kristian.kirilov Публикувано Август 1, 2016 Публикувано Август 1, 2016 Здравейте, на скоро си взех лаптоп (Lenovo T430s) но звуковата карта/или драйверите за Windows-a са идеално зле. Звука е писклив, според мен чувам само среди и високи, басите са някак орязани. Под Linux звучи малко по-добре, но пък там не мога да си намеря equalizer.. както и да е. Може ли някой да ми предложи външна USB карта за лаптопа ми? Четох за някакви дак-ове, но честно казано не разбрах каква е разликата между дак и саунд карта? Бюджета е около 200лв. Картата ще се ползва най-вече за музика, слушане на слушалки (Beats Pro, ако има значение) Благодаря предварително. Цитирай
НиколайGK Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 (Редактирано) Focusrite Scarlett имат добра репутация, но техните са правени предимно за записване на музика, тъй че ако вземеш такава - може би ще доплатиш за нещо, което няма да ползваш. Тъй че нека и някой друг пише. Иначе аз имам такава и съм доволен. Ако все пак се спреш на нея - при положение, че няма да записваш, си потърси модела Solo. Редактирано Август 1, 2016 от НиколайGK Цитирай
Koobenot Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 А на какви монитори/слушалки слушаш? Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 1, 2016 Отговорено Август 1, 2016 Много важно е преди да тръгнеш на пазар конкретно да прецениш какво ще правиш с интерфейса, съответно какви "екстри" е нужно да има. Брой входове, линейни/микрофонни, Hi-Z опция, хардуерен миксер, брой независими изходи, поддръжка на устройства (таблети)... 3 Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 9, 2016 Отговорено Август 9, 2016 Свидетел си на обичайните за вградена звукова карта характеристики. Аз принципно бих препоръчал FireWire аудио интерфейс. А за звукозапис и музикална продукция под Linux по-добре забрави. Ще имаш главоболия и дефицит откъм софтуер и драйвери. Повечето системи от Unix фамилията са предимно за сървърни решения; силата им е най-вече под конзолата, в цялостната архитектура на ОС, различните налични инструменти и в това, че са POSIX-compliant (последното бърка най-вече нас, програмистите). От тази фамилия единствено Mac OS много добре съчетава двата свята и притежава нужното, за да бъде комфортна като десктоп. Даже Линус Торвалдс счита, че Линукс не стои добре като десктоп. 3 Цитирай
anomandrus Отговорено Август 12, 2016 Отговорено Август 12, 2016 (Редактирано) Quick note: FireWire (400 и 800) е вече архаична технология, от която се опитват да избягат всички производители. Сега на мода е по-младото му братче Thunderbolt. Модерните USB протоколи са достатъчно стабилни и гъвкави, особено за малки интерфейси. Да не говорим, че масово се просвеждат и 32 канални USB интерфейси и конвертори (Orion 32, Midas и т.н.) Редактирано Август 12, 2016 от anomandrus Цитирай
Steppenwolf Отговорено Август 12, 2016 Отговорено Август 12, 2016 Архаична е силно казано и е грешно мислене да го отписваш. FireWire още се използва активно и в близките 10-ина години поне съпорт със сигурност ще има. Thunderbolt все още не се е наложил така. А за някои технически подробности по USB протоколите може да си поговорим през свободното ми време, ако те интересува. Цитирай
Петьо Бояджиев Отговорено Август 12, 2016 Отговорено Август 12, 2016 И за приоритизацията на устройствата и заделянето на гарантиран bandwidth във firewire също 1 Цитирай
Dan Отговорено Август 14, 2016 Отговорено Август 14, 2016 Тук има един човек, който твърди, че произвежда качествени УСБ карти. Цитирай
presly Отговорено Август 14, 2016 Отговорено Август 14, 2016 И тук правят не лоши USB и Thunderbolt интерфейси.... 1 Цитирай
Demiurg Отговорено Август 15, 2016 Отговорено Август 15, 2016 Да, разликата м/у даковете на Иво (Audioplatinum) и даковете на Antelope е една (поне) нула в цената...Ако е за обикновено потребителско слушане на музика, Варна-дакчетата са отличен избор, особено за цената си. Ако обаче е за запис на музика, ти трябва "интерфейс", където нещата са по-различни, в зависимост от твоите изисквания и бюджета. 2 Цитирай
bbarnev Отговорено Август 17, 2017 Отговорено Август 17, 2017 Здравейте. За да не отварям нова тема и аз като колегата търся съвет за звукова карта за около 100-200лв. Някой по-горе беше препоръчал Scarlet 2i2, които наистина не са лоши май, но на мен вход за микрофон не ми е нужен(няма да записвам вокали). Идеята ми е да ползвам Guitar Rig или Bias FX за ефекти и евентуално през Cubase, Reaper или някой подобен DAW за записи под Win10. Какво мислите за Behringer U-Phoria UMC22. Влиза ми в бюджета (даже е на доста прилична цена)? Цитирай
Recommended Posts