Jump to content
Българският форум за музиканти

Reckless

Members
  • Мнения

    74
  • Присъединил/а се

  • Последно посещение

Всичко публикувано от Reckless

  1. И аз ъпгрейднах от Cubase pro 9.5 на 10.0.5. За пръв път си купих 7 и след това, само ъпгрейдвам, като излезе нова. Иначе 7 си я имам на дискове. Останалите само си ги свалям, след като ги платя.
  2. Преполагам, че проблема е в машината ти ! Допреди 3 години ползвах в продължение на 10 години, точно тази карта, от която съм повече от доволен, на 64 битови системи и не съм имал проблеми. Ако имаш възможност, пробвай я с друг компютър.
  3. Първият вариант ми хареса повече като звук, с малки забележки по моему: Дръпни малко касата и барабанчето назад и на вокала дай малко de esser /съска малко повечко/ и си ок. Другото го остави както си е ! В сравнение с първия вариант, втория ми звучи прекалено пластмасово и изцъклено. Първият вариант има повече топлина и звучи аналогово, но понеже вокала ти съска малко и създава впечатление, че инструментите звучат глухо, което за мен не е така. Песента е много приятна, подходяща е за soundtrack към романтичен филм. Защо не вкараш и втори вокал, като хармония на някои места !? Успех !
  4. Ако питаш за това, как да вкараш инфо за файла, така че да речем диск плеър да ти изписва инфото на всяка песен на дисплея, правил съм го преди със CD Architect !
  5. И според мен е от интерфейса ! Софтуерно няма как да се стречне сам проекта. Виж си на каква честота си в звуковата карта преди да затвориш проекта и дали е същата, когато го отвориш отново и чуеш че има тайм стреч.
  6. Не, няма да е възможно, защото трябва да ти е регистриран донгъла, който си има уникален номер. При регистрация на нов донгъл съдържащ лизенз за Cubase, стария автоматично се изтрива от MySteinberg и става невалиден. Нещо такова беше.
  7. За да ти даде някой отговор на въпроса, би трябвало да има и двете версии, за да направи сравнение. Иначе съм супер доволен от 8 pro. Един съвет: Регистрирай си продукта в MySteinberg, че ако не дай си боже ти се скапе usb донгъла, както при мен, без регистрация на продукта ти в официалния им сайт, няма да ти пратят нов активационен код. Иначе регистрирал ли си се там, няма проблеми. А най-спокойния вариант е да си купиш още един донгъл и можеш сам да си прехвърлиш лиценза на новия, като резервен. Аз имах регистрация и всичко мина добре.
  8. Изцяло нова версия е силно казано ! Има доста нови неща, които обаче са си базирани на предните версии. Странното е, че самия хост няма фон. Имам предвид, че като си затвориш проекта, хоста остава включен без фон а само лентата отгоре стои и на десктопа можеш да си работиш други неща, без да минимизираш.
  9. Бях си купил 7, след това ъпгрейд до 7.5 и сега пак с ъпгрейд до 8 pro. От 7.5 до 8 е 99 евро, директно от сайта на Щайнберг.
  10. Вече съм от няколко дена с Cubase Pro 8 и първите ми впечатления са много добри.
  11. Аз ще ти помогна ! Включваш микрофона, правиш проба и ако работи, натискаш "рекорд" бутона и като тръгне музиката, започваш да пееш. Като свършиш, натискаш "стоп" и това е ! Успех !
  12. Малко стара тема, но като става въпрос за usb аудио интерфейс, в този ценови диапазон, мисля че това също е интересно: http://www.thomann.de/gb/tascam_us_366.htm
  13. – умее да разпознава музикалните произведения като стил, както и тяхната тоналност и темпо – със и без помощта на технически средства Ай стига бе ! Тези диджеи, музиканти абсолютисти ще ги направите бе
  14. Reckless

    Фукня

    Audio Technica ATH M50 https://www.dropbox.com/s/nsqotc2bs0dfskw/Audio%20Techinica%20ATH%20M50.jpg
  15. Reckless

    Фукня

    Понеже съм си фен на Steinberg...
  16. Reckless

    Cubase/Nuendo

    Последната версия на Cubase е 7 и с ъпгрейд 7.0.3 Няма 8 и 9 засега. Със 64 битов Cubase ползвам и 32 битови vst инструменти и плъгини, чрез софтуер jbridge.
  17. Reckless

