emosms Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 (Редактирано) мда, свири с девятки тогава, мекичко перо и нарязан мазнярски дисторшън, който ти компресира цялата динамика. т.е динамика и акцент на тона не ти трябва(може би pinched harmonics, супер са), той ефекта си го прай, нЪли а как китарата ти къса струните, ако може да обясниш ?????????? Редактирано Юни 25, 2012 от emosms Цитирай
Lathron Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 ^ Много лесно се късат струни от китарата, провери "изработка и ремонт" там има доста теми по този въпрос (не са малко иконите, които свирят с 9-ки, недей така да плюеш) Аз свиря с 10-ки, сега попаднах на една нова (за мен) марка - SIT. Харесват ми, издържат и наистина сякаш седят що-годе по-добре в строй Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 Съжалявам за допълнителния офф, но това, че струни се късат само заради калава китара или свирач е глупост и абсолютно невярно твърдение, но то се иска и опит малко, а не да си купиш само китара и амп, за да ръсиш мъдрости. Цитирай
emosms Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 (Редактирано) еми ако съм бърз като сатриани и вай и усещам девятките ми помагат за това / ок. но иначе саунда си е жив т... просто на сухо не ме кефи как звучи. и как да звучи после.. бтв, сега чекнах някои имена, сатриани и вай може би ползват 9, вай и 10, зак уайлд 10, слаш 10 и нагоре май, джимарата не знам точно, какви ли не неща пише но свири и с дебелички, ерик джонсън 10/11, стиви рей вон 12/13 - и точно той доста ме кефи как звучи макар че едва ли се доближавам и стандарта си е 10 regular gauge, по-тънки се водят лайт, и над 10 почват да се водят постепенно дебели. също всички джазмени за да извадят хубав тон без мазал дистър ползват доста дебели струни Ингви май свири с тънки и саунда му е трепач за каквото свири. Но и фендера си вади съответния тон п.п. и скъсах ги ама бяха на 3-4 месеца...., верно малко се поотпуснах също 4 се скъса на столчето, където ми опира ръката чак е разяден никела от киселинна пот, първа по средата, май и 2 или 3 изпляка преди месец и слагах сбирнщайн Редактирано Юни 25, 2012 от emosms Цитирай
Yves Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 (Редактирано) Съжалявам за допълнителния офф, но това, че струни се късат само заради калава китара или свирач е глупост и абсолютно невярно твърдение, но то се иска и опит малко, а не да си купиш само китара и амп, за да ръсиш мъдрости. Е, не съм казал, че САМО от това става, но това са най-честите причини, особено при вайкащите се от случващото се. След като явно си се почувствал засегнат, дай ни малко от твоя необятен опит...от какво още се късат струни? Редактирано Юни 25, 2012 от Yves Цитирай
MrDeath Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 Засегнат не съм се почувствал, няма от какво, струна не съм късал никога през живота си по време на свирене, а иначе - елементарно е, музикантите [които нямат проблеми с китарата (по подразбиране) и имат хубава техника на свирене най-често късат струни, в следствие на по-агресивно свирене с по-широки повдигания], a явно, вайкащите се тук са ги скъсали в следствие на стари струни, но в никакъв случай не може да се заключи, че единствените причини са неспособен свирец и назъбени легла/нът и т.н. Цитирай
emosms Отговорено Юни 25, 2012 Отговорено Юни 25, 2012 така е, ако не се бендва 1, 1½ тон рядко се късат, по добре само ½ или даже хич вече като изсъхнат съвсем може и от седене на китарата да се скъсат сами Цитирай
bustard Отговорено Юни 27, 2012 Отговорено Юни 27, 2012 KFK 10-52 за Drop D - много яки струни... Цитирай
Yves Отговорено Юни 27, 2012 Отговорено Юни 27, 2012 (Редактирано) ^ Наистина са много добри. Може би icon сериите ги правят по по-различен начин, защото един път съм слагал такъв сет и си спомням, че доста дълго се задържаха хубави, а принципно не ми правят впечатление такива неща Като цяло Дънлоп са ми любимите струни. Напоследък свиря с heavy core серията, там обаче много бързо се лющят соловите струни, не знам защо така. Буквално за 2 часа свирене на по-интензивно използваните места им пада никела. Редактирано Юни 27, 2012 от Yves 1 Цитирай
~DN Отговорено Юни 29, 2012 Отговорено Юни 29, 2012 Един въпрос между другото - вчера китариста на Odd Crew ми обади, че свири на 6-струнна китара, ама 6тата струна е нещо от сорта на 0.076 размер. Не успях да го разпитам допълнително, затова тук - къде има такива струни? Колко пара са и някой свирил ли е на такива чудовища? Цитирай
Annonnymоus Отговорено Юни 30, 2012 Отговорено Юни 30, 2012 Аре стига бе, това възможно ли е въобще?! 0.76?! На мен 7-мата ми струна е 0.58 Odd Crew откога свирят толкова ниско? Иначе по темата аз май съм най-доволен от SIT. 10-58 Цитирай
Lord Shredulous Отговорено Юни 30, 2012 Отговорено Юни 30, 2012 Този комплект е .11-.70, като 5та струна беше .52 Цитирай
Yves Отговорено Юни 30, 2012 Отговорено Юни 30, 2012 ^ Е той свири в Си /някои песни де/ с Гибсънска мензура....трябват си сериозни въжета за тва нещо 1 Цитирай
Satanachrist Отговорено Юли 7, 2012 Отговорено Юли 7, 2012 Ърни 9-42...пробвах с Дадарио 12ки на До# настройка...не ми харесаха тия струни.Свирил съм с Фендер 9-42 и 8-38 май,че беше и не беше толкова зле колкото хората говорят.След повторен сетъп един лютиер ми препоръча да си купя ърни или дадарио и аз взех първите...и повече с други няма да рискувам.Ааа да,свиря в стандартно МИ. Цитирай
taktun Отговорено Септември 27, 2012 Отговорено Септември 27, 2012 Вече съм на elexir 10/46,много издържаха тия струни. 1 Цитирай
Recommended Posts