RevelanFriedman Отговорено Декември 13, 2025 Отговорено Декември 13, 2025 (Редактирано) @TONY Знам за квадратчето и uninstall но в случая за този амп и за другия (Pacific Dual Tremolo 100W Black) като се опитам да го деинсталирам ми дава просто "failed to uninstall....". Да стоят , не ми пречи. Забравих да кажа че имам и Marshall Silver Jubilee... Иначе за Hiwatt не се притеснявам. Във фрактала, модела ми звучи достатъчно добре. Ето ти тест на динамиката му като единствено свиря по-тихо и вървя към по-силно (не въртя волюм пота): Редактирано Декември 13, 2025 от RevelanFriedman 2 Цитирай
Koobenot Отговорено %s в %s Отговорено %s в %s Покрай празниците реших малко да се заиграя и аз с китарен софтуер. Много съм доволен от динамиката на Polyhcrome DSP McRocklin Suite. Чейнът е следния: Jolana Horovice Diamond (P90s реплика humbucker + bridge) -> кабел -> Focusrite Scarlett 3rd Gen (44kHz, 24 bit) -> McRocklin Suite. Уточнение: не съм правил gain matching на картата спрямо софтуера по онези зубрачески екселски таблици, гласил съм го да е 80% в зелено, от време на време да удря жълто на индикаторите, както ни учиха на времето звукарите Тестът демонстрира как се вдигат изкривяванията само от динамиката на дясната ръка, без да бутам нищо друго. Volume на китарата е на 3-4, на края го изпъвам на 10 (1:55, чува се капачката на потенциометъра как трака ), тон контрол постоянно на 10. Адаптерът е бридж. Искам да се извиня за аграрното свирене и разстроеният инструмент, в последно време се разправям повече с кийборди и пеене, важна е идеята, че вече дори в VST-тата има динамика, не е като 15 години всичко да звучи равно като тепсия. 1 Цитирай
synchu Отговорено преди 22 часа Отговорено преди 22 часа По преките ми впечатления от едно време - от тези "звукари" половината не знаеха как и защо се измерва ниво, а други 40% съответно разликата между паралелна и последователна компресия, и имаше едни десетина процента, които имаха идея от какви са "тези работи", което обаче не е пряко преносимо между аналоговия и цифровия свят. Така че моя съвет е да зарежеш тая работа с "както ни учеха звукарите" и да хвърлиш един поглед на онези таблици - не знам каква е тази негативна конотация със "зубрачески", но човека е вкарал време и усилие и метода е доста прецизен. Разбира се, ако ти звучи добре по друг начин - тогава просто си звучи добре - по друг начин. Няма лошо, просто - увеличения входен сигнал играе ролята на стандартен booster, но тогава модела/плъгина се държи по начин, по който би се държал със стандартен буустер отпред - дали е ок или не - е отделен въпрос. Но таблицата е отлична отправна точка - особено когато става въпрос за по-чист звук и за някакъв модел тип Tonex, Neural Amp Modeler, Genome или последните плъгини на Neural. 1 Цитирай
Koobenot Отговорено преди 20 часа Отговорено преди 20 часа ^ Добре, ще им хвърля едно око. И на мен ми се струва, че упорито съм кон с капаци. Цитирай
Recommended Posts