Black Bird Отговорено Май 22, 2006 Автор Share Отговорено Май 22, 2006 Доматите в Сащ са 1.30$ Тук са 3,50 лв да... и тия домати от 1.30$ за нищо не стават... освен да тровиш хлебарките с тях... прав си за съжаление... :wall: а толкова обичам домати :green: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
synchu Отговорено Май 22, 2006 Share Отговорено Май 22, 2006 и да добавя всяка стока , софтуер включително се плаща мито и ддс ако надвишава 50 евро. Ако някой мисли да купува софтуер За софтуера се плаща само ДДС Ако ти искат и мито им отвори да си погледнат митническата тарифа. Мито се дължи само за носителите (едно ДВД е 2 долара ). @LOE - Това не е така за лицензирането по територии. Както се спомена доста пъти преди това териториално ограничен лиценз използват много много малко компании. Лиценза за използване на копие на програмния продукт Х винаги е между мен и компанията, а не между мен и изключителния представител. Алмар са и представители на MAGIX, а самите MAGIX си ми продадоха софтуера без никакъв проблем и угризение на съвеста. В 99.9% от случаите, в които си купуваш софтуер (колкото и рядко да се случва това тук, особено от физически лица) няма проблем с териториите. Disclaimer - пак с оглед да спестим ценно време и форумно пространство. Да - купил съм си доста софтуер. В тази сфера работя и оценявам усилията на колегите си. И съм си го купувал "вместо" нещо и "за сметка" на нещо, а не защото разполагам с неограничени финанси. Занимавал съм се с проекти изисквали закупуване от между 1000 и 2000 лиценза за най-различни софтуери, с различни изисквания - така че горе долу подразбирам и от това :/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Май 22, 2006 Share Отговорено Май 22, 2006 в такъв случай приемаме мнението ти за компетентно Nalbantov - ми къф ти е проблема да си гледаш сам домати Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 22, 2006 Share Отговорено Юни 22, 2006 Глей ся, искам да разбера откъде в Нуендо се настройва снапинга при позиционирането на даден риф, соло или каквото и да е в мултитрак. Пробвах с влачене, ма то си го снапва само на определени тактове. Искам да мога да го местя и слагам където ми трябва на мен, а не където е решило Нуендото. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Юни 22, 2006 Share Отговорено Юни 22, 2006 ами забрани снап-а то си снапва по бийтове, и повярвай ми не е случайно, и има стабилна доза логика зад това решение Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 22, 2006 Share Отговорено Юни 22, 2006 Не и когато става дума за неравноделки. Не знам откъде точно се забранява снапинга, ама барнах нещо и работата се опраи. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
don_pepinio Отговорено Юни 22, 2006 Share Отговорено Юни 22, 2006 (Редактирано) Маха се с J,поне в Cubase е така а то е същото! Редактирано Юни 22, 2006 от don_pepinio Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
the_gorer Отговорено Юни 22, 2006 Share Отговорено Юни 22, 2006 Мерси, Пепиньо, има файда от шорткът бутоните. Ще се наложи да ги науча. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobalan Отговорено Юни 22, 2006 Share Отговорено Юни 22, 2006 има си горе и бутонче, не е само шорткът-а. Изглежда като звездичка или като снежинка. А иначе за неравноделните пак може да е полезен снап-а - можеш да уточниш на каква стойност да ти се прихваща - на 16тинка, на 4тинка, на всеки такт.... много е полезен дори, според мен. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IvanDTr Отговорено Юли 7, 2006 Share Отговорено Юли 7, 2006 Търся помощ от препатили хора. При система Sempron 3000+ с 1 ГБ РАМ и 3 харда 80/160/150 и карта E-MU 1212m с ASIO driver настроен на 7ms latency се проявява следния проблем. При току що отворена програма и запис на MIDI трак всичко е нормално... Но след по-малко от 5,6 минути, ако пак опитвам да запиша нещо MIDI, въпреки че свиря точно навреме, се забелязва закъснение, което постепенно все повече се увеличава. Ако ресартирам Nuendo-то проблема се решава до следващите няколко минути. Това според мен е някакво препълване на MIDI буфера, но не знам как да го оправя. В един от форумите някакъв юзер препоръчваше да се включи опцията MIDI system stamp, но това не разреши проблема, нито пък ъпдейта на новите драйвери. Ако някой има някакви идеи - моля споделете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
