Jump to content
Българският форум за музиканти

Satanachrist

Members
  • Мнения

    139
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Satanachrist

  1. Ами, бачка си идеално с адаптерите на Digitech. Предполагам, че ако имаше да става гаф, да е станал в началото още. Откарах си към час и нещо свирене без никакви проблеми и съм бая доволен.
  2. Благодаря ти! Аз имам на Digitech PS200R захранвания и то 2. Те са 9V, 300mA. Дали ще има проблем да ги ползвам за това нещо? (Извинявам се за техническата си некомпетентност...)
  3. Здрасти. Днеска очаквам доставка на бруталното и злобно страшилище, наречено Behringer BDI21 обаче нямам захранване за него, а не ми се даваха 22 кинта за оригиналното, че дали не беше и повече от 22. Интересува ме дали има нещо, което може да свърши същата работа за по-къси пари. Вземайки на предвид факта, че купувам това нещо, мисля че не би следвало да бъда обвиняван за това, че се опитвам да мина тънко, та моля да не се обсъжда продукта, към който съм се насочил. Оригиналното е BEHRINGER PSU-SB DC със следните характеристики: - Converts to DC 9 V for use with virtually all stomp boxes and effects pedals - Typical DC-type 2.2 mm plug with negative tip and positive sleeve - Provides a generous 100 mA current to power even digital products Та, ако някой има идеи, да споделя.
  4. Това, че е аналогов го споменах точно поради факта, че съм прочел много изказвания как аналоговото било по-добро и като човек, който не разбира от подобни неща, логично е да повярвам на мнозинството. Самият аз нищо не разбирам (и май така е по-добре да си останат нещата). Не исках да прозвучи все едно съм привърженик на заучени фрази. Единственото, което знам е, че имам два ефекта, от които единия е дигитален, цифров или вече и аз не знам, а другия - аналогов. Не знам каква е разликата, знам че звука на по-евтиния и аналогов ефект ми допада повече. Нищо друго.
  5. Айде и аз да се набутам отново. Ама си имам и причина де. Преди броени дни се сдобих с едно мъничко и симпатично нещо, наречено Digitech Hot Head. Не само, че е аналогов distortion, но също така съдържа и запазената марка на Digitech - втория изход за към миксер с кабинет симулация. Противно на дигиталните резачки, тук вместо да имитира други неща, ефектът просто има врътка за регулиране на нивото на Gain-а, което е много добре, защото може да звучи и като съвсем лек драйв, и като класически метъл звук, наподобяващ 80те. Ето тук съм сложил едно демо с въпросния ефект + DigiVerb, като и двата са свързани чрез втория изход с кабинетната симулация. Много по-комфортно ми е така, от колкото да свиря с плъгини и софтуери. А, да, забравих да кажа, че го взех за 70 лева и съм много по-доволен от него, от колкото от Metal Master-а, който купувах през 2012 за 130. https://soundcloud.com/ovaderofficialpage/digitech-hot-head-digiverb-mixer-output
  6. Лими, ти какъв тунер ползваш? Някакъв софтуер или нещо отделно?
  7. Относно коментара на zwero: Много си прав, човек! Инструментала (това е малка част от него) съм го писал през 2014, когато бях определено по-задръстен от към слух. От няколко дни променям акордите на ритъма/клавира и нещата са сравнително по-ок от преди. Има разминаване в ритъм-клавир/водещи определено. Добре, това го уточнихме. Иначе, да ви питам относно частта, в която са само китари, има ли според вас проблем в сетъпа/tuning-а? Много съм зле относно настройките (освен тия, свързани с ключетата), а и съм шубе и ме е страх да ръчкам по пружини/truss-rod и така нататък. Ако все пак сте категорични (или поне повечето от вас), че самата настройка на китарата не е наред, ще я занеса на сетъп. Tnanx на всички за мненията до момента!
  8. Е, поне е ясно, че сетъпа на китарата ми е наред ако не друго. Както колегата се изрази в по-предните коментари, най-вероятно ще разкарам клавира.
  9. https://www.dropbox.com/s/lbl33yudnk135hh/Guitars%20Only.MP3?dl=0 https://www.dropbox.com/s/ktscs8lzair75rv/Synth%20Only.MP3?dl=0 https://www.dropbox.com/s/t4tyafq6qvltqcl/Complete%20Failure.MP3?dl=0 Това са линкове през дропбокс, защото с тоя саундклауд нещо май не се получава, не знам. Знам, че има нещо, което много ме дразни и не мога да разбера какво.
