Jump to content
Българският форум за музиканти

Cubase Pro 8 и Cubase Artist 8


musicman

Recommended Posts

Статията е взета от сайта. Автор: G.Varbanov

Новите DAW от Steinberg са тук!


Cubase8Pro.jpg

На 3-ти декември Steinberg обявиха излизането на две нови версии от известния им DAW – Cubase. Новите версии са Cubase Pro 8 и Cubase Artist 8.
Една година след големия ъпдейт на 7-ма версия, Cubase се завръща с големи подобрения, които са приложими в студиото, както и MIDI инструменти за композиране, запис и миксиране.
На първо място е нужно да уточним: Cubase се променя в Cubase Pro. Промяната на името е в чест на 25-годишната еволюция на Steinberg в сферата на музикалните продукции и ще краси спектъра от техни продукти.

Двата продукта, Cubase Pro 8 и Cubase Artist 8, са претърпяли огромни промени в следствие на реконструиран engine, което от своя страна ви позволява да изпозлвате повече инструменти и тракове. Вълшебната думичка е ASIO-Guard 2”, който подобрява обработката на звука за инструментални тракове и канали. Автоматичната обработка също намира ключово приложение в Cubase 8, като ви дава на разположение VCA фейдъри и нови територии за развитие. Добавили са render in place” в двете версии на софтуера за MIDI и аудио „bouncing” по изключително лесен начин. Chord Pads, Chord Assistant режими и засичане на темопо в MIDI са добавени като иновативна екстра за Pro и Artist, а новата Rack Zone е предназначена за MediaBay браузъра и VST instrument Rack. Нов дизайн за Track List и Inspector, новият plug-in manager, глобални работни плотове и подобрени прозорци за PC правят живота на Cubase потребителите по-лесен. Освеженият Quadrofuzz multiband distortion и изцяло новите Virtual Bass Amp, Multiband Expander и Multiband Envelope Shaper са радост за ухото. Grove Agent SE 4 сега включва акустичен дръм сет, Acoustic Agent с 20 различни дръм ритъма. MixConsole също се радва на нови екстри, а VST Connect е с опция за запис от разстояние през интернет.Тези от вас, които са активирали Cubase 7.5 и Cubase Artist 7.5 от 15-ти октомври 2014, могат да изпробват новата 8-ма версия в гратисен период.

За да придобиете по-добра представа какви са нововъведенията в Cubase, ви съветваме да посетите страницата на Steinberg:
https://www.steinberg.net/en/products/cubase/whats_new.html

Прочети още.
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Изцяло нова версия е силно казано ! Има доста нови неща, които обаче са си базирани на предните версии. Странното е, че самия хост няма фон. Имам предвид, че като си затвориш проекта, хоста остава включен без фон а само лентата отгоре стои и на десктопа можеш да си работиш други неща, без да минимизираш.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Предстои ми покупка на Кюбейс .

Питането ми към тези, които имат вече програмата (с молба за съвет) е: Коя е  по-добрата (пълната) версия-Cubase Pro 8 или Cubase Artist 8? (нямам време да се информирам добре, затова се обръщам към вас във форума, за което благодаря предварително)

Също така при една от пробите ми (инсталирах си Cubase 7 Elements) забелязах, че курсора примигва, когато си "разпънал" проекта. Така примигва също и на видео-демонстрациите, които гледах в официалния  сайт. С доста добър компютър съм и според мен не е от хардуера ми. Така ли примигва? 

Link to comment
Share on other sites

Не мога да разбера как тей нямате време да напишете Cubase pro vs artist и да видите първия резултат, а имате време да пишете 10 мин. във форум, където ще чакате часове и може би дни някой да отговори и то така, че да ви свърши работа... :slap:

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

Baby Thomas, само в България е възможно, след като попиташ нещо във форум, да получиш подобен отговор, като Вашия  (български манталитет)!!!  НАВСЯКЪДЕ по света ще се опитат да ти помогнат. В поста си попитах и за други неща освен това, което "не разбирате".  Аз пък не разбирам, струваше ли си да отделите от Вашето време да напишете това, което сте написал?! 

 

Link to comment
Share on other sites

dontwarrior, езикова бариера съществува. Не владея английски добре. Относно въпроса, който Ви е „изникнал”, предпочитам  да пусна два линка с моя работа, правена на „чудесията” Cubase 5 (отново без английски). Видеото съм свалял от Интернет, изтрих оригиналния звук и записах моя-авторска музика и звукови ефекти (с идеята да го ползвам за  портфолио):

Edited by musicman
Линковете са истрити по молба на автора
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vst-инструменти. С тях записвам проектите си.

 

 

Steppenwolf, благодаря за сравнителната таблица!

Вече съм горд собственик на Cubase PRO 8! Работя по въпроса със слабия ми английски. Уверен съм, че като го науча добре ще се повиши качеството ми на работа!

Link to comment
Share on other sites

За да ти даде  някой отговор на въпроса, би трябвало да има и двете версии, за да направи сравнение. Иначе съм супер доволен от 8 pro. Един съвет: Регистрирай си продукта в MySteinberg, че ако не дай си боже ти се скапе usb донгъла, както при мен, без регистрация на продукта ти в официалния им сайт, няма да ти пратят нов активационен код. Иначе регистрирал ли си се там, няма проблеми. А най-спокойния вариант е да си купиш още един донгъл и можеш сам да си прехвърлиш лиценза на новия, като резервен. Аз имах регистрация и всичко мина добре.

Edited by Reckless
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.