Лими Отговорено Юни 12, 2017 Отговорено Юни 12, 2017 (Редактирано) Това за флашките не съм сигурен, че го разбрах и предполагам, че или 1, Малко вероятно да пускат сингбеци в/у които свирят и пеят частично някои линии - ама защо пък през Кемпер? 2. или зареждат Кемпера с предварително подготвени пресети с настройки за китарите им. Ако е вторият вариант, не виждам нищо лошо. А ползването на Кемпер нали спестява носенето на различни видове глави и кабинети, защото той влиза директно в централното, ако не бъркам? Редактирано Юни 12, 2017 от Лими Цитирай
jabs Отговорено Юни 12, 2017 Отговорено Юни 12, 2017 Второто е Лими. Никога не бих твърдял че на голям фест се свири на плейбек. Цитирай
Ламби Отговорено Юни 12, 2017 Отговорено Юни 12, 2017 Що бе на нова година на площада свириха направо без кабели.Заеби ами ги даваха и директно по канал 1 голям смях падна.Така е и по разни други видео клипове. Цитирай
exxct Отговорено Юни 16, 2017 Отговорено Юни 16, 2017 Миналата година гледах шоуто на Brit Floyd. Звука беше жесток! Забелязах, че на сцената имаше много малко китарна апаратура и както очаквах, когато проверих по-късно, се оказа че са с процесори - Axe-Fx II, директно включени в РА... Цитирай
Heartman Отговорено Юни 16, 2017 Отговорено Юни 16, 2017 Само че Kemper и Axe-FX колкото и да са добри, са скъпи колкото хубав амп, а звука трябва да излиза отнякъде за слушателите и за групата.Доколкото знам малко са местата със свястно централно и монитори в БГ.За вкъщи процесорите са ок.За сцени с добро PA също.Няма какво да се спори много. Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 16, 2017 Отговорено Юни 16, 2017 а,пак въпрос - с процесор фийдбека как е? Цитирай
chris_barnes Отговорено Юни 18, 2017 Отговорено Юни 18, 2017 Ако е нормално и разумно настроен фийдбек няма. Тоест, много по-лесно се управлява този тип шум спрямо истински усилвател. Цитирай
synchu Отговорено Юни 18, 2017 Отговорено Юни 18, 2017 идеята е обратната. Да има, но контролируем, което с добър усилвател, е лесно постижимо 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 18, 2017 Отговорено Юни 18, 2017 Абе не знам,това преди няколко години,-айде да си посвирим -репетицонна - е,аз класик -Гибсън, овърдрайв Бос в е някакъв транзистор Маршъл,е то това има,другия китарист - железен,със Страт добър модел и кво беше,Тюбскриймър май във Фендър (пак транзистор) е ,лудница,много добре като звук на двете китари,,после той се отказа,че требваше да гледа бебе,как да е,някакво момче дойде пак за проекта - е утрепА ме с някакъв процесор Зум ли беше - казвам - свали високите,бе деа м... ....,проби ми ушите,аз ,не,че не свиря със сила на ампа,ама тоя стъклен звук в централно е гаден.. Цитирай
TONY Отговорено Юни 19, 2017 Отговорено Юни 19, 2017 Така, аз предпочитам да свиря с лампов амп, но не отричам ползването на процесори. Хилбили, това, че някой си не е могъл да се справи с процесор, не означава, че няма такиви, които да могат. Обикновено процесора е смърт за по-неопитните китаристи. ( опитност вкл и боравене с техниката) Хилбили, ходи повече по клубове. Ще ти дам пример - Епизод и Еталон. ( в Еталон са двама бивши от Епизод) И в двете групи китарният звук е от процесори. Не става дума, че примирам по китарният им звук, но двете банди си звучат ок и правят добри концерти. Значи процовете им вършат работа. Има и още нещо, може би някои озвучители, да се справят по-добре с конролиран звук от процесор, мисля че ламповите апаратури са им тегави, за да ги озвучат адекватно в общия микс. (това са размишления, може да не съм прав), А и когато самите групи и китаристите им са добри, става и с процесори. Отделно в клуб, където може да има криви помещения, кънтежи , може би, да е по-лесно с процесор, но пак си зависи от китариста с какво иска или може да си позволи, да свири. Дори това, че не всеки има кола да мъкне амп. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юни 19, 2017 Отговорено Юни 19, 2017 Според мен, главните проблеми с процесорите са (говоря, за добрите процесори): - Честото неналичие на монитор за китариста, свързан с отделна AUX шина на пулта, за да може да си ползва монитора вместо кабинет+говорител. - Правенето на пресети в спалнята, които след "концертно" усилване, се оказва, че (поради кривите на Флетчър - Мънсън) имат твърде много режещи високи честоти, и звучат доста евтино и странно на живо. 2 Цитирай
Ламби Отговорено Юни 19, 2017 Отговорено Юни 19, 2017 Ако преди 15/20 години истинските ампове бяха мираж и цената им беше невъзможна сега са достъпни и за 2/3 хиляди си готов.Не виждам смисъл да се сравняват звука на Епизод и Од крю примерно. 3 Цитирай
Recommended Posts