Jump to content
Българският форум за музиканти

търся нещо от типа на Fender Stratocaster

antoniq_0901

Recommended Posts

Хей, хора!

Ще си купувам първата електрическа китара. Знам, че това е стотния глупав форум в този сайт, но не ми помгнаха другите.

Китарата трябва да e до 400 лв . Харесвам марката Fender. За тези пари няма шанс да си взема точно Fender, но искам да е нещо като китарите STRATOCASTER. 

Мога да взема и по - скъпа, но все пак ще ми е първата.

Бих се навила и втора употреба.

Иначе аз свиря от 2 години и нещо на класическа китара. 

Та някави мнения и съвети при  избора?

На какво да обърна най - много внимание?

Жените избирате по цвят....  :greenball:

Шегувам се! В този ценови диапазон, коментиран във форума около 300 пъти ... ами приличен "Скуеър", "Vintage" или др. от този род. 

Погледни в сайта на MMG Music и базара, имат доста прилични китари до тази цена. Good Luck! 

Искаш Страт форма или Страт като звучене ? Ако е първото разгледай LTD М и МН сериите.М50 МН50 са някъде в тоя диапазон ама втора ръка.Но ако я намериш от собственик, който я е поддържал ще си в win/win ситуация.

Рецептата за стратокастерски звук -

Woods

Body Alder
Ash
Poplar

Neck Maple

Fretboard Maple ,Rosewood

alder - елша

maple - явор

ash - ясен

Тялото да е от елша или явор, грифа от ясен.

Всичко друго (като дървесина) те отдалечава от фендерският звук,

Poplar - топола.... не съм и фен и такива стратове са рядко срещани и не мисля, че и много желани.

Елша,явор и ясен и няма да сгрешиш.

Естествено адаптери, железария също оказват влияние на звученето.

Но сгрешиш ли дърветата, след това и да правиш ъпгрейт на адаптери, файда няма.

Т.е. ако тялото е от липа, и после сложиш Димарзио адаптери, звука ще бие повече на Ibanez, не на Fender.

Идеята е, че ако имаш правилната база, след това може да се направят и подходящите ъпгрейти

(което може да се проточи във времето) - слагане на алнико адаптери - Фендер, Ди марзио, Сеймър Дънкан, фендерско тремоло, готини ключове.

Имам нещо предвид, пиши на лс или на rowan@abv.bg.

Edited by TONY

На първо време те съветвам да прочетеш темите забодени като "ВАЖНА" в раздел Китара, това ще те ориентира в избора. 

Както винаги бих те посъветвал да се насочиш към базара, където с малко късмет и помоща на някой, който разбира, можеш да вземеш нещо прилично за парите си. Примери колкото искаш:

http://bazar.muzikant.org/%D0%A1%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80-%D0%9A%D0%BE%D1%80-%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-alder-body-maple-neck-daphne-blue-new,200881.html

Колегите от ММГ също са добър вариант, може да отидеш и разгледаш там. 

Понеже заговорихте за Vintage, ще се радвам да отговоря на въпросите ти понеже ги продавам. Няма да казвам точни цени и къде, за да не излезе реклама, но ще ти подскажа, че са близо до бюджета ти. 

Ето първата, която ми идва на ум и ми е под ръка в момента:

VINTAGE V6MFR

Тяло от елша, кленов нек, 22 прага, bolt-on нек. 

sgtz6g.jpg23jsqol.jpg73hv1d.jpg

Edited by G.Varbanov

Само Fender Strat звучи като Fender Strat, с много малки изключения, които са почти винаги на цените на Custom Shop Fender.

Има и други изключения със значително по-ниски инвестиции, но тогава трябва да имаш много добра референция как звучи Страт, да знаеш какво и как трябва да се пипне (не по принцип - а на конкретната китара, която да кажем, ще модифицираме).

Иначе всичко става :)

• Like 7

400лв е несъществуваш, мифически ценов диапазон при китари. Squier Vintage Modified, може би - от 250 до 350. От 700 до 1000 започват мексикански фендъри, от 1000 до 1500 - японски. От 1500 насам - Warmoth, ако искаш нещо качественно по-високо и сериозно. По-нататък - G&L. 

Fender USA е безсмислена загуба на пари, според мен. Warmoth ще бъде много по-интересна китара, и направена точно по вашите изисквания и предпочтения.

Edited by Jim-ph
  • Like 1

Fender USA е безсмислена загуба на пари, според мен. Warmoth ще бъде много по-интересна китара, и направена точно по вашите изисквания и предпочтения.

Чакай да позная... имаш китара от Warmoth ? 

Какво пита момчето , къде го прати  ти .

• Like 1

400лв е несъществуваш, мифически ценов диапазон при китари. Squier Vintage Modified, може би - от 250 до 350. От 700 до 1000 започват мексикански фендъри, от 1000 до 1500 - японски. От 1500

насам - Warmoth, ако искаш нещо качественно по-високо и сериозно. По-нататък - G&L. 

Чудесно - като за първа Strat китара, тя разбира се е напълно наясно със своите предпочитания и изисквания.

k5ure9.jpg

(въпреки правописната грешка) :)

• Like 1

Моя идея беше - да си търси или под 300лв Squier (ама Vintage Modified, Bullet и Affinity са много зле), или над 700 мекса... По средата е точно място за измами и глупави покупки на кой знае какво.

Прегледах Vintage. Чух добри  мнения. Видях ревюта и за цената си звучат отлично. Пък и на външен вид са добри. Не намерих много инфо за тях, но сравних Fender китарите и Vintage по - горе. Останах доволна. Пък и дървесините им си съвпадат. Утре ще отида до някой голям музикален магазини и ще разгледам. 

Мерси да съветите.