Jump to content
Българският форум за музиканти

bbarnev

новаци
  • Мнения

    2
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Китара

bbarnev's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Обществена Репутация

  1. Здравейте. За да не отварям нова тема и аз като колегата търся съвет за звукова карта за около 100-200лв. Някой по-горе беше препоръчал Scarlet 2i2, които наистина не са лоши май, но на мен вход за микрофон не ми е нужен(няма да записвам вокали). Идеята ми е да ползвам Guitar Rig или Bias FX за ефекти и евентуално през Cubase, Reaper или някой подобен DAW за записи под Win10. Какво мислите за Behringer U-Phoria UMC22. Влиза ми в бюджета (даже е на доста прилична цена)?
  2. Здравейте. Имам въпрос относно Focusrite Scarlet SOLO интерфейса по-конкретно към 1та генерация. Дали ще ми е нужен DI box между китарата и SOLO-то? В няколко видеота в ютуб казват, че сигнала от китарата е твърде силен и се образуват пийкове дори при намален до край гейн. Китарата ми е Epiphone Les Paul обаче не съм сигурен с какви pickup-и е (предполагам пасивни). Мисля че с 2та генерации на Focusrite вече е няма нужда от DI, но при положение че разликата между 1gen i 2gen е около 50 лв мисля, че по добрия вариант е да заложа на 2ката ако наистина има нужда от DI box при 1ген. Като цяло нямам намерение да записвам вокали идеята ми е да ползвам Guitar Rig или BIAS FX на PCто ми, но звуковата ми карта е твърде зле затова приемам и предложения към други външни карти в рамките на 100-200 лв. Попаднах и на по евтини варианти BEHRINGER UMC22 и Lexicon Alpha (който обаче май не работи с Win10), които са около 80лв. Ще съм благодарен ако някой сподели мнение
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.