disagr33 Отговорено Април 12, 2013 Отговорено Април 12, 2013 Привет! Ползвам Кюбейс при смесването си , но след като си свалих плъгините на Waves, се натъкнах на проблем.И той е следният - когато ги ползвам в програмата, си бачкат, но когато експортна файла, ефектите на Waves въобще сякаш не съм ги слагал. Може ли да ми помогнете, моля? Цитирай
blr Отговорено Април 14, 2013 Отговорено Април 14, 2013 По какъв начин са рутирани (приложени) ефектите и как експортираш? Цитирай
EmilKL Отговорено Юни 1, 2013 Отговорено Юни 1, 2013 Здравейте, имам следния проблем - при експорт на 3 китари(panned left/right/center) и барабани в .wav трак крайния продукт е супер орязан, няма абсолютно никакви ниски и звучи много зле Ползвам guitar rig 3 за .vst plugin, през мониторите всичко звучи супер, докато не отворя .wav през media player. Къде бъркам ? Поздрави Цитирай
Telerig Отговорено Юни 10, 2013 Отговорено Юни 10, 2013 Провери като задаваш настройките на експорта дали си задал правилния изход ( мастер). Да не би да експортваш през някоя група или ефект...понякога се получава такова объркване. Цитирай
wolverine Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 Хора, имам много странен проблем с Cubase 5. Снап шот-а не бачка... независимо на каква нотна трайност го дам 1/8, 1/16, 1/4 и т.н. бачка като за 1/1... на някои моменти ми се налага едитинг на траковете и без него е доста кофти... особено при троили 1/16-ка. Пробвах да преинсталиран всичко... пак същата работа. Някой някаква идея? Цитирай
Mairomaster Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 Малко гадая, че нямам Cubase в момента, ама да не ти е избрано bar вместо beat? http://i1.ytimg.com/vi/fqT2iYfIoAE/maxresdefault.jpg (горе, вляво) Цитирай
wolverine Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 И това пробвах... и да е избрано и да не е избрано пак никаква промяна... Цитирай
wolverine Отговорено Септември 1, 2013 Отговорено Септември 1, 2013 Едит: открих проблема... трябва да е на Use Quantize... явно не съм го забелязал или съм го цъкнал без да се усетя... тнкс за помощта все пак Цитирай
wood Отговорено Септември 30, 2013 Отговорено Септември 30, 2013 моля да ми дадете key command XML за cubase 5 , известно време трябваше да работя с друг DAW, сега се връщам към cubase и след сума време организация на VST , папки и други бумаштини забелезвам , че бързите клавиши са тотално оплескани, не работат неща като ф3, ф4 , ф11 , контрол + клик , алт + клик , тях некакси поправих ръчно, но има такива които немога например хоризонталния зоом . спомням си че го правх с контрол + скрола на мишката или беше алт + скрол , да ама сега не и като се опитам да сменя комбинацията пак не ми разрешава. смених целия command XML , в менюто ми излизат cubase standart, cubase 5 , pro tools , ма не ства комбиняциите са различни от тва което трябва да бъдат . Цитирай
H.R. Отговорено Октомври 12, 2013 Отговорено Октомври 12, 2013 Здравейте, Чудя се как да задам на MIDI in в device manager при Cubase LE5 - това "устрйство" - Microsoft GS Wavetable Synth за да могат да се прослушват MIDI файловете. В момента на IN е аудио-интерфейсът - TASCAM US 122 ...в който е включена китарата и не смятам да подавам някакъв MIDI сигнал през нея. Искам просто да се възпроизвеждат импортираните MIDI файлове (на отделните тракове) , на които да задавам и VST-та и т.н. Няма звук при възпроизвеждане на MIDI в момента - дори и визуална индикация на контролния панел. Цитирай
presly Отговорено Октомври 13, 2013 Отговорено Октомври 13, 2013 За Вход няма да стане - пробвай на изхода... 1 Цитирай
plamenemu Отговорено Октомври 14, 2013 Отговорено Октомври 14, 2013 Здравейте! Не съм много активен във форума и не знам дали това е правилното място да поставя въпроса си. Бих искал да попитам следното: Работя с Кюбейс5. Някой знае ли при записването на миди трак, след като вляза в edit, как мога да направя настройките си така, че всички тончета, (които виждам като лентички, оцветени в червено), да бъдат надписани с буквичка, съответстваща на тона, който е изсвирен? Гледах във видео уроци на Кюбейс5, че има такава опция, но не я откривам. Благодаря предварително! Цитирай
nota Отговорено Октомври 15, 2013 Отговорено Октомври 15, 2013 Като влезеш в edit в дясно има едно като триъгалниче с което може да се зумват нотните стойности т.е. лентичките зумваш докато не видиш че срещу всяка нота се изписва каква е Цитирай
H.R. Отговорено Октомври 16, 2013 Отговорено Октомври 16, 2013 За Вход няма да стане - пробвай на изхода... Да - от там излезе проблема - изход. Но не от device manager , а от самия MIDI track - в по-стари версии на Cubase ( и WIN XP) в изхода на самия track присъстваше в падащия списък и Microsoft GS Wavetable..., a при тази версия (Cubase LE5) го няма - на негово място има само HALionOne - VST, което се оказа алтернатива за случая - просто го избрах него, след това даден пресет и MIDI-to тръгна. С WIN 7 съм. Благодаря за жокера Presly ! Цитирай
plamenemu Отговорено Октомври 18, 2013 Отговорено Октомври 18, 2013 Като влезеш в edit в дясно има едно като триъгалниче с което може да се зумват нотните стойности т.е. лентичките зумваш докато не видиш че срещу всяка нота се изписва каква е Вече бях открил "топлата вода", :hooray: но въпреки това благодаря за вниманието и отговора! Цитирай
Recommended Posts