Rezachka Публикувано Април 4, 2015 Публикувано Април 4, 2015 (Редактирано) Здравейте, Взел съм решението, да сменям транзисторното кубе с нещо по-сериозно, именно лампова глава с кабинет. Музиката която харесвам и звука към който се стремя е модерен, каквото бихте чули от дет метъл / метълкор / алтърнътив, около 2005г и насам... Надявам се това да ви помага да добиете представа, повече, от колкото да ви обърка. За сега съм се спрял на ENGL Powerball II и мнението ми е изцяло базирано на това, което съм чул от youtube. Просто не намирам къде да го чуя на живо, пък ако искам да го сравня с други, става сложно... Струва ми се, че на каквото и да се спра, ще трябва да се поръчва от германия. И за това пиша този пост, нямам достъп до такива усилватели в Пловдив, и имам нужда от помощ с избора. П.С. Mesa са ми извън бюджета, иначе dual rectifier беше първото нещо за което се сетих като си помислих за лампова глава... Поздрави Иван Редактирано Април 4, 2015 от Rezachka Цитирай
Dean Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Взимай Powerball-а няма да съжляваш ,аз свиря от няколко години с такъв. Малко далеч ми се падаш като местоположение, иначе няма проблем да дойдеш да го пробваш. Недей да съжаляваш за меса -та имах точно dual rectifier преди него и го продадох. По гейн и стегнато звучене ,въобще не може да се мери с енгл-а. Редактирано Април 4, 2015 от Dean Цитирай
Калоянчо Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Може би, това е само мое мнение и не претендирам да съм прав, може да помолиш някой услужлив колега с процесор, като Axe FX, да ти запише семпли с някой усилватели по твой избор и да ти ги прати или да ги постне тук в темата. Иначе може да погледнеш и усилватели, като Laney Ironheart 60, Blackstar HT Metal 5 (head) или да си поръчаш усилвател от Галин (Garland amps), а и последния вариант ще ти излезе по-евтино, освен ако не искаш усилвател от магазин. Не претендирам да съм прав! Цитирай
kolio_k Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Не си падам особено по тежка музика напоследък, но имам някакво поовехтяло отношение. Свирил съм и с двете апаратури. Енгъла, според мен е значително по добър! Наистина въпрос на вкус все пак! 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Ако е Меса да е Ректо. Така или иначе Кемпер според мен. 5150/6505 също е много добра и е по-евтина от другите алтернативи. Редактирано Април 4, 2015 от anomandrus 3 Цитирай
anomandrus Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Малко по-сериозен отговор. Изборът на такава техника е сериозен и не можеш да се довериш на тубата. Всеки от гореспоменатите усилватели е супер. Всеки би ти свършил работа. Аз лично имам 3 от тях и нямам фаворит. Horses for courses както се казва. За мен Kemper-а беше решението. Откакто го купих и месата и пийвито берат прах, а ENGL-a и един Garland продадох. В репетиционната имаме и едно Laney Ironheart, което също е супер между другото. Помисли добре и за кабинет, защото там изважднето също е голямо. BTW наскоро тествах една Меса Mark 5 25w и супер много ми хареса. Цената също е ок. Всичките тези опции само доказват, че сам трябва да си избереш. Напомпаните и супер миксирани видеа в тубата не дават добра идея. Като пипнеш и посвириш ще знаеш кой е твоят звук. P.S> Относно Dual Recto-то. Много специфичен амп. Иска задължително овърдрайв. Супер EQ според мен- дава адски много опции. Самичък не звучи супер, но в микса е адски специфичен и обемен. ENGL-ите са по-лесни за дайлване, но не смятам, че са по-добри. Просто са различни. Аз избрах да си задържа ректото. Редактирано Април 4, 2015 от anomandrus 3 Цитирай
G.Varbanov Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) С две ръце гласувам за Kemper Има къде да го пробваш в София. Mark V 25W е много апетитна хапка, за която се облизвах до скоро, но и при мен в последно време лампов ,и аналогов гиър берат прах Редактирано Април 4, 2015 от G.Varbanov 1 Цитирай
Rezachka Отговорено Април 4, 2015 Автор Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Благодаря за отговорите. Само ако знаех, че някъде ги има всички тия глави на едно място, веднага паля колата и отивам да ги пробвам. Разбирам че това си е и въпрос на вкус. Различни китари съм пробвал, и съм решил каква искам за себе си, но лампоси усилватели... друг въпрос. В магазин в Пловдив съм виждам само Bugera комбо и Orangе. Също ако някои има опит с Bugera ако може да спотдели мнение, тъй като цената им е доста по-ниска. Бюджетът не е твърдо решен, ако трябва ще поизчакам и ще събера повече, стига да си заслужава. Но все пак свиря само любителски. За сега мисля вариант да се побера между 3,000 - 4,000 за ампа и кабинета и един tube screamer и ако останат пари за един дилей ефект Видях в продавалника Powerball 1 за 1500лв, изглежда като добър вариант, мога да ида да го чуя. ...или да си поръчаш усилвател от Галин (Garland amps), а и последния вариант ще ти излезе по-евтино, освен ако не искаш усилвател от магазин. Това ме заинтригува Редактирано Април 4, 2015 от Rezachka Цитирай
blr Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 Bugera, както неведнъж е споменавано е марка на Behringer. Общо взето копия на известни усилватели, изработени с възможно най-евтините части и материали и по най-евтиния възможен начин от нископлатена работна ръка в Китай. С една дума, ако не менте, то със сигурност евтино копие. Ето въпросният ENGL: http://musicdivision.bg/%D0%A3%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-amps-amplifiers/%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8-%D1%83%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B8-guitar-amps/engl-powerball-ii-head Имат магазин в София, където можеш да ги чуеш и сравниш с други модели, както и с други марки. Всичко на едно място обаче няма как да пробваш, поне не и у нас. 1 Цитирай
Rezachka Отговорено Април 4, 2015 Автор Отговорено Април 4, 2015 Забелязах, че една от любимите ми групи Killswitch Engage ползват laney ironhear, peavey 5150.. Цитирай
Ламби Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 БЛР ти имаш Бугера,ползвал си такава,чувал си я на живо или просто така да се знае.Да не би случайно Ибанците в Икономов,да не са китайски или индонезийски.За работен кон Бугера си я бива,вече ако се търси престиж е друга работа.С бюджет 3 бона има много опции. 1 Цитирай
anomandrus Отговорено Април 4, 2015 Отговорено Април 4, 2015 (Редактирано) Ако сега трябваше да купувам амп и кабинет и имах бюджет 4 бона без никакво съмнение щях да взема Peavey 6505(5150)/Orange(ENGL) 4x12. Малко над 4 бона, но яка комбинация. Първият пауърбол има не много красиви отзиви в нета, но и това е до вкус. За tubescreamer бих избрал Maxon или на Ники Фена овърдрайва, който има яки опции. Редактирано Април 4, 2015 от anomandrus Цитирай
Recommended Posts