Jump to content
Българският форум за музиканти

THE_INEXORABLE

Members
  • Мнения

    357
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.myspace.com/impenitencebg
  • ICQ
    331817955

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    София
  • Interests
    Playing musical and also extreme genres. Current band - Impenitence (death metal)

Последни посетители

6675 профилни разглеждания

THE_INEXORABLE's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Някой ако има видео или ноти на това парче, моля да даде, защото началният бийт много ме кефи. И по-конкретно глухите ноти искам да видя изсвирени. ЮТюб линк: http://www.youtube.com/watch?v=hqZ5Hlei3ic
  2. Не си казАл, не сме ти дАл!
  3. Правилно няма. Има грешно обаче. В случая си на прав път, въпросът е до свикване. В долния край на педала ударът става по-тежък, не знам как ти идва по-лек. Движението на краката ти пък намалява за сметка на силата на удара. Грешно би било да се напрягаш дотолкова, че след 1-2 часа свирене да усещаш болка. Пробвай леко по-бавно темпо (130-135-140), за да свикнеш с постановката. Забелязал съм, че смяната на мястото, където натискаш педала, влияе и на позицията на тялото. Зависи и колко е натегнат педалът, колко е дълъг (лонгборд или не), колко е тежък самият той, но като цяло по-напред по него имаш повече движение на крака, а педалът се усеща по-лек. За по-бавни темпа си е идеално. По-назад или по средата степенката вече търсиш по-голяма динамика и скорост. Така знам аз. Успех!
  4. Ммммммммммммм, братооооооо, на AXIS са ситуирани на самия педал, така чеее... Варианти има. Въпросът е какво ще свириш с тях.
  5. Спусък. Тригерът за барабани е такъв "спусък", след чието активиране се пуска семпъл с желания звук. Активацията става посредством упражняване на удар върху повърхността, към която е притиснат и тригерът.
  6. Привет! За еднакъв сануд на двете каси ти трябват абсолютно еднакви фактори за оформяне на звука. Това са корпус (дървен материал и изработка), кожа, обтег на кожата и не на последно място - еднаква динамика на удар с двата крака. Трудно постижимо, скъпо и за професионалисти. Двете еднакви каси и кожи можеш да си ги купиш. Само пари се искат. Ако имаш финансовата възможност и помещение за репетиции, микрофончета и компресор могат да ти поизравнят нивата, така че само честотна да е разликата, което можеш да коригираш чрез обтега на кожата. (500\1000+) Един още по-добър вариант са тригерите - к'вото и да удариш, избраният семпъл ще ти излезе. Там обаче се искат също доста парички за саунд модул. (500+) Свиренето с различно настроени каси може пък да ти помогне със следното - да следиш по-лесно динамиката и на двата крака. Също така можеш и да избираш за различни бийтове кой звук повече пасва на парчето. Дразни обаче това, че когато искаш монотонен звук от картечница, получаваш два откоса от различни автомати. Мисля, че обхванахме темата като цяло. Дори само на базата на изписаното тук би трябвало да се оформя някакъв вариант в главата ти. Успех!!!
  7. Много кефи записът, момци! Ники ме принуди да го чуя и е яко, т.е. не съжалявам. Успех занапред!
  8. Хелоу! Можете да видите секцията с концертите на групата тук: Impenitence concert dates
  9. Поклон пред бласта!!! Дано най-сетне да "утежнят" положението малко! Абе пичът определено кефи. Има нещо, което ми напомня на Дейвид от първите албум на Корн и е точно онова, което ме грабна в него - разчупените и оригиналните бийтове. Само че Рей е маааалко по-екстремен тип. Дани, твой тип викаш? Аз попадам ли в тая категория? С тъмна коса съм, с тъмни очи ...
  10. Скивай в мултитрака конкретната писта и по-точно конкретния файл (цял участък от зелено до следващото сиво . Цъкни десен бутон - Loop properties и ако е отбелязано "Enable Looping", го махни. За това се сещам само, което може да ти претакова bpm-a.
  11. БРОЙ МЕ ВЪТРЕ!!!! В София съм, имам още доста работа по краката, но с удоволствие ще пробвам. Preview: www.myspace.com/impenitencebg www.youtube.com/impenitencebg Contact: e-mail: deicide_bg@yahoo.com ICQ: 331817955 Skype: deicide_bg Юлиан
  12. Бе то хубаво ежегоден, ама нали ще пораснем с по една годинка, която може да е фатална (в моя случай - 22 = OUT). Кога и къде да сме на 23-ти?
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.