iliev.p Отговорено Юли 16, 2016 Отговорено Юли 16, 2016 За форми се поредния спор, русата или черна на та!? На вкус и на цвет таварищи нет!
chris_barnes Отговорено Юли 16, 2016 Отговорено Юли 16, 2016 @Ламби - Шектър са страшни цепеници =))) @SLipknot - може ли да сравняваш нисък модел Гиби с топ модели на други марки? Ами ако извадиш Лес Пол къстъм шоп срещу Ibanez Prestige?
SlipKnoT Отговорено Юли 16, 2016 Отговорено Юли 16, 2016 И какво, ще има по-добър финиш, но ще си остане същата дебела тежка и неудобна талпа, осакатена откъм хардуер Нали колегата твърдеше, че еволюцията в конструкцията и електрониката е ненужна, и тези цепеници звучат зле? Не е казал нищо за евтини или скъпи
Бицев Отговорено Юли 16, 2016 Отговорено Юли 16, 2016 SlipKnoT (и Ламби) - прави сте. Игнорирайте поста на synchu: не сте го разбрали и никога няма да го разберете. Sent from my SM-G930F using Tapatalk 3
tatkoogi Отговорено Юли 16, 2016 Отговорено Юли 16, 2016 Пристрастие и предубеденост! Дори и известна доза снобизъм и още разни такива... Това е мнението на всеки един от нас. Има много истини - не е само една... в дадения случай.
Ламби Отговорено Юли 16, 2016 Отговорено Юли 16, 2016 Тука темата беше за избор между две келяви китари,после отидохме на гибсън средна хубост,после на китари дето сме гледали по телевизията.Точно студиото и мелодито и джуниора ще са ми фаворити при евентуална покупка има къде по примамливи предложения.Фенове на гибсън има достатъчно и няма нищо лошо в това,че аз харесвам ЕСП примерно.
chris_barnes Отговорено Юли 16, 2016 Отговорено Юли 16, 2016 Ламби, тук съм съгласен с теб. Аз също бих избрал студио поради простата причина че Стандарт по-трудно бих си позволил (особено ако е нов). Иначе и аз свиря на ЛТД, и за това което е си е супер. @Slipknot - има и леки и тежки лес пол китари, както има и тънки и дебели грифове. Днес имах честта да пипна една лес пол къстъм '79 на която грифа и беше прилично тъничък Разликата между LPJ и Стандарт не е само в боята и лака, използват различно като качество дърво. Ако звучаха 1:1 никой нямаше да купува скъпите им модели.
jabs Отговорено Юли 17, 2016 Отговорено Юли 17, 2016 (Редактирано) ^^^^ в продължение на написаното от Бицев.... <<<оффтопик>>> мОмци, Господинът в частност (цитирам Slipknot) има некоя и друга китара от лекинко по-височък клас спрямо изброените Майонез, Кетчуп и особено Айбъниц Нищо лично. Няма да изброявам какви, защото ако искаше, горепосочения Господин щеше сам да ги опише една по една Не съм бил с него на въпросния тест, но сме били заедно на други тестове и щом този Господин ми каже че е намерил талпа за отбелязване аз му вярвам Смея да твърдя също, че като си разглезен да посвирваш от години на подобни класове инструменти и влезеш в един магазин за китари да речем, не е нужно да си мъкнеш всичките китари с тебе за да ги сравняваш. Просто като пипнеш китара която има "моджото" го усещаш, защото вече си го пипал въпросното "моджо" и преди. Не е голяма мистерия и не се изисква да можеш да свириш като Пертучи и Бонамаса заедно Викат му опит, годинки и слух <<<край на офтопика>>> Да му е честита на KeepRollin новата придобивка Редактирано Юли 17, 2016 от jabs 5
DaftFunk Отговорено Юли 18, 2016 Отговорено Юли 18, 2016 Не се сдържах да добавя мнение че така наречените "консервативни производители" започващи с Г и Ф, са достатъчно еволюирали, че все още да успяват да ти махнат главата. ;-) Колкото до еволюиралите хипер лъскави, мега ергономични и богати на хардуер китари .. Бих дал едно алегорично сравнение с пътуване с влак което казва достатъчно красноречиво: "Пътуването" Казано е, че за всеки влак си има пътници. Един иска да се вози вакумиран и излолиран от външния свят на влакът стрела, докато друг предпочита емоционално изживяване с локомотив - теснолинейка по планинска линия изградена в живописно скално ждрело. Стерилност и перфекционизъм срещу класическо усещане и мирис на гора. Въпрос на вкус!
