Jump to content
Българският форум за музиканти

Super_4u6ka_Kitarist

новаци
  • Мнения

    18
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Относно Super_4u6ka_Kitarist

  • Рожден ден 06/14/1993

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Варна

Super_4u6ka_Kitarist's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Обществена Репутация

  1. Ernie Ball 9-42, в ми с флойд. Не съм ги сменял отдавна в интерес на истината
  2. Много добре, поздравления, ама аз доколкото знам лютиера би трябвало да ти вземе малко повечко.
  3. Eм тя и другата е релефна(свирил съм на такава), пък и не е сложно почистването. А тя си е 1030 лв(черната), което за тия суми не е много повече от другите.
  4. Аз лично ги харесвам доста и смятам, че си имат достатъчно душа
  5. Така. Към февруари догодина има вероятност да се сдобия с един хубав Ибанец. Колебая се в момента между два модела - RG420EG и RG320PG. Та искам да питам някого, който разбира от адаптери и други такива(аз по прицип не съм много неразбиращ, но искам все пак някакво мнение), да каже коя би избрал на мое място, при положение, че разполагам с максимум около 1000 лв. Искам си флойд и ще свиря всякакви неща на нея. Може и да препоръчате и други модели. П.П. - И моля без спам
  6. Мне, просто не съм чистил от доста време.
  7. Искам да се изфукам, че имам перо от Кери Кинг, сбих се с някакви на концерта за него, но си го взех
  8. Стана, ама Кери Кинг в урока си го правеше без да се доближава специално до кубето.
  9. Имам си кубе(не е лампово), китара и процесор zoom g2.1u. Та въпросът ми е може ли с това, с което разполагам да направя така, че като задържа една нота известно време, да прерастне постепенно в нещо като флажолет(чува се добре в началното рифче на Dead skin mask на Slayer), без да купувам скъпа техника.
  10. Имам си аз един орфендер в мазата, преживял е горкичкият какво ли не, щом е минавал през ръцете ми. То шкурене, хвърляне, развиване, човъркане на бридж, чоеъркане на гриф(тогава видях за пръв път що е то тръст род), май ще го троша още малко,да придобия техника де , и тогава ще опитам да направя нещо по сериозния проект.
  11. Е ся знам, че са с флойд, ама един качествен бридж с флойд струва майка си и баща си. А за това, че са от махагон, също още пари, като добавим и адаптерите и електрониката, то става по-евтино да си я поръчам при лютиер. А по въпроса за грифа, моя е грешката за липата, не знам всъщност от какво е, карай де, насочил съм се към орех, идните дни ще обиколя складовете из Варна, ще видя цени и ще преценя какво ми е по джеба. Евентуално ще ми паднат пари от небето и ще си купя два Seymour Duncan Dimebucker-а
  12. Ами сръчен съм дотолкова да изрежа дъската по очертанията де (между другото имам познат, не дърводелец, но може и той да реже кат хората, може и на него да се обадя), иначе точни чертежи не ми трябват, както споменах по-горе, един авер има такава китара и по нея ще правя шаблон(и). Но първоначалният ми въпрос беше за видовете дървета. Оригиналът е тяло - липа; гриф - липа; фретборд - палисандър. Много ме човърка мисълта да направя тялото от елша, ако изровя отнякъде - фретборда от абанос но не знам дали и как би повлияло това на звука и здравината. Приемам предложения.
  13. Не знам какъв е ефекта, но го има. Пробвал съм такава китара и в някои отношения е по-удобна от моята, която си е с обикновена стратска форма Писал съм по-горе - не знам точно какво е станало, но нещо е станало...и не съм казал, че липата е най-скапания материал. ми пари - засега 500лв, но има един строеж, на който мога да бачкам и на който надника е 20лв, плюс това имам и други източници, така че парите не са чак кой знае какъв проблем, но не смятам да харча всичко все пак . Дърводелски умения - колкото да изрежа тялото, да го изшкуря идеално, да си направя що-годе грифа(евентуално ще го дам на някой лютиер да го доизкусури) и да го слепя с фретборда, инструменти - бол.Което ми напомня - ако дам на някой бояджия да ми направи лака като трябва, колко горе-долу ще излезе(лака - зелен череп)?
  14. Ровя си се аз из форума и гледам няколко теми за това как пичове си правят хенд-мейд китарки и решавам, че и аз искам. Проектът ми е още съвсем в началото, подчетавам. Та решил съм формата а да е като на китарите на Dimebag( RIP ), по-точно същата като на Washburn we36 g16 - По принцип на тази китара тялото е от липа, но един авер има такава китара и се е убедил, че липата е неподходящ материал(не знам точно какво е станало, но бриджа му е заминал). Засега препоръчайте материал за тяло, гриф и фретборд, като материалите да постигнат онази особеност на китарите с МЛ форма - грифът да тежи повече от тялото . Като реша за матряла, продължавам нататтък с проекта, пък после, дай Боже, ще си направя читава китара и ще постна снимки .
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.