Jump to content
Българският форум за музиканти

MAXA

Members
  • Мнения

    15
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

MAXA's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Аз имам такава и съм доволен, обаче нямам много голяма база за сравнение... Ако трябва да вмъкна забележка: Грифа ми е малко тесен, но просто старата ми китара беше с доста широк и съм свикнал явно. А голям плюс (и изненада) за мен беше вградения тунер.
  2. @Belagarad http://www.bcrich.com/stealth_chuck_schuldiner_tribute.asp ето ти оригиналния модел със сички екстри и капризи
  3. Още една пружина Аз имам GRG170DX реших от .009 - 0.042 да мина на .010 - 0.046 и се наложи да сложа допълнителната пужина. Винтовете ги пипах после за да го изравня Успех
  4. ^ Малко по темата: Каквото и да правиш не си взимай кубе на фендер (от тия бюджетните де), защото един приятел си взе едно и уж за 250 лв. и днес цял ден съм въртял на ляво надясно немога да докарам звук, който дами хареса(говоря за драйв канала)... А с мойто кубе (Marshall MG10CD успявам да докарам някакъв хубав звук, който да ми се хареса), обаче става предимно за упражнения, ако ще вкарвате и барабани просто изнемогва... Това което се опитвам да кажа е мисли върху кубето или си вземи някое хубаво втора ръка или някое дистърче, за да не те е яд после, че звучиш като тенекия или бръмбъзък
  5. Ibanez GRG170DX - Кабел - KORG AX3G - Marshall MG10CD Като за начало
  6. Стигнах до спънка - превключвателя Къде мога да намеря подходящ? Просто никаде немога да намеря На разположение имам един галетен ПГС316Б и един двупозиционнен ПГС-а е много странен Има 12 крачета, а 5 позиции Разиграх се със зумер Позиция / Свързани крачета (алтернатива) 1 / 3-4 2 / 2-4 (8-10) 3 / 1-4 (7-10) Някакви идеи как мога да го ползвам?
  7. Мерси за корекцията ще го имам впредвид А освен МладКонструктор има ли друг онлайн магазин за такива неща, защото там доставката ще ми излезе 7.50лв. за нещо което струва 0.90лв.
  8. Така, Дадоха ми една стара китара (БГ производство) за известно време, защото се нуждаехме от втора електрическа. Да ама като ч включих в кубето шуми адски много (с Овърдрайва), и тръгвам да въртя потенциометрите(има 4): Първи-Счупен Втори-Счупен Трети-Счупен Четвърти-Никаква промяна, колкото и да го въртя. Преминавам към 5-позиционния ключ: Никаква промяна на нито една от позициите (май даже не е свързан). Преминавам към 2-позиционния ключ: 1- Бръмчи 2- Пищи(като микрофония) Втори етап: Свързвам китарата към процесора. Не бръмчи толкова много (сигурно от Noise Gate-a) Тръгвам да свиря: Заглушен звук, на нищо не прилича. Та реших да и сменя карантиите. Вчера малко се порових и намерих няколко схеми и се спррях на тази Потенциометрите са 500кOm Кондензаторите 0.47mfd Отидох до най-близката жичкаджийница и имаха само кондензатори. Продавачката ме пита от колко волта трябва да е, а аз понеже незнам взех от 160v (другите май бяха 60 или нещо такова) Потенциометри ще видя в по-далечната жичкаджийница, защото в първата нямаше, в краен случай ще поръчвам. Та може ли някой по-опитен да каже две думи за кондензаторите и някой друг съвет (неща за които да внимавам и т.н.)
  9. Вече съм горд собственик на Свършиха се дните на Драйва на кубето
  10. Най-накрая и аз да се разпиша в този форум Вчера се сдобих с тези Убавци: Ibanez GRG170DX-BKN Marshall MG10CD Тунерче KORG GA30 Стойка за китара - Fender SureLock Strap Много се кефя на всичко, днес даже успях да я занеса на репетиция, та половината училище я видя Весела Коледа на всички.
  11. Току що си завърших кабела (с малко помощ от съседа...нещо поялника ми не бачкаше ) Утре, като си взема китарата от "сервиза" ще го тествам. Кабел на Fender - 25 лв. ============================ 2м Кабел с оплетка - 2.80 лв. 2 моно жака 1/4" - 1.30 лв. 20 см. термошлаух - Имах си непомня колко струваше. 1 литър бира "Алмус" за съседа - 1.20 лв. _____________________________________ Общо - 5.60 лв ============================ Да си джангариш на китарата с ТВОЯ кабел - безценно Яд ме е само, че нямаше кабел с оцветена изолация, а само прозрачна. ама и така става.
  12. Леле хванах се и на един дъх прочетох тази тема (почнах няйъде към 22:30) всчко едно мнение, всчка една картинка, с надеждата, че накрая ще видя една завършена китара на 34-тата страница ама уви Ще следя темата. Много се надъхвам от такива проекти. Нямам нито времето нито парите, нито пък знанията(на което наблегна vlex) да се захвана (само желанието ) Надявам се скоро да видим снимка, да чуем семпъл и да разберем колко калории е извадило смърчовото тяло
  13. MAXA

    китара For Dummies

    Може ли да ме светенеш от къде мога да си я купя/поръчам
  14. MAXA

    Maxa

    Здравейте, от скоро (ама много скоро) реших, че е време да се науча да свиря на старата китара на баща ми. Той доста добре свири и много му се кефя, когато свири (което се случва много рядко). Той ми помага в ученето, но доста си ровя из интернет. Кофти е, че той знае имената на акордите на български а в интернет ги има само с английските обозначения и ни е малко трудно да се "разберем". (Ако някой случайно ми напише кой акорд на англ. как е на бълг. няма да му се сърдя. ) Така да си дойдем на думата: Както вече сте забелязали прякорът ми е МАХА (чете се маКСа), на 14 години съм (е след месец стават 15). Най много се кефя на мусика от рода на Рок, Пънк и т.н. (незнампросто ме надъхват за....каквото и да е). От малък с баща ми слушаме "Щурците" (някой деца са израстнали с Бетовен и Моцарт....аз със Щурците хах) Попринцип имам много занимания. Главно развлекателни занимания, като музика, компютри, спорт абе всичко с което се занимава някой на моята възраст. И не си мислете, че съм някъв шматкав, който по цял ден стои пре компютъра! Това само през учебната година хах. Надявам се тук да намеря нещата, които са ми нужни за да свирия свястно на китарата.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.