Ламби Отговорено Юли 18, 2016 Отговорено Юли 18, 2016 Съвременна група с ф и г почти няма все е стара слава.В тоя ред на каква гора мирише японски еклипс 2 примерно.
kolio_k Отговорено Юли 19, 2016 Отговорено Юли 19, 2016 Важно е, според мен разбира се, когато си избираме китара, да решим кое ни е важно, ние да си я харесваме или хората да ни я харесват. Аз имам няколко китари, болшинството от тях са Ф и Г, но най ми допада Ямахата, с която свиря почти през цялото време и за която ми е абсолютно все едно дали хората мислят че е ОК или не. Също така, въобще не ме интересува с какво свирят съвременни или не съвременни групи, музиканти и тн, никой не знае по добре от мен какво ми харесва 9
musicman Отговорено Юли 19, 2016 Отговорено Юли 19, 2016 ^ Така е, ама имаш Фендер и Гибсън за отправна точка В смисъл според мен човек трябва да е свирил известно време с Гибсън и Фендер ( класическите модели ) за да има някаква представа какво е "стандартен звук" ( или ако щете ширпотреба звук ) за да може да мине на следващото ниво и той сам да определя кое е по-добро за него. Малко като избор на обувки е. Трябва първо да знаеш какви обувки се носят в момента ( отправна точка ) за да не идеш да си купиш галоши, после да ги премериш и ако са ти ОК, си ги купуваш и носиш заедно с другите ти обувки. В крайна сметка всеки си има едни предпочитани обувки, които носи повече от другите. За това е много важно отправната точка да ти е добра и да е стандартна. В противен случай, лутането е доста голямо и продължително.
DaftFunk Отговорено Юли 19, 2016 Отговорено Юли 19, 2016 (Редактирано) Има и друго нещо. Много важно е какво свириш и как го свириш. Ако си шредираш на воля или пък си джент манияк, класическите китари няма да те удовлетворят, но ако си класик-рокаджия или пък джаз китарист .. си има китари и модели. Инак мнението за марките с Ф и Г и това, че ти дават отправна точка съм много съгласен. Отправната точка и усещането за някакъв стандарт на звук е много важно за по нататъшния ти ориентир. Относно мнението на Ламби, че съвременна група свиреща с Ф и Г няма само искам да кажа... Ламби недей го казва друг път това човече ;-) Редактирано Юли 19, 2016 от DaftFunk 1
blr Отговорено Юли 19, 2016 Отговорено Юли 19, 2016 Съвременна група с ф и г почти няма все е стара слава.В тоя ред на каква гора мирише японски еклипс 2 примерно. Това спечели класацията за глупост на годината. Звучи почти толкова тъпо, колкото и твърдение от рода, че почти няма съвременен мъж, който да не се епилира. ПП: Момчето си купи китара и вече забрави, че е влизало тук, Вие продължавате да ръсите мозък... 6
KeepRollin Отговорено Юли 22, 2016 Автор Отговорено Юли 22, 2016 Всъщност всеки ден влизам във форума да преглеждам, но понякога само логнат. Китарата и усилвателя за начално ниво са ми супер. Не знам, какво не им харесахте. Много съм доволен от нещата си.
Recommended Posts