Jump to content
Българският форум за музиканти

plamenemu

новаци
  • Мнения

    17
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от plamenemu

  1. Ааааа! Измислили са го хората
  2. Reckless, благодаря ти за информацията. Регистрирах се в MySteinberg.Означава ли това, че ако имам резервен донгъл и прехвърля на него лиценза, Cubase Pro 8 ще работи едновременно на моя и на още един компютър, ако инсталирам и там програмата (с резервния донгъл)? Ако е така, то десет човека например могат да си купят програмата и да си прехвърлят лиценза на десет донгъла?! Просто ми стана любопитно
  3. Vst-инструменти. С тях записвам проектите си. Steppenwolf, благодаря за сравнителната таблица! Вече съм горд собственик на Cubase PRO 8! Работя по въпроса със слабия ми английски. Уверен съм, че като го науча добре ще се повиши качеството ми на работа!
  4. dontwarrior, езикова бариера съществува. Не владея английски добре. Относно въпроса, който Ви е „изникнал”, предпочитам да пусна два линка с моя работа, правена на „чудесията” Cubase 5 (отново без английски). Видеото съм свалял от Интернет, изтрих оригиналния звук и записах моя-авторска музика и звукови ефекти (с идеята да го ползвам за портфолио):
  5. Baby Thomas, само в България е възможно, след като попиташ нещо във форум, да получиш подобен отговор, като Вашия (български манталитет)!!! НАВСЯКЪДЕ по света ще се опитат да ти помогнат. В поста си попитах и за други неща освен това, което "не разбирате". Аз пък не разбирам, струваше ли си да отделите от Вашето време да напишете това, което сте написал?!
  6. Предстои ми покупка на Кюбейс . Питането ми към тези, които имат вече програмата (с молба за съвет) е: Коя е по-добрата (пълната) версия-Cubase Pro 8 или Cubase Artist 8? (нямам време да се информирам добре, затова се обръщам към вас във форума, за което благодаря предварително) Също така при една от пробите ми (инсталирах си Cubase 7 Elements) забелязах, че курсора примигва, когато си "разпънал" проекта. Така примигва също и на видео-демонстрациите, които гледах в официалния сайт. С доста добър компютър съм и според мен не е от хардуера ми. Така ли примигва?
  7. Здравейте! Търся учебниците "Елементарна теория на музиката" и "Хармония"-Парашкев Хаджиев в електронен вариант. Някой може ли да ми каже от къде да си ги изтегля или да ми ги прати? Пощата ми е plamenemu@gmail.com Благодаря предварително!
  8. Здравейте! Казвам се Пламен Господинов. Занимавам се с музика за филми, реклами и други. Ще споделя с вас едно клипче и една реклама. Музиката е моя-авторска, както и звуковите ефекти. С рекламата малко експериментирах, като записах музика, тип - трейлър. Дано да се е получило! -реклама. -клипче. За контакти с мен: Пламен Георгиев Господинов- гр. София, e-mail: plamengospodinov@abv.bg, телефон-0898407679, Фейсбук: https://www.facebook.com/profile.php?id=100000685618044 Благодаря за отделеното време!
  9. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Вече бях открил "топлата вода", :hooray: но въпреки това благодаря за вниманието и отговора!
  10. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Здравейте! Не съм много активен във форума и не знам дали това е правилното място да поставя въпроса си. Бих искал да попитам следното: Работя с Кюбейс5. Някой знае ли при записването на миди трак, след като вляза в edit, как мога да направя настройките си така, че всички тончета, (които виждам като лентички, оцветени в червено), да бъдат надписани с буквичка, съответстваща на тона, който е изсвирен? Гледах във видео уроци на Кюбейс5, че има такава опция, но не я откривам. Благодаря предварително!
  11. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Здравейте отново! Искам да попитам следното. Използвам Кюбейс-5. Как мога да спра сустейн педала на единия трак, но на следващия да си работи при едновременно свирене и на двата? Например: Сложил съм на първи трак бас (Трилиан), а на втори -пиано(от Контакт 5). Двата трака свирят едновременно. Искам при натискане на сустейн педала, да функционира само на втори трак-пианото, без на първи-баса. Благодаря на всички предварително! Пиша за втори път въпроса си, защото не съм си решил проблема. Имаше един съфорумец, който се обиди, че не назовах правилно ника му. Извинявам му се още веднъж и ще помоля, за помощ! Поздрави на всички!
  12. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Оп! Сори! Без да искам съм го объркал. Надявам се това да не попречи на отговорите на въпросите ми и ще помоля някой, ако знае нещо за състейна, дето съм написал по-горе, да помогне. Благодаря предварително!
  13. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Благодаря за отговорите! По въпроса за клавишните комбинации-мирясах вече. Така са в настройките, както "Мариомастер" е написал, но при мен ен се получава. Може би има значение Кюбейс коя версия е . Моята е пета. Относно състейн педала: Заредил съм два ви ес ти инструмента. Трилиан бас на първи трак, а на втори-пиано от Контакт 5. В менюто и на двата инструмента рових, но нищо не направих. Не мога да изключа състейна на баса и това си е ! Пресли е написал следното: "магическото заклинание е "MIDI channel out" ( и in също) " Извинявам се за невежеството, но съм твърде нов и не разбрах, какво има предвид. Ще се радвам да помогнете!
  14. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Здравейте отново! Искам да попитам следното. Използвам Кюбейс-5. Как мога да спра сустейн педала на единия трак, но на следващия да си работи при едновременно свирене и на двата? Например: Сложил съм на първи трак бас, а на втори -пиано. Двата трака свирят едновременно. Искам при натискане на сустейн педала, да функционира само на втори трак-пианото, без на първи-баса. Благодаря на всички предварително!
  15. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Багодаря за отговора, но не става така.
  16. plamenemu

    Cubase/Nuendo

    Здравейте и от мен. Искам да ви попитам следното: В този линк на около 06.25 минута е показано как, като задържиш "шифт" и избереш всички канали, само на един от сендовете слагаш реверб например и той автоматично излиза навсякъде, където си маркирал. Спазвах същите стъпки, но при мен не става. Я кажете, къде е врътката? Благодаря предварително! Поздрави от мен!
  17. Здравейте! Казвам се Пламен Господинов. От скоро започнах активно да се занимавам с композиране на музика за филми, реклами, както и песни от жанра поп и поп-фолк. Ще споделя с вас няколко линка на мои, авторски неща. Това са едно клипче и две демо песни. Видеото не е професионално и моля не обръщайте внимание на самите кадри и субтитри! Допадна ми темата-за България, изтеглих си го и написах моя музика. Надявам се да ви харесат материалите: http://www.youtube.c...h?v=PXYCdex_Pio http://www.youtube.c...h?v=d6vadDqbMHk Eто и мои координати: Пламен Георгиев Господинов- гр. София, e-mail: plamengospodinov@abv.bg, телефон-0898407679, Фейсбук: http://www.facebook....100000685618044 Благодаря за отделеното време!
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.