  10. Надявам се да ви ги отвори, защото съм ги сложил на private да не се виждат по принцип... 1. Само клавир: https://soundcloud.com/ovaderofficialpage/synth-onlymp3 2.Само китари: https://soundcloud.com/ovaderofficialpage/guitars-onlymp3 3.Всички заедно: https://soundcloud.com/ovaderofficialpage/complete-failuremp3
  11. Преди време съм носил китарата на сетъп обаче явно след продължително сменяване на струни, нещата са се разбъзикали отново. Както и да е, хич не ме бива в тия технически неща и не мисля и да рискувам да се опитвам сам да я сетвам. Явно ще се носи пак някъде на майстор.
  12. Thank u all за мненията. Относно сетъп-а - проверявал съм интонация и т.н. и звучи, поне за моите съмнителни уши, добра. Доста видеа изгледах за основните действия, които се предприемат в такива ситуации ако се съмняваш, че инструментът е фалшив, та до сега не съм открил нещо по-съмнително. Може и да има де, предположенията ми не са гаранция. Самият факт, че при запис на 4 китари и 2 бас линии дисонанс няма, говори, че китарата е сетната добре лично според мен. Между другото, забравих да отбележа, че за клавирните линии не ползвам никакъв инструмент. Единственото, което правя е следното: пиша ги на Guitar Pro, експортвам midi файла и в софтуера за звукозапис и звукообработка им слагам разни VST симулации. Че звучат синтетично нещата, звучат обаче не чак толкова, че да звучи по-зле от на едната камара Atmospheric Black Metal изпълнители на 21 век, чиито албуми се качват през час в youtube. А относно точка номер 5 - дано да има някакво решение и да не се налага да се примирявам с леки неидеалности, защото така или иначе си страдам от вечен перфекционизъм. Най-вероятно няма да го приема, като вариант.
  13. Да, знам, че звучи не смешно ами направо трагично. Случаят е следният: Настройвам си китарата и баса с AP Guitar Tuner, като не ползвам микрофони. Всичко става с директно включване към sound картата. Тунерът показва, че всички струни са с точност между 0 и 0.3, което означава, че инструментите са настроени почти максимално добре. Записвам някакви неща с няколко линии китари, после записвам бас, слагам линията с барабаните и всичко е тип-топ. Обаче, като сложа клавири, които са export от Reaper с разни VST симулации, микса звучи дисонантно някак си, не мога да го обясня точно. Просто нещо дразни ухото и това е. Мисля, че китарата ми и баса ми са или по-ниски, или по-високи от pitch-а на клавира. Опитвах да вдигам и свалям височини, нищо не се променя, само става по-зле. Мен не ми пука особено за клавирите, защото мога да си аранжирам инструменталите и без тях ама не е там работата. Някакви идеи ако имате, ще се радвам да споделите. Иначе, както китарата, така и баса са си записвани директно. Няма микрофони и т.н.
  14. svet.k, записите като за вкъщи, лично на мен ми звучат идеално. Между другото, следващия път, ако искаш и ти харесва песента, може да направиш един кавър на Scavenger of Human Sorrow. Лично мене ми е любима от албума!
  15. И като видях, че си направил cover на Metallica...нека и аз да се представя с нещо сравнително старо. https://www.dropbox.com/s/apimtte51r345ku/Metallica%20-%20For%20Whom...Guitar%20and%20Bass%20Cover.MP3?dl=0 Барабани - Guitar Pro 6 WAV Export без VST. Китари - Vandal. Бас - директно в звуковата карта без никакви VST. (Извинявайте за дългите ми писания, просто си е зарибявка цялата работа)
  16. Аз днеска се заиграх с моя любим плъгин (Magix Vandal) и се опитах да изкарам така търсения от мен (както аз му викам) "crushing" тон, наподобяващ Master-а примерно или Arise на Sepultura. Естествено, има бая разлика с тия записи, но плъгинчето е много яко. Направих едно много кратко демо от около 30 секунди да чуеш. https://www.dropbox.com/s/07fjjuqz9elvux2/Magix%20Vandal%20%2B%20Sucking%20EZDrummer.mp3?dl=0 Би трябвало да можеш да го свалиш. То е към 600кб мп3 файл. Между другото, още не съм се занимавал да инсталирам по-яки експанжъни на EZDrummer и за сега барабаните са скапани, но е важен китарния тон. Имам много да работя докато докарам точно това, което искам, но това, което чуваш в демото ми, е почти идеала ми за тон (демек Master-а ) . Сега го сравних с Arise на Sepultura. Ако отрежа съвсем малко средите на китарите, ще бъде 1към1 поне според моя съмнителен музикален слух и 10 ватови жалки колонки от уредба AIWA, "реставрирани" с нови кабеляци, възпроизвеждащи звука от компа ми, а не от уредбата, за която са предназначни. Бе, яко METAL!