motorbreath Отговорено Юли 8, 2006 Share Отговорено Юли 8, 2006 аз нямам такъв проблем(засега, да чукна на дърво не знам на какво може да се дължи.Що не пробваш преинстал? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Baby Thomas Отговорено Юли 8, 2006 Share Отговорено Юли 8, 2006 Аз съм забелязал сходен проблем когато пусна и друго приложение използващо МИДИ, освен Кюбейса. Тогава започват едни пуканки...ужаст! След като рестартирам Кюбейса вече ги няма. Ако ръчкам само в него пак няма проблем. Машината е почти същата, но с Аудиджи 1 и АСИО на 10 мс. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rockstar666 Отговорено Юли 31, 2006 Share Отговорено Юли 31, 2006 Тъй като от скоро съм с ПИ СИ и идея си нямам от тези неща! Инсталирах си Кюбейса,но когато зарудя файл за нов проект ,както и всякакъв друг намам звук,всичко мълчи,а индикаторите показват ,че парчето си върви! Също имам предложение,което за мен си е и молба,някой от форума ,когато разполага със свободно време,до хване да напише съкратен вариант на ръководство за ползване на Кюбейса/за да сме легални защо не и на Рипъра-мисля ,че това ,което искам и ще представлява интерес и за други начинаещи искащи да си записват в къщи е сходно за повечето такъв софтуер/,така както Митака Налбантов,направи преди време,но поне началните и основни неща да опише по-подробно,че само с ръчкане....няма да има скоро минималният резултат! Също така да разясни,що са това плъгини,ВСТ инструменти - как те се управляват,ако неразполагаш със миди клавиатура или синтезатор за същата цел откъде в менюта да заредя виртуалната клавиатура,зада ги изпиша ,когато се зареди програмата какво се прави,какво да направя,зада запиша във формат аудио,миди,кой от тях е за предпочитане и защо,след края на записа как мидито да го обърна в аудио,как да маркирам и как да режа даден трак,просто да напишат основните неща стъпка по стъпка,като за хора абсолютно начинаещи,мисля,че ще бъде от полза на всики,а и ще се избегне повтарянето на дъвкани вече работи при задаването на въпрос от поредния нов член на форума! модераторите да забият темата,но да има възможност и за някаква градация в нея,да се получи нещо като универсално ръководство за работа със звукозаписен софтуер! Има съфорумници вече лектори,сега е момента да се развихрят!!! Да Ви помоля без много - оффтопик и излишни спорове,та накрая човек да се чуди кое мнение е правилно!!! Надявам се,че все някой ще отдели от ценното си време,за което предварително му благодаря!!! С уважение! Митко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
musicman Отговорено Август 16, 2006 Share Отговорено Август 16, 2006 Вчера ми се случи нещо много странно. Записвам си аз една китара с клика (вградения метроном) на Кубейса и после решавам да си наредя барабани. И установих, че се разминават с китарата. Пуснах само клика и барабаните и пак се разминават !!! Само клик и тупани оставям и се разминават мамка му Ако сменя ДКФХ на МИДИ тупаните от звуковата ми карта - всичко е ОК. Някой има ли идея защо така става? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
LOE Отговорено Август 16, 2006 Share Отговорено Август 16, 2006 хм не би трябвало да става така единствения проблем на който съм се натъквал е някой семпли да изостават, но само някой, или някой да не ти се чуват изобщо което най вероятно се дължи на грешни ДФД настройки Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts