BloodMetall Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 DR black beauties 9-42 или Black Diamond Electric Black Coated Nickel 9-42 уникално добри ( зависи какви има в наличност Baby Thomas) Цитирай
kolio_k Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 Офкорз! Странно е, че някои чуват Еликсир като незвънкащи. В моите уши е точно обратното - супер звънтят и много ме кефи тона. Явно е въпрос на усещане. Или може би използването на Полиуеб по погрешка, защото Еликсир Наноуеб звънят много и дълго Цитирай
edgecrusher Отговорено Май 17, 2009 Отговорено Май 17, 2009 Не помня дали съм писал по тази тема в началото, но съм с Ernie Ball Heavy bottom, light top 10-52 на повечето китари. Наскоро пробно слагах Roto Sound, същия размер. Не са мега зле, но все пак си предпочитам EB. Слагам,настройвам, разгрявам за 2 минути, пак настройвам и няма мърдане повече! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 18, 2009 Отговорено Май 18, 2009 Или може би използването на Полиуеб по погрешка, защото Еликсир Наноуеб звънят много и дълго Възможно е, наистина са съвсем различни! Но някои ги кефи глухото и нескърцащо под пръстите Полиуеб покритие пък. Върви ги разбери... Цитирай
Super_4u6ka_Kitarist Отговорено Май 23, 2009 Отговорено Май 23, 2009 Ernie Ball 9-42, в ми с флойд. Не съм ги сменял отдавна в интерес на истината Цитирай
odisey Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 Тези Елексири къде да ги намеря? РФ имат ли ги? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 Baby Thomas е един вид "официален вносител" Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 Roto Sound са готини струни. От скоро ползвам такива и съм очарован. В комплекта има допълнителна 1-ва струна - голям плюс ! Мразя Еликсир - много шум за нищо! Цитирай
7thString Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 ^ Някакъв смислен довод имаш ли против Еликсир или просто така, "левско-цесекарски"? Цитирай
RZArector Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 от няколко дни съм с YAMAHA 10-46 и да ви кажа останах изненадан (приятно разбирасе). Като ги взех бях малко скептичен, но май това ще да са струните за мен. Вадят изключително приятен звук, освен това незнам дали си въобразявам, но са ми някакси по-меки и еластични. Пък и малко по-бавно потъмняват, докато Ърнитата за два дена са станали черни в моите ръце, въпреки че ги чистя с препарати и какво ли не. Досега съм ползвал само Ърни Бол и като звучене първия-втория ден не са лоши, но после поне при мен се скапват тотално. Цитирай
djbnz Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 Засега съм ползвал само Earnie Ball, в началото бях с 9-ки, после си взех 10-ки, но не ми бяха удобни 4, 5 и 6-та струна, та направих едно нещо, което някой могат да сметнат за глупост. Практически ползвам 10-42 нещо като хибрида на EB, но са 1, 2 и 3-та от 10-ките и 4, и 6-та от 9-ките. Настроих си ги в Drop D Цитирай
Додо Отговорено Август 3, 2009 Отговорено Август 3, 2009 (Редактирано) 11-49 Elixir Nanoweb Anti-Shit в МИ... Май трябваше да си купя бас... Редактирано Август 3, 2009 от Додо Цитирай
EAmechaniX Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 ^ Някакъв смислен довод имаш ли против Еликсир или просто така, "левско-цесекарски"? Разбира се, че имам - хлъзгави са ми и губя контрол над струните - понякога ги изпускам. Звукът им дълго време е звънлив - това също не ми харесва, както и дадарио. Когато си плъзгам пръстите по струните искам да има типичното пристъргване. Обичам да са сухи а не мазни като еликсир. Предпочитам да сменя 3 комплекта струни Gibson Brite Wires. На някой пък точно те не им харесват. Най яките и дълговечни струни които съм имал, които си запазиха тона са именно те - Brite Wires -10/46 на моя Gibson ZW. Продължавам да ги използвам на тази китара. Цитирай
7thString Отговорено Август 4, 2009 Отговорено Август 4, 2009 ^ Това вече е друго В случая- въпрос на вкус- аз точно обичам да са максимално "хлъзгави" Цитирай
Recommended Posts