Jim-ph Отговорено Юни 13, 2015 Отговорено Юни 13, 2015 А да, забравих още един интересен вариант - на място на хъмба можете да исползвате SD Phat Cat (Р90). Такъв: 1 Цитирай
Slide Отговорено Юни 13, 2015 Отговорено Юни 13, 2015 (Редактирано) Принципно за това вече избягвам да участвам във форума... Да, адаптрите са инвистеция за в бъдеще, ако реши да се сменя инструмента, с по-качествен. Но кога, с какъв, дали ще има нужди от Texas Special - автора си решава дали си заслужава да даде за адаптри повече, отколкото струва китарата му. Squier Classic Vibe за мен са едни от най-удачните китари, за рок и блус, като съотношение цена/качество, още повече ако се търси втора ръка. И смятам, че част от това са и адаптрите. Казах на какво съм имал възможността да чуя разликата между Tonerider бриджа и останалите китайски адаптри във въпросния Squier (Bullet Made in China). Свирил съм на CV в МЦИ и в домашни условия (с моята си апаратура). Текс мекс НЕ съм казал, че имат общо с Тексъс Спешъл, като качество или звук. Разликата между "Не (х3)! Тех-Мех е боклук!" и "Имах ги, така реших" е много голяма, без да има значение какво оборудване си имал и на какво си свирил. Мнението ти не е меродавно, понеже автора не е дал бюджет и сме обсъдили евтини, средно скъпи и скъпи комплекти. Принципно можеше да се заключи темата, веднага след предложението ти, ама... Редактирано Юни 13, 2015 от Slide 2 Цитирай
Hillbilly Отговорено Юни 13, 2015 Отговорено Юни 13, 2015 аз па на една китайщина копие на Леспол,Виндиж е бренда и сложих някакви евтини керамични,а съм и слагал димарзио,защото орииналните уилкисъни мътнеят - е звучеше мн. добре,но то от дървото си беше.не знам дали ме е яд,че я продадох,но тънкия гриф ме дразнеше. Цитирай
zdravko0o Отговорено Юни 14, 2015 Автор Отговорено Юни 14, 2015 Относно изработката на китарата, доста китаристи с голям опит казват, че съм ударил 10ката с тази китара, защото дървото било много по-добро качество от останалите си събратя. И в последствие така се оказа. Грифа е maple и главата не е лепена и така нататък а тялото е само от 2 парчета, което е доста добре, при положение, че съм виждал този тип Squier с 4-5 парчета. Пускал съм го през Marshall JCM 900 и останах много доволен, приличен състейн, имаше лек брум но се приживява, но все си мисля, че с нови адаптори ще е супер. Много ви благодаря за мненията. Цитирай
81.slash Отговорено Юни 15, 2015 Отговорено Юни 15, 2015 Ако се търси евтина алтернатива, то бих препоръчал Artec, от които имам впечатления от два сингъла за теле. Други евтини варианти са GFS и Tonerider. Артек си бях поръчвал миналата година от Томан, но изглежда вече не предлагат в асортимента си пикъпи на въпросната марка. Ако бюджета позволява, с две ръце съм за DiМarzio. Друг ценен съвет е, каквото и да се взима, нека да е от една марка. Ако се налага обаче "мешана скара", удачно би било да се потърси подробна информация за изходното ниво на всеки адаптор. Успех и чакаме резултат и семпли. Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 15, 2015 Отговорено Юни 15, 2015 При артек между другото се срещат доста добри екзепляри Цитирай
zdravko0o Отговорено Юни 15, 2015 Автор Отговорено Юни 15, 2015 Не става въпрос за търсене на евтин вариант, а именно за нещо, което е качествено. Ако е качествено съм готов да дам сумата искана за него. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юни 15, 2015 Отговорено Юни 15, 2015 Тук нагази в мооооого дълбоки води. 5 Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 15, 2015 Отговорено Юни 15, 2015 lace sensor gold, fender texas special, SD ssl1 - три 100% добри варианта Цитирай
Akerfeldt Отговорено Юни 16, 2015 Отговорено Юни 16, 2015 Съветвам автора на темата да пита в чужд форум по обясними причини :D Цитирай