  17. Първото е по-готино според мен. Иначе, относно това, че не си успял да подкараш нещо в реално време - преди време намерих компромисно решение. Лично аз преди подкарвах всичко, като просто зареждам нов трак в Reaper, след това зареждаш плъгини по вкус (там в FX селекцията, менюто е доста подробно в тая програма), даваш Aim For Recording (в малко квадратче има едно ar, зависи от версията) и има една също малка иконка с някакво говорителче мисля, че беше. Цъкаш го там мисля, че 1-2 пъти, не помня. Бе, докато докара звук. Това е. Ама понеже нямам още аудио интерфейс и оте*ах работата за сега, че имам латенция, а и компа от 2008, горкия, едвам издържа такива симулации. Кавъра на Сепултура не знам как си го правил ама звучи много яко. Евала и за избора на песен! Между другото, какъв интерфейс ползваш?
  18. Дам, разбирам. Ще опитам все пак да се сдобия с онова USB interface-че да го видя пък и да не стане нищо, Digitech Metal Master с cabinet симулацията директно в аудио картата става и за цъкане в реално време, и за записи.
  19. Окейско, мерси Евтиме. Иначе, малко офтопик искам да вкарам, но ми стана странно едно нещо. В чужди форуми някакви хора се оплакват, че с интерфейси за по 180-200$ имат латенция и разни там ядове, като свирят с VST-та, а аз само си мушнах китарата в line in-а с преход и в Reaper изкарах 7.2 ms latency без никакви интерфейси! Не знам как стана това обаче се чудя следното: След като постигам такъв резултат без интерфейс, заслужава ли си изобщо да се занимавам да си търся или положителен резултат няма да има? Забравих да спомена, че постигам това със 7-те ms latency на 288 Buffer Size Samples, като същевременно през рийпър-а свиря с някакви виртуални ампове, нали, не чиста китара.
  20. Най-ме кефи на 4:40. Напомня ми за звука на Master-а. Слушайки тая партия, се сещам за един плъгин, който лично на мен до момента най-ми харесва от всички тия VST и това е Magix Vandal. Има един пресет Raw Metal Stack, който е много наподобява това твоето, което почва на 4:40, но може и сам да си нагласиш тона по вкус. Може да го пробваш, поне сме в България и тия неща се свалят за без пара. Иначе, също така онова на Peavey - ReValver пак е яко обаче аз така и не успях да се справя да си направя як тон през него, щото ми е сложно някво (ама пък е толкос сладко да гледаш пред теб, докато свириш, числата 6505...). Честно казано и ония (LePou май бяха) безплатните имат много яки амп и кабинет симулации. Пробвай всичко що ти попадне! Изобщо, както каза ти, микрофона пред кубето е скъпотия. Amp simulations all the way! (Маааалко отклоних темата, за което се извинявам)
  21. Здрасти! Както си личи по заглавието, интересувам се от китайските копия на Behringer UCG 102. Вървят в Ebay по 5-6$ с безплатна доставка (прайте сметка начи к'во качество вадят!). Трябва ми просто да си експериментирам с разни виртуални усилватели. Лошото е това, че не ми е възможно да пазарувам онлайн, камо ли пък от чужбина. Питането ми е следното: Мога ли да намеря това нещо в български магазин? (Питам Ви, защото никога не съм го виждал никъде или поне в магазините в София). Мерс!
  22. Све рифове от Reinkaos на Дисекшън.
  23. Еми, оправихме нещата, като сменихме стария pot с един нов на Seymour Duncan. Действително, 20 лева излезе, но се надявам да карам с него докато един ден не сменя китарата с нещо по-high end. А да не ви обяснявам стария как изглеждаше...Беше ръждясал, мизерен и просто си личеше как не става нищо от него. Сигурно, когато е пристигнал в китайската фабрика, е бил четвърта употреба. Иначе, ако не друго, то тоя потенциометър, за толкова пари, е добър начален стимул да продължа да я ъпдейтвам, като ми бе силно препоръчано да сменя и тоя за tone контрола. То така или иначе са ми само два на китарата, а и съм почнал. Благодаря на отзовалите се и наздраве!
  24. Като стъпя на столичната земя, ще опитам да си поиграя с едно такова спрейче. Предполагам няма риск в опита си да почистя потовете, да прецакам нещо друго с него. Все пак трябва да е предвидено, че е възможно от него да попадне и по други части освен по тези, които сме си харесали. На някои места пък попадах на мнения, че е добре директно да се сменят потенциометрите, като се пляснат логаритмични. Гледах цени и тези, които се водят читави са по 20 кинта. Ако не става със спрея, ше трее гръмнем поне с една 60-ка,за да ми е чиста работата, че кокошкарщините с некви неща за по 2 леа с неясен произход и марка, не ми вдъхват доверие. Мерси Ви и поздрави!
  25. Адаптерите за ефектите ми са ок, защото преди съм свирил и с други китари и не е имало ядове. Всъщност тук е моментът, в който задавам въпроса колко струва услуга, като смяна на потенциометри? Сам не смея и да се опитвам, като знам тия технически процедури какъв враг са ми.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.