Jump to content
Българският форум за музиканти

david nakov

Members
  • Мнения

    95
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от david nakov

  1. Пич, не са ти лоши кавърите, не ти е лошо и свиренето, но с този звук на записите просто не става. Намери някакъв начин да записваш човешко звучащи китари, щото това, което се чува не е за нормално човешко ухо.
  2. Аз също съветвам да си намериш бекинг трак, но, откровено казано, мисля, че има прекалено много фалшиво свирене и разминавания, затова първо ще трябва да си научиш песента както трябва. Само да вметна, че песента на слушане е подвеждащо лесна (по стандартите на Death), но с това трябва да се внимава, когато човек реши да я свири.
  3. По принцип не гледам дръм кавъри на каквито и да е песни, но твоят е страхотен. Първо мислех само да му метна едно око с цел да се посмея на поредния жалък опит за свирене на това парче, но го изгледах до края и останах много доволен. А емоцията най си проличава в края на инструменталната част, където го изкара като истински лайв
  4. david nakov

    Farewell Ballad

    Добрина е - звук, импровизация
  5. Най-добре е да вземете да свирите, свирите, свирите и примерно след 6-7 месеца пак да я запишете и да гледате двата записа, за да направите разликата. На мен като че ли най-вече не ми хареса басиста, който през цялото време си сивиреше нещо, което не хармонизираще никак с китарите ( един вид-фалшивееше здраво) - поне на мен така ми се стори. Както и да е де, важното е, че има хляб в цялата работа, така че свирене му е майката
  6. Еее супер. Яко е било !
  7. Спорът като че ли малко се измести, но аз все пак искам да коментирам неговото начало. За народните песни гореизброените словосъчетания са функциоанални. Тоест фолклорната песен не търси оригиналност, напротив - използват се еднакви, наречени "постоянни" епитети - водата е студена, тревата е зелена, момата е черноока и тн. Казвам, че тези песни и словосъчетания са функционални,защото всяка фолклорна песен е била предназначена за някакъв ритуал - сеитба, жътва, сватба, седянка и тн., също песни за любов, за смърт, за хайдути и тн. - всяка песен си има предназначение и точни думи,които фолклорното съзнание възприема като значещи, защото във фолклора индивидуалността е нещо непознато. Епитетите са едни и същи, защото образите са типизирани - възпроизвеждат общ случай, не частен. Съвременните автори на народна музика стилизират песните си в горепосочената система от значения, за да изглеждат максимално близки до първообразите си. А относно богатството на българския език мисля, че примерите с "Утре" и "Там" са много подходящи, към тях без уговорки веднага добавям - Синева, По първи петли, Адаптация. Като аргумент за разнообразието на езика и в по ново време предлагам да се изслушат Б.Т.Р. 97' и "Мечти". Особено албума "Мечти" за мен съдържа най-добрите български текстове(почти същото мисля и за музката към тях), които са писани от края на 90' години насам. В поп и поп-рок музиката тесктовете, които сега се пишат, са жестоко изхабени - и на български, и на английски, затова аз просто не слушам такава музика. Който не вярва на тезата за изхабения английски, може да послуша няколко часа радио "Витоша" или още по-добре "Fresh" и тогава пак ще си говорим. С това стигаме до извода, че ако пишеш тъпи текстове за тъпи песни - езикът няма значение. Обратното също е вярно - и английският, и българският език имат предостатъчно изразни средства и богата лексикална система, за да могат да се пишат оригинали и хубави текстове.
  8. Извинявам се, тъпа грешка! Просто си мислех, че е айбънец, а лошото качество на клипа не ми позволява да прочета марката на китарата, но след забележката го гледах пак и наистина е друга китарата - каква, не ми стигат компетенции да кажа. (имам предвид клипа, където свири Crashing day) Относно онова чудо от клипа на Let it be/Вярвай ти - подозирам, че е от оня вид 29 прагови китари, които съм виждал в ръцете на Майкъл Анджело, но всъшност дори не мога да гадая за марката. Както и да е, за солото на Вярвай ти мога само да кажа, всъщност да покажа, това -
  9. Бахти, това изпълнение на Сатриани си го спомням. Беше преди доста години и тогава бях малък, гледах го и си мислех, че не съм виждал човек в България да свири толкова добре. Сега го гледам с други очи, слушам го с други уши. Вижда се, че тоя айбънец си е бая смотан, звукът му е лош и ефекти от озвучаването почти липсват. Чуват се и грешките на Хвърчилков, но пак си мисля, че това е едно уникално изпълнение за онова време - преди табовете, преди youtube и реките гнусни, но гениални япончета с яки китари, които завладяха света.
  10. http://www.youtube.com/watch?v=7vW7a_97Rwo В youtube има стотици, да не кажа хиляди подобни клипове за начинаещи. В http://www.911tabs.com/ им табове почти на всички групи или песни, които можеш да се сетиш. Успех!
  11. david nakov

    Killing In The Name...