    Cubase/Nuendo

    Купих Cubase 7 и съм много доволен. За тези, които питаха по-горе, при самата инсталация те пита коя версия искаш 32 битовата, или 64. Веднага след инсталацията и регистрацията, ми даде ъпгрейд до 7.0.3 За една седмица вече, не ми е показал никакъв проблем, но имам да инсталирам още vst-та. Изненадан съм, колко реално звучат акустичните инструменти в Halion SE. Имам предвид струнни и духови инструменти.
  18. Какво ви дреме, кой с какво работи ! Работете с каквото ви е удобно и каквото ви удовлетворява и това е. Тези, които претендират, че има някаква разлика най-лесно им се затваря устата. Пускаш им едно парче и да кажат с кой DAW е смесвано, щом откриват разлики и ще видиш, как ще гледат умно
  19. Аз имам Vestax VCI 300, но го ползвам за DJ-ска работа, за правене на музика с него не знам, каква е хватката. Това си е midi контролер, който взаимодейства със софтуер за плейване и смесване на песни. Разликата между VCI 100 i VCI 300 е тази, че 300 има вградена звукова карта и при работа не ползваш картата на компютъра, или лаптопа. Латенцията с нея ми е 2 мсек. Контролерът има изход за слушалки, микрофонен вход, както и 4 аналогови изхода. VCI 300 управлява софтуер "Serato itch" а звуковата му карта също е serato 24 bit и лично за мен е водещата dj-ска карта на пазара, благодарение на качествените си конвертори. Иначе за сложност, не е сложен, даже е супер практичен контролер.
  20. Абе те са си опекли питата. И с пластмасови микрофони да излязат, пак ще звучат, "като" на запис
  21. Ако ти пусна 20 песни, от които 19 правени на PC и една на MAC и познаеш, коя е правена на MAC, тогава купувай MAC и не се замисляй ! Освен крайния резултат, всичко останало са приказки. Особено пък за композиране.
  22. Здравейте ! Имам богат опит в студиината работа /около 20 години/, докато живях в България имах собствено студио и с колеги от известни студия се събирахме често и обменяхме опит. В последствие си прехвърлих студиото във Валенсия, Испания и тук се свързах с колеги, които имат нещо, като школа за тон режисьори, имат наистина страхотно оборудвани студия, както откъм хардуер, така и акустично третирани. Казвам всичко това, за да може да стане ясна базата на гледната ми точка. С колеги в София, преди време правихме сравнение между хардуерни устройства и софтуерния им вариант, като се има предвид, че марката и продукта са напълно еднакви. Ще дам пример със Waves L2 хардуер и Waves L2 софтуерния вариант. В двата варианта обработихме един и същ аудио материал с абсолютно еднакви настройки и резултата беше абсолютно еднакъв, както на слушане, така и след спектрален анализ. Никаква, ама никаква разлика, противно на очакванията ни в полза на хардуера. Разлика просто нямаше. Същият експеримент направихме и с максимайзер на BBE. Същият резултат. Разлика нямаше. Колкото до какви плъгини се използват при микс, това е много индивидуално. Зависи най-вече от стила музика. Естествено е, че хаус и рок не може да се работи по един и същ начин, както разбира се и музика в един стил пак има различни инструменти, акценти, темпо...и пак се работи индивидуално. Най-общо казано, абсолютно задължителни са: EQ, Compressor, reverb. Това са основните процеси, без които просто няма как да станат нещата. Как точно ще се ползват и с какви настройки, това си зависи от материала и идеята на самата композиция, Това важи и за всички останали хиляди процесори. Прост пример е че не можеш да сложиш еднакъв по дължина реверб на рок балада и някоя друга песен с темпо 2 пъти по-бързо. Вариантите на всеки един инструмент се обработват по ралични начини. Всичко е много относително и се свежда и до вкусове. Понеже с Максим Горанов много се имаме и в България постоянно си комуникирахме, няма да забравя един случай: Отивам един ден при него в студиото и той тъкмо привършваше работа с някакви цигани, бяха записвали нещо и Максим им го миксираше. Когато си тръгнаха, Максим с едни ококорени очи ми казва: "Браткиш /така казва за брат/ ти представяш ли си, кларинетиста от тази група иска да му слагам дисторжън на кларинета" Казвам му "Що бе, кларинет с дисторжън, може да е някаква иновация" Така, че при микса, все пак си опира и до вкус и разбирания. Колега каза преди мен, че ухото е най-важно. Така е ! За да стане хубав микс, трябва задължително да си наясно, как звучи хубав микс през твоите монитори и да гониш резултат. И слушайте само линейно !
  23. И аз искам да направя няколко песнички, но не знам кое копче на клавиатурата да натисна.
  24. Reckless

    NI Hypersonic

    При мен работи хиперсоник 2 с Cubase 5, само че самият релииз си има някои бъгове, като да си сменя сам инструментите с дефаултните настройки, както и някои инструменти не работят...
  25. Това с лагването на моменти, може да ти е от "autosave", който е включен по дeфoлт в Cubase.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.