emosms Отговорено Юни 16, 2015 Отговорено Юни 16, 2015 (Редактирано) Нямаш особен избор, освен да слушаш ревюта в ютюб. Което няма да ти даде пълна представа как твоята китара ще звучи в твоя усилвател. И какво значи качествен адаптер? Тона субективно на теб трябва да ти харесва. Да уцелиш от раз адаптери, които ще ти харесват с твоята китара и ще си напълно доволен от вложението, ще е малко късмет. Може да се наложи да пробваш 2,3 модела докато постигнеш твоя резултат. Специално за фендерски тип саунд - не мисля че високия аутпут е някакво мерило.Всички китари от нисък клас имат висок аутпут. По този начин лесно се получава силно изкривявдане, но не и приятен тембър за чист тон, или приятен и постепенно отварящ се овърдрайв. Второто би следвало да се контролира от волюм потенциометъра, но не е е 'баш' същото . Oпределено, колкото по-нойслес са ти адаптерите, ще го оцениш, ако обичаш тона на синглите и искаш да свириш с повече гейн. Тук не знам наистина колко може да се постигне, дори и от най-'качествените' адаптери. Ако имаш две намотки в корпус на сингъл, или е монтирана втора намотка в електрониката на китарата, която да предизвиква hubmucking ефект - вече нямаш наистина сингли. Редактирано Юни 16, 2015 от emosms Цитирай
synchu Отговорено Юни 16, 2015 Отговорено Юни 16, 2015 ^^Аз пък съветвам внимателно да си подбере и чуждия форум, защото в 98% от тях резултатите ще са същите. Тук всеки предлага малко или много каквото е опитал, чул и/или видял - разлика никаква. Jim-ph, моля за по-внимателен тон. Има известен толеранс, поради това че българския не ти е роден език, но той не може да бъде безкраен. Иначе, адаптери можем да изреждаме от тук до Нова година, за да обединим пространството с времето, на мен лично ми харесват (т.е. пробвал съм, имал съм или имам) в Страт за споменатите стилове - реда не е от значение - Suhr ML, Bill Lawrence Microcoils, Barfuss (JM Set), Lollar (Blonde special), Kinman (тези съм ги забравил какви бяха), Fender Texas Special, Fralin, и още 4-5, които не помня. Всички звучат добре, имат нюанси, с определени усилватели/китари по-добре с други по-зле, ама това са моите усилватели и китари, в този ред на мисли - постоянния отговор - пробвай (въпреки, че сумите не са малки) е валиден. Но в крайна сметка едни Suhr или Bill Lawrence винаги ще звучат добре - може би не с твоята китара и усилвател - но това не означава, че не звучат добре И не няма значение дали китаратае по-евтина от адаптерите, имам няколко такива, с които не бих казал, че съм сбъркал... Хвърляш заровете и какво сабя покаже ... 6 Цитирай
jabs Отговорено Юни 16, 2015 Отговорено Юни 16, 2015 (Редактирано) Абсолютно подкрепям че: 1) Две еднакви мнения за адаптери (почти) няма да чуеш; 2) Има десетки бутикови и не толкова производители; 3) Единствения номер е купуване - проба - продажба и така до уцелване на правилната комбинация; 4) Горното е скъпо удоволствие; 5) Има талпи които могат да се определят само като такива (поне на външен вид) и които с правилен комплект адаптери звучат като добра китара. Гореписалият го знае много добре, защото има такава ; Тоя пост ще те оплете още повече, затова като капак бих препоръчал да пробваш примерно моя настоящ фаворит : Fender Custom Shop 54 (или модификацията 60th Anniversary 54), с един SD SSL-5 на бриджа. Редактирано Юни 16, 2015 от jabs Цитирай
Jim-ph Отговорено Юни 16, 2015 Отговорено Юни 16, 2015 На мен не ми пука кой какъв толеранс има, и дали някой е по-нежен за да чува честно мнението. Казвам в каквото съм уверен, каквото знам и съм опитал. Цитирай
synchu Отговорено Юни 16, 2015 Отговорено Юни 16, 2015 Тука става въпрос за елементарно възпитание. Тъй като со кротце очевидно не става - почини две седмици и тогава пак. 4 Цитирай
Recommended Posts