Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Не може ли да накараш шефовете, да се обадят на фирмата, да настроят мелачката за по-фино смилане или поне, да махнат блокировката, да можеш да си я гласиш, като ти е табиетлийско?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мани, тук е сложна работа всичко това... Дори не ми се занимава, като се замисля как накрая аз ще изляза виновен за нещо :) Иначе кафето ми вкъщи вече е на привършване, та ако ще се прави някаква организация за поръчка на специално печено за нас кафе от Домани, давайте да видим дали ще го организираме и как?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За поръчка от Домани най-добре е да сме четирима души и да си разделим по половин кг., иначе ще дойде много за трима. Моята консумация сега е около 700-800 гр. месечно. След изпичане, кафето трябва да се консумира в рамките на 2 до максимум 3 седмици, т.е. повече от половин кило значи, че някой ще трябва да пие поостаряло кафе накрая.

Ако се намери още един човек го правим. Другият вариант е да изчакаме до средата на Декември. По Коледа ще съм в отпуск и ще мога да оползотворя по-голямо количество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OK, виждам нещата така:

 

1. Четири човека заявяваме ясно, че ще участваме. Ако и Евтим е твърдо решил, моля да потвърди.

2. Решаваме време, което ни устройва.

3. Уговарям изпичане.

4. В същия ден или според уговорката най-късно на следващия, си взимаме кафето и го плащаме. ВАЖНО, не трябва да има отказали се/зачезнали ако искаме пак да си поръчваме подобно изпичане. Можем да говорим за изпичане в събота например (работят до обяд) и да се видим направо там, да се запознаем (тези които не се познаваме), да пием по чаша на място и да си тръгнем с кафето.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Събота става. Каква е цената на кафето на килограм (че не го виждам в сайта им)?

 

Предполагам, че ще е същата като на Yellow Bourbon с тяхното изпичане, т.е. 50 лв/кг.

 

Моля всеки, който е ТВЪРДО ЗА и може да си вземе кафето в събота 31.10.2015, да потвърди до около 17 ч. утре. Ако сме четирима твърди, ще им звънна утре да поръчам. Ако цената е по-висока ще информирам тук преди поръчката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен заявих, че би било идеално ако мога да го взема в четвъртък-петък - така или иначе му трябват около 48 часа след изпичането за да е най-добро за консумация, а чакам гости уикенда и ми се иска да ги почерпя с истинско кафе. Ако няма как да стане ще се примиря за събота като ще трябва да взема друго кафе за гостите - бройте ме при всички положения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също съм твърдо ЗА. Иначе кафето ми ще свърши съвсем скоро, така че нямам нищо против и преди събота, просто през деня не мога. Ако се спрем на такъв вариант, мога да оставя пари на blr и после да си взема моята порция от него, понеже сме съседи. Мога и аз да поръчам кафето някоя сутрин, тъй като минавам от там на път за работа, просто трябва да обсъдим какво точно искаме.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

OK, приемам че сме четирима сериозни купувачи, които ще си платят по половин кг. кафе в събота до 13:00 часа. Кафето ще е Yellow Bourbon Fazenda Rainha със степен на изпичане до средата на второто пукане (има ли други предложения тук?). Ако това ви устройва, ще се обадя да питам за точна цена (предполагам няма да е по-скъпо от обявеното на сайта) и да поръчам изпичането. Ако има някакви други предложения моля напишете ги възможно най-скоро.

blichev, ако се организираме днес, кафето вероятно ще го изпекат утре или в петък сутринта, така че в събота следобяд ще става за пиене. То и веднага след печене става, просто ароматът му не е толкова фин и развит.

 
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.