Slide Отговорено Февруари 2, 2009 Share Отговорено Февруари 2, 2009 Оф, ок народе, имам един много тъп въпрос, на който явно не мога да си намеря отговора сам... Правя записи, мултитракове, едно друго, всичко ок. Да речем, ползвам един бекинг-трацк и върху него, на отделни тракове искам да наредя 3-4 китари... До тук добре, обаче, как аджеба, да го наглася тъпия тайминг на едната записана китара, да речем, да започва на 1:26,754 от началото на песента? Никъде из опции и хелп не мога да намеря как, след като съм сложил един трак в сешъна да го мърдам - т.е. да правя корекции в тайминга му (кога да се включи и така). Пък се сещате, че не става всеки път да го слагам и да го трия, и на ново да го слагам.. докато уцеля момента... Та, ще се радвам, ако някой хвърли светлина в тъпия ми, но иначе мрачен въпрос! Поздрави! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Angelina Sekulova Отговорено Февруари 2, 2009 Share Отговорено Февруари 2, 2009 Не бой се! И други вървим по трънливия път на простотията и тя ни се удава майсторски! Аз го практикувам така. След като си вмъкнал трака на желаната от теб писта: - заставаш с курсора на мишката върху него, десен бутон - отваря се едно дългичко меню; - избираш Wave Block Properties; отваря се едно прозорче; - намираш боксчето Time Offset и задаваш времето, което искаш; - Enter! Готово. Дано да работи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slide Отговорено Февруари 2, 2009 Share Отговорено Февруари 2, 2009 Ау, тцтцтц; естествено, че ще е под носа ми... Както и да е. Мерси много! Правиш вечерта ми по-щастлива! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
soundcraft Отговорено Февруари 3, 2009 Share Отговорено Февруари 3, 2009 А може и на ръка,драг-дроп напред-назад. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
X_eNeMy Отговорено Февруари 15, 2009 Share Отговорено Февруари 15, 2009 До сега не ми се е налагало да махам вокали, но съм чувал работи на приятели и познати, че и на непознати. Ако ти трябва за да си пееш отгоре ти - ще ти свърши работа. Вокала не може да се махне 100%, но супер много може да бъде заглушен и като се запишеш отгоре ще трябват монитори за да чуеш оригиналния. Ако пък имаш професионални амбиции или пък си напреднал технически (свирене и софтуерно) сигурен съм, че ще можеш да си изсвириш/семплираш цялата песен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
THE_INEXORABLE Отговорено Април 1, 2009 Share Отговорено Април 1, 2009 Скивай в мултитрака конкретната писта и по-точно конкретния файл (цял участък от зелено до следващото сиво . Цъкни десен бутон - Loop properties и ако е отбелязано "Enable Looping", го махни. За това се сещам само, което може да ти претакова bpm-a. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
saissais Отговорено Май 22, 2009 Share Отговорено Май 22, 2009 Налага се да сменя каналите на готов запис. Левият канал да стане десен и обратното. Благодаря предварително на отговорилите ми! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
saissais Отговорено Май 23, 2009 Share Отговорено Май 23, 2009 (Редактирано) Надявах се, че проблемът не е толкова сериозен, или пък е прекалено елементарен, та никой дори не си прави труд да ми отговори. Ако с тази програма все пак не става, може да ми препоръчате и друга. Искам на готовия запис да сменя каналите - левият да стане десен, а десният - ляв, - но това се оказва проблем, понеже никога не съм го правил, не ми се е и налагало. Отскоро записвам със стерео микрофон и нищо не мога да направя - просто така си записва. А защо са го направили така този микрофон, не мога да си обясня. Просто трябва да обърна в последствие каналите, за да си дойде всичко на мястото. Редактирано Май 23, 2009 от saissais Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
patzo Отговорено Май 23, 2009 Share Отговорено Май 23, 2009 Когато си на Edit view. Effects - Amplitude - Chanel mixer и отстрани от пресетите избираш Swap channels. Това е !!! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
saissais Отговорено Май 23, 2009 Share Отговорено Май 23, 2009 Когато си на Edit view. Effects - Amplitude - Chanel mixer и отстрани от пресетите избираш Swap channels. Това е !!! Благодаря много, всичко е ок! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanp Отговорено Август 16, 2009 Share Отговорено Август 16, 2009 До сега имах вграден саунд карта, но си слоших допълнителна sound blaster audigy. Проблемът е в това че не знам какви настройки да си напарвя за да мога, когато си стартирам Adobe Adition на всички канали на in out да ми показва sound blaster audigy а не дънната карта. Всеки път когато си стартирам програмата и нямам звук и се налага да ги променям ръчно. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Август 16, 2009 Share Отговорено Август 16, 2009 Не знам дали ще помогне, но опитай в Контрол Панел да я зададеш като карта по подразбиране. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jordanp Отговорено Август 17, 2009 Share Отговорено Август 17, 2009 Това е първото нещо, което направих Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Kurt Uvash Отговорено Август 17, 2009 Share Отговорено Август 17, 2009 (Редактирано) Момче, jordanp 1. Инсталираш драйверите за тази карта (Ако ми кажеш от коя фамилия е, например emu10k1 или emu10k2, силно ти препоръчвам kX драйвера: kX driver за Audigy карти),преди това деинсталирай старите 2. Ако все пак не ти се затормозява излишно, виж правилно ли си инсталирал драйвера за картата си! Дали е подходяща версия и т.н. (трябва като си я взел да са ти дали и диск с драйвери за Windows XP) 3. Ако ли не - може да си изтеглиш от сайта на Creative съответния драйвер. Дори аз мога да ти дам, ако си със същата фамилия карта. 4. След инстала и рестарта на компа си отваряш Audition-a и меню Edit -> Audio and Hardware Setup (избираш Creative ASIO driver във всичките три табчета). 5. Ами всъщност това е... щом казваш, че Wina я разпознава... значи няма нужда да забраняваш дънната от BIOS настройките (за да се форсира така избора на Audigy) Редактирано Август 17, 2009 от Kurt Uvash Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
david nakov Отговорено Септември 8, 2009 Share Отговорено Септември 8, 2009 Значи аз съм си диелетант при използването на тия програмки, но проблемът ми е следният - От около месец си правя записи с Кул едит и когато запивам с микрофон звука от усилвателя всичко е наред, но когато вкарах кабела на процесора (zoom 606,ако има значение) на мястото на микрофона, за да записвам директно от него, без външни шумове, не си чувам китарата, докато записвам, а след като вече съм записал, т.е. на прослушването на записа китарката се чува. Записвам на един лаптоп Ейч Пи, които сигурно няма много добра саундкарта, всъщност не знам къде е проблема дали в него или в програмата. Идеята е как мога да направя така, че да си чувам китарата при запис, нещо като монитор. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts