Jump to content
Българският форум за музиканти

zdravko0o

новаци
  • Мнения

    33
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Previous Fields

  • Инструмент
    Барабани

zdravko0o's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Обществена Репутация

  1. Изцяло лампова е, гейна е блусарски и не е някакъв кривоч...но с един дис-педал става супер.
  2. Хайде и аз най-накрая да се похваля. :з
  3. Здравейте, не искам да отварям нова тема, но пък ми е любопитно да изкажете мнение за този усилвател: http://www.bad_link.eu/bg/product/3964/fender-mustang-v-head-guitar-amp.html Ако някой има впечатления нека ги сподели, благодаря.
  4. ^ за мен лично това е най-доброто съотношение цена - качество. Епифона е жесток, много му се кефя, удоволствие да притежаваш такъв.
  5. zdravko0o

    Помощ !

    Ако свириш на акустична китара трудно ще го преодолееш, това може да означава че натискаш прекалено много и струната "залепва" един вид за пръста ти и като го махнеш прозвучава, пробвай да не натискаш толкова много. Другия вариант според мен е да са ти стари струните и да са наслоени с мрасотия и от това да ти залепва по пръстите.
  6. Не става въпрос за търсене на евтин вариант, а именно за нещо, което е качествено. Ако е качествено съм готов да дам сумата искана за него.
  7. Относно изработката на китарата, доста китаристи с голям опит казват, че съм ударил 10ката с тази китара, защото дървото било много по-добро качество от останалите си събратя. И в последствие така се оказа. Грифа е maple и главата не е лепена и така нататък а тялото е само от 2 парчета, което е доста добре, при положение, че съм виждал този тип Squier с 4-5 парчета. Пускал съм го през Marshall JCM 900 и останах много доволен, приличен състейн, имаше лек брум но се приживява, но все си мисля, че с нови адаптори ще е супер. Много ви благодаря за мненията.
  8. zdravko0o

    Време за масло.

    Може ли да дадете малко повече информация относно това GHS Fast Fret? За първи път чувам за него, наистина ли почиства струните? Къде в Софийски магазин може да се намери таквоз
  9. Качество на първо място, но все пак като го включа в усилвател да не става като радиo в подземен гараж
  10. Здравейте, бих искал да заменя фабричните си адаптерти (китарата е Squier с HSS адаптери) с нови по-качествени. Стиловете, които търся като звучене са блус, рок и по-jazzy sound. Не свиря тежка музика. Търся качество и може би да са noiseless. За бюджет ще мисля по-късно, вие дайте идеи. Благодаря, предварително!
  11. От София съм. Помислил съм зa сет...не сa проблем пaрите, пестят се събирaт се, изкaрвaт. Живея в aпaртaмент и нямaм дори физическото място дa сложa сет, дa не говорим зa шумa, звукa и съседите. Нито нaметих някaкъв трaфопост или гaрaж под нaем. Тaкa че нямa кaк нa този етaп дa се осъществи товa..
  12. Здравейте, предварително се извинявам за рова, че темата вече е дъфкана, но имам нужда от съвет. Та проблема е следния: Не мога да намеря подходящия учител за мен. Нещата седят по следния начин: Свиря от грубо казано 4 години, година и половина -две съм бил само на практис пад о съм свирил единици, двойко тремоло, парадидли и т.н. също така съм минал значителна част от школата на Добри Палиев. Вмомента свиря с груп, която се състои от хора все с много по-голям музикантски опит и изобщо на години по-големи. Много е яко, но те са завършени музиканти, а аз не съм.. и вмомета просто седя на едно място и свиря неща които знам + отнякъде да видя нещо ново я в интернет я от някой друг. Поблемът е, че нямам мое си място, следователно нямам барабани. Тоест ми трябва учител с когото ще мога да имам два пъти седмично да кажем..и да мога да свиря при него всеки ден или просто някъде, да се упражнявам. Наистина искам да се занинавам сериозно, моля ви за съвет. Ако имате някакви предложения, драснете по един коментар. Благодаря.
  13. Късно е вече, но за мен лично този сет: http://www.thomann.de/gb/sonor_essential_force_green_stage_s.htm е за същите пари и е по-хубав.
  14. Относно трите китари, които си изброил: Аз имам Squier и не разбирам защо толкова много плюене падна за тая китарка. Може ми аз съм попаднал на добра бройка, но моя Squier няма китайски хълмове, дупки по грифа, прагове които не са вкарани добре и т.н. Вмомента дори уча една песен, в която се използва тремоло и то доста усилено..ами мога да ви кажа, че след 1-2 часа свирене, тя не е мръднала от строя. За мен важи правилото, че при правилно сложени струни китарата почти не се разтройва. Аз съм супер доволен от моето Squier-че. През голям усилвател звучи много добре, през малко и Fender ще звучи като пръдня..най-важното е да си решиш какво ще свириш с нея и дали ти е удобна като я хванеш в ръцете. Успех. Ето това е моя Squier.
  15. Този сет на Sonor не съм го пробвал, но на тази Yamaha съм свирил. Мога да ти кажа, че като настроиш Йамахата и звучи убийствено, аз лично много харесвам този модел на Yamaha. Ако не си сядал на тия сетове да ги видиш как звучат, мисля че ги има в Yamaha Store, Дружба 1.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.