вече е като част от тялото ми наистина започвам да изпитвам огромна нужда от инструмент на много по-високо ниво, но не виждам възможност да си го позволя в скоро време.(занимавам се с мого неща, едно от които е ..че съм студент) (пояснение: Нямам намерение да ставам професионален китарист или нещо подобно, просто много обичам да свиря на китара .) Та.. finally the point: Много ми е итересно да чуя мнения за и опит с такъв тип ситуация от колеги. Cheers! P.S. Btw, предварително се извинявам за възможните хиляди правописни грешки.. не съм писал в бг форуми отдавна..
  16. Китарите са доста издържливи животни, ако човек знае как да се грижи за тях и знае кога може да има проблем. От години практикувам агресивно сменяне на строя : от drop D във стандартна във drop C на една сесия със струни с дебелина 10 и не съм имал икакви проблеми с хардуера (освен естественото'заминаване' на интонацията).
  17. Аз не съм сигурен, че хибридните типове струни стил 9-46 биха ти доставили желания . Даже имам чуството, че би имало обратния ефект.
  18. Аз лично държах перото по много странен начин (с палец, показалец и среден пръст) в продължение на година и половина . След това се вгледах във всички добри за мен китаристи ..и всички го държаха по начина от снимките по горе. Последваха 2-3 седмици адски мъчения, през които със зор изкарвах и наи стандартните упражнения. НО след това изведнъж прогресът скочи рязко.. по-лесен и бърз alternate picking, pinch harmonics(преди въобще не бяха възможни), тапване ..вече имах свободен среден пръст и можех да държа перото и да тапвам в същото време, макар че не използвам често тази техника. Та my point is, препоръчвам ти освен ако не си свирил прекалено много време (от сорта на 2-3 години) по този начин да си смениш стила на пикване с горепосочения.
  19. Ограничението за търсене на думи с не по малко от 4 символа днес ме постави в изнервяща ситуация. Опитвах се по всякакви начини да търся теми свързани с марките PRS и ESP ,но неуспешно.(FAILURE! ) Нямам време и нерви да претърсвам стотици теми. Моля по възможност тази опция на IPB да бъде смалена на 3(примерно) за помощ на потребителите.
  20. Здравейте . Искам да попитам каква схема на окабеляване би била най-удачна при следниата ситуация: input jack > volume потенциометър> малък switch( gibson-ски )> 2 humbucker-а Реших да преокабелкявам основно, защото имам откачена маса някаде (или навсякаде) и е толкова голяма бъркотия вътре че няма оправяне и защото не използвам потенциометъра за тон ..никога(винаги е на max). Също така ше сменя ключа с малък защото имам само 2 адаптера.
  21. Talic_Zealot

    Real Guitar Hero

    Няма какво да пояснявам.. то си е казано.
  22. Ей го моя СМОК .
  23. Предимно с Planet Waves 1.00, с пластмаса, подобна на Dunlop-ския grip. Бих свирил с Dunlop над 1, но няма откаде да се снабдя.. (засега)
  24. Talic_Zealot

    Jesse Cook

    Веднага ми дойде в ума музиката в Tristram от Diablo . Малко странна асоциация съм направил май де ама карай .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.