    Мнооооооооооого силен идеен и перформативен заряд. В крайна сметка такива парчета не се свирят мирно и тихо на столче пред компютъра. Евала!
  12. Може да пробвате и с гледане http://www.vbox7.com/play:a6fc6884
  13. Пич, приятни са нещата, но се чудя как така при нов процесо не си се заиграл поне малко с ефектите, защото звука от китарата е остър и изнервящащ. Седни и си направи някакъв дилей или хорус, малко компресия, абе както си му е реда при наличието на процесор. Иначе си свириш добре, даваш сигнали, че можеш и повече обаче сериозно работи за техника. Като се снимаш как свириш после гледай клипа и ако не ти харесва звукът на теб, няма как да ни хареса на нас. Просто съвет Поздрави.
  14. Аааадски приятно парче се е получило. Евала!
  15. Здрасти Интро - Ре минор Куплет - ре минор / сол минор ре минор / сол минор фа мажор/ сол минор/ ла мажор/ ре минор - това се повтаря два пъти Припев - ре минор / до мажор / фа мажор / ре минор / сол минор / фа мажор/ сол минор/ ла мажор / ре мажор Общо взето се въртят куплет, припев, куплет, припев... и така до края. Надявам се да съм бил полезен. Не написах как точно са акордите по текста, щото е дълъг и ме мързеше да го пиша.
  16. Значи аз съм си диелетант при използването на тия програмки, но проблемът ми е следният - От около месец си правя записи с Кул едит и когато запивам с микрофон звука от усилвателя всичко е наред, но когато вкарах кабела на процесора (zoom 606,ако има значение) на мястото на микрофона, за да записвам директно от него, без външни шумове, не си чувам китарата, докато записвам, а след като вече съм записал, т.е. на прослушването на записа китарката се чува. Записвам на един лаптоп Ейч Пи, които сигурно няма много добра саундкарта, всъщност не знам къде е проблема дали в него или в програмата. Идеята е как мога да направя така, че да си чувам китарата при запис, нещо като монитор.
  17. david nakov

    Сингбеци

    http://www.guitarbackingtrack.com/bands/P.htm Ей тва ползвам понякога, не гарантирам за качество!
  18. Ауе аз нещо се обърках, ти с дясна или с лява ръка свириш, щото гледах и другите клипчета и там си с лява ръка. Може да сте различни хора не знам Иначе Д2 е станало много приятно.
  19. На една приятелка и се случи същото и подходихме към проблема по начина описан от 'Harvester Of Sorrow'. Действай смело!
  20. chris_barnes А честито, Калояне, бахти яката китарка!!! Яка музичка ще се прави с нея като те знам какъв си псайхорифър Добре дошъл в Esp клуба
  21. Песничката е яка, но наистина и на мен текста ми се струва доста куц. Както бе казано по-горе, не всеки може да пише текстове(в смисъл качествени).
  22. Съжелявам че съм тъп, но нещо не мога да го пусна тва. Иска ми някакви акаунти да си правя. Може ли да ми кажете точно каво да направя, за да чуя и аз това парче с толкова интригуващо заглавие.
  23. Евала много добра техника - звука е гаден много маже Длъжен съм да не се съглася с теб , аз лично се впечатлих особено приятно от звука на тая Ямаха(доколкото забелязах) ! Задкитарното устройство се справяше много добре, чак изгледах още няколко клипчета от профила в ю туб, браво!
  24. Няма да коментирам качествата на записа и песните, само ще кажа, че всеки който има някакви забележки, просто трябва да ги види на живо някъде из родината и съмненията ще отпаднат. А на Георги, Цецо и Хубен ще кажа само - Евала, Машала, Аферим, Ашколсун !!!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.