Yves Отговорено Април 14, 2012 Отговорено Април 14, 2012 (Редактирано) Ами че по-дебелите струни се късат по-лесно от по-тънките Редактирано Април 14, 2012 от Yves Цитирай
рахата Отговорено Април 14, 2012 Отговорено Април 14, 2012 Някой да е пробвал новите Ernie Ball Cobalt Slinky ? Пишат интересни неща за тях и бих ги тествал при пръв удобен случай - стига да направят 7 струнен комплект или да намеря по магазините един 12/56 + 9 Някой да знае дали има от тях или въобще нещо от марката във "Фактор" или в "РФ"? emosms, пробвай промазаните струни на Ernie Ball - "Coated Slinky". На един приятел на страта изкараха доста и до последно звучаха много добре и не им беше паднало покритието. За моя вкус звучат пъти по-добре от Елексирите. Вчера на същия приятел сложихме един комплект Елексир след Ърни Бол (същия размер) и останахме и двамата неприятно изненадани - звучат много осезаемо по-тихо, мътно и с много малко среди и ниски. Все едно свириш на друга китара Цитирай
Acei Отговорено Април 14, 2012 Отговорено Април 14, 2012 аз пък свиря с Elixir с един от трите размера 11-49, 10, 52 и в краен случай с 10-46 харесвам ги по две основни причини 1 стоят много добре под пръстите ми (не харесвам много еластични струни) 2 излизат ми по-евтино - по-скъпи са от другите струни между 2 и 2.5 пъти, но държат поне 5 пъто по-дълго това разбира се според моето свирене пробвал съм ротосаунд - егати не струват - след 5ч свирене просто се разтеглят безобразно и са за изхвърляне Цитирай
lyu_records Отговорено Април 14, 2012 Отговорено Април 14, 2012 Аз предпчитам Ernie Ball, като марка ма взеха да зачезват от родния пазар Цитирай
81.slash Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 И аз много харесвам Ernie Ball, но ми се е случвало преди да си купувам нов сет почти ръждясал. Самата опаковка не беше ок и струните се окисляваха. В момента свиря с D'addario, но ме дразни това че след 4-5 дена максимум, тънките струни потъмняват и като цяло целия сет почва да звучи глухо. Пробвал съм GHS и не ми харесаха. Апропо, свиря с 13-56 или 12-54 в Ре, но последните идват малко "лабави" за целта. Цитирай
ceco18196 Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 ernie ball ernesto pala за класическа,dunlop phosphor bronze 9-42 за акустична и dunlop heavy core за ел. китарааа Цитирай
Arelam Отговорено Април 15, 2012 Отговорено Април 15, 2012 Аз си свиря със тия на фендер пробвам съм и D'darrio и Ernie Ball. Да имам малко опит но смея да твърдя че тия не фендер потъмняват по-бавно и са доста по-здрави. Нали много много ме няма и бях пробвал да си настройвам китарата по слух от "Standart C" във стандартната настройка. После като ползвах тунер се оказа че съм опънал струните с по 4-5 полутона. Значи струните не бяха мръднали. Е да не съм свирил с елексири тъй не знам дали са по-добри, пък и както се вика "въпрос на вкус казало кучето и си облизало гъза" Цитирай
Baby Thomas Отговорено Април 17, 2012 Отговорено Април 17, 2012 Тъй като има доста общо с темата ще пусна линк към една от последните ми статии, а именно String Tension. Вярвам, че за доста от хората ще бъде интересна и ще даде повод за размисъл и експерименти. 1 Цитирай
Subo Отговорено Април 25, 2012 Отговорено Април 25, 2012 Elexir 0,10 в ми. Вадят прекрасен звук и ги водят уж, че издържат повече време на свирене Цитирай
taktun Отговорено Май 12, 2012 Отговорено Май 12, 2012 D'darrio 9ки, обаче ще пробвам Ernie Ball и Elixir.Има много добри отзиви. Цитирай
sp1t_fire97 Отговорено Май 12, 2012 Отговорено Май 12, 2012 На мен ми харесват Дънлоп .10-.46 , Ърни Бол .11-.48 и Еликсир .09-.44 . Като цяло всичките ми звучат много добре ,но зависи какво свири човек и дали на него му харесва да свири с тях. Цитирай
~DN Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Dunlop. Practice on 10's, perform on 9's. Oсвен бендове, те на тънки ги упражнявам. Цитирай
viksps Отговорено Май 13, 2012 Отговорено Май 13, 2012 Случи се така, че подрънках на една китара с Daddario chrome 10-48 flat wound, тоест гладки. Много интересно ми звучаха, харесаха ми в момента - малко по твърдички ми се сториха, въпреки че май пише на кутията mellow и light. Малко са по-скъпички. Иначе хем не много звучни, хем като че достатъчно ... не знам, може би трябват по-дълготрайни впечатления. Сигурно ще сложа за проба, но междувременно ако някой има впеч, които да сподели - за звук, за трайност и т.н. др. неща, които е чул/усетил при по-дълга употреба на тези струни - ще се радвам да ги прочета тук. Поздрави! Цитирай
Svanio Отговорено Май 14, 2012 Отговорено Май 14, 2012 Хора, С басистчето водим един "спор", интересно ми е да чуя вие какво мислите: Та, той твърди, че съм му пре*б@л струните Elixir за баса защото свиря с перо доста агресивно и им се показаха червата на мястото, което удрям, и звука им се прецаквал. Забелязах, че на моята китара дебелите струни Elixir са още "по-разбридани" и им стърчат конците/влакната или както точно се нарича. Но аз разлика в звука не чувам откакто съм ги сложил - 1 месец. Според вас "отиват" ли струните Elixir като им се покажат чревцата или не? Цитирай
ivivdim Отговорено Май 14, 2012 Отговорено Май 14, 2012 Тъй като има доста общо с темата ще пусна линк към една от последните ми статии, а именно String Tension. Вярвам, че за доста от хората ще бъде интересна и ще даде повод за размисъл и експерименти. Прегледах статиите - намирам ги за много полезни и най-вече насочващи мисленето в една вярна посокока. Аз от доста години ползвам комплекти с по-дебела 6-та струна (ако е по-тънка така ми се заклаща, че не можем да се намерим от време на време ). Така и така си се захванал за формулите, проблем ли ще ти е да провериш какво става с теншъна ако натиснем всички струни на изчисления от теб "верен" къстъм сет през средата (12-ти праг) - запазвали се коректната пропорция? Поздрави! Цитирай
Recommended Posts