Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

ESP едва ли може да си позволи.LTD са супер зле поне евтините.Добре изглеждащ ламинат, обаче ужасен за свирене и много фалшив.Имах такава лес пол форма.PRS дори евтините са доста скъпи и въобще нямат нищо общо с LES PAUL форма и звук.

LTD най-вероятно ниските серии, EC50, EC100 са зле (И вече ги правят в Китай). Сериите 400 и 1000 са друга бира (особено по-старите които се правеха в Корея). Тези китари са модерният вариант на класически модели, като не мисля, че целят да наподобят звука на оригинала (особено като се има предвид, че повечето излизат с ЕМГ адаптри). Важно е да се вземе предвид, че тези китари нямат олекотяване и си тежат (имам LTD Viper което е осезаемо по-тежко от ЛП Студиото ми).

Отговорено

Всички евтини и среден клас китари вече се правят в едни и същи заводи от едни и същи хора с едни и същи машини и материали.Така че да не гледа надписа на главата,а да отиде и да хване няколко китари и която му харсва най-много на пипане и усещане(не непременно звук,защото винаги може да смени адапторите с по-читави такива) и да я мята....

Отговорено (Редактирано)

Всички евтини и среден клас китари вече се правят в едни и същи заводи от едни и същи хора с едни и същи машини и материали.Така че да не гледа надписа на главата,а да отиде и да хване няколко китари и която му харсва най-много на пипане и усещане(не непременно звук,защото винаги може да смени адапторите с по-читави такива) и да я мята....

Обаче читавите адаптери не винаги компенсират ламината... :) Да не стане после "на гол гъз - чифте пищови"...

Редактирано от soundcraft
Отговорено (Редактирано)

^^

За "всички евтини" китари съм съгласен. Поради особеностите на пазара разликите, които могат да се наблюдават в относително широкото пинятие "евтини и среден клас", обобщението може би е твърде голямо. Китара винаги се избира, дори и "от скъпите" да е.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Ако не те е страх да поръчваш от китай може да прегледаш тези китайските гибсън имитации от али експрес (т.н. chibson), но не взимай от местните търговци в olx, цените им са надути.
Задължително трябва да смениш адаптерите, пластмасовото магаре и да я сетъпнеш добре, Изработката им е калпава, но изглежда и звучи много добре за парите си.
Имам 2006-та Gibson LP Studio, мисля че се води Plus с AAA кленов топ, имам и китайското менте с адаптери Gibson 500T и 496R и звучат различно, но наравно. Дори китайското менте ми харесва повече за по-тежка музика, вероятно заради по-силните адаптери. За чисти китари и лек крънч Гибсъна звучи по-добре.
Имал съм и Vintage V100 и VS6, според мен китайчето е по-добър избор след ъпгрейд на адаптерите. 

Епифон не съм имал, не мога да ги сравня.

Другия вариант е от Uk, скоро купих за приятел Gibson LP Studio 2015-та, с доставката излезна 1020 лв. Японските копия на Yamaha, Burney, Tokai, Greco и др. от 80-те също имат репотация на хубави инструменти. 

Отговорено

Поради особеностите на пазара разликите, които могат да се наблюдават в относително широкото пинятие "евтини и среден клас", обобщението може би е твърде голямо. 

Колко да е голямо? Ето едно видео,където уважаваният г-н Чапман с греещо от гордост и себореен дерматит лице показва как и къде се правят "неговите" китари.За 5 мин. без да се напъвам видях

LTD(няколко вида),PRS SE,Schecter,Dean,Chapman,мисля че мернах BC Rich,ама не бих заложил пари на това.И всичките китари се правят в един цех една през друга и една връз друга.Няма да коментирам поне 50-те шаблони на китарни глави на всички възможни марки в случай че пристигне съответната поръчка.Въпросната компания се казва World Music Instruments и прави определено качествени инструменти.Дали китарите имат въобще някаква идентичност и нещо общо с надписа на хедстока е друго.И разбира се голямите компании си мълчат само Роб Чапман с гордост показва,че китарите му се правят на същото място,от същите хора като "батковците" .

https://www.youtube.com/watch?v=OZhAzVo6mX8

• Like 2
Отговорено

Съвсем не отричам това, което казваш. Но сам знаеш, че дори китари от една поточна линия и една партида, често имат различни достойнства (Една е добре, друга не звучи, трета има изметнат гриф, четвърта има гърбица около сглобката с тялото). Това също не е за пренебрегване. Като започнат да ги правят роботи от синтетичен материал, вече ще станат съвсем еднакви.

Отговорено (Редактирано)

Не знам за LTD от най-ниските серии (10, 50, 100), но изглежда от 200 на горе вече ги правят в индонезия. И от 1000 на горе в Корея... Даже вчера ми дойде една нова EC-256 и се учудих че пише Indonesia от зад на главата на грифа. Очаквах да е направена във Виетнам, както бях видял из интернета. И на една M-200 която имам също пише Индонезия.

Само че LTD-то не е "класически" лес пол, както ThrasherDge каза че търси.

Редактирано от Rezachka
Отговорено

Не мисля, че си мълчат.

На китарите си пише Made in China/Indonesia/Vietnam където и да е.

Отговорено

В тоя ред има много световно известни музиканти,които свирят с китайски инструменти,не вярвам да нямат пари.Работата е като златото няма значение къде се добива,все си е злато.

Отговорено

Като казваме висок клас, за какъв ценови диапазон говорим? 
Защото това , че за нас 1000 единици са цифра , далеч не означава , че тази сума е   гарант за висока класа ;)

• Like 5
Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.