Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

До колкото разбрах от това което намерих в нета това е програма която работи с всички видове звукови карти но останах с впечатление че е нещо като филтър на звука мислих че като е инсталирам ще се подобри изходния сигнал от звуковата карта защото от различните програми една и съща музика звучи много различно също корекциите звучат много различно при еднакви честоти. В същност не мога да изкарам качествен звук от програмите с които работя по точно използвам предимно ultramixer union 2.1 аз съм дисководещ работя в момента в различни заведения - на халтура в момента само това има като работа. Бях прекъснал за няколко години тази работа но отново започнах да практикувам преди работех с плейъри а още по рано с декове и смесител но вече използвам компютъра защото е много по ефтино и по лесно разликата е голяма сега няма намачкани ленти или скачащи дискове не се налага да хващам ритъма за да миксирам има ауто пиич контрол и още куп предимства. Като говоря че не съм доволен от звука имам в предвид че правя сравнението с оригинално CD с една и съща музика и съществува още един проблем с микрофона - няма никакви корекции от компютъра нито ефекти което е проблем защото днешните смесители от среден клас имат много голяма разлика от старите смесители с които съм работил дори и българският Хаитекс имаше много добри корекции но в момента мисля че вече не се произвежда. И след като разбрах за Asio4all помислих че това ще може да коригира проблема и за това е инсталирах но дори не мога да е пусна да работи с нито една програма вероятно не знам как. Ако някой може да помогне с информация ще бъда благодарен

Отговорено

Изтрий ASIO4ALL , нямаш нужда от нея за това , което искаш да правиш. Нито пък тя е за това.

Разбира се , че ще има разлика между оригинално СД и компютъра , потърси за аудио файл компресията и ще разбереш защо , не е кратка тема (надали работиш с FLAC или други подобни high bitrate файлове , ако греша да бъда извинен)

Отговорено (Редактирано)

Грешно си разбрал - нищо не подобрява - цели да намали времето от входа до изхода, казано на най-прост език, за да нямаш забавяне когато искаш да свириш през компютъра в реално време. Но определено не може да компенсира кофти звукова карта :) Вече, за да изкараш добър звук и да имаш настройките за които говориш и да можеш да ги ползваш в реално време, ти трябва (добър) аудио интерфейс и що-годе добър компютър.

Редактирано от 7thString
  • 6 months later...
Отговорено

Здравейте, проблема ми е в закъснението на звука,пробвах ASIO4ALL но с него нямам звук звуковата ми карта е Creative SB X-FI Fatality XtremeGamer Sound Card,колоните Logitech Z5500.

Отговорено

Тази карта, въпреки, че не е много читава, мисля, че има нативна поддръжка на ASIO - намери си драйвера и го настрой. ASIO4ALL просто не си го конфигурирал правилно, затова нямаш саунд.

• 2 months later...
Отговорено

Ползвам Guitar Rig + ASIO драйвери, а въпроса ми е как мога да увелича звука освен от Guitar Rig–а, защото ми е много тихо така ..

Схемата, по която са свързани китарата с компчтъра и кубето е:

Китара->(чрез преходник, включен в микрофонения вход)->Компютър->Кубе(Cort MX15R)

Отговорено

Не си написал каква е картата, какви са драйверите, ала-бала... повечето имат собствен миксер, откъдето си регулираш звука.

Отговорено (Редактирано)

Китарата ми е Yamaha EG112(но това в случая няма значение) .. аз искам да увелича звука на самия ASIO драйвер. А ASIO драйвера е ASIO4ALL 2.11 Beta1, a Guitar Rig-a e Guitar Rig 5 Pro v5.0.1

Редактирано от koko13
Отговорено

Предлагам модераторите да направят отделен раздел само за ASIO и това защо не се чува  и  как да си свържат компютъра с китарата.Толкова ли не може да пуснете в търсачката  едно запитване и ще ви излязат 3000 въпроса с 2 х толкова отговора?

Отговорено

Силата на самия драйвър не се контролира. Другаде си търси проблема. Примерно като включиш слушалки, виж как е силата. Ако е добре, в кубето нещо ще е причината. Огледай и мискера на windows.

Отговорено

И със слушалки също е тихо. А със кубето като си пусна музика(не чрез ASIO драйвера) се чува нормалко и мога да си контролирам звука. В миксера на wildows нямам ASIO драйвер. А може би от Guitar Rig-a може да се увеличи още звука, но аз да не знам как.. аз го увеличавам само отгоре, там където пише OUT. Ако може да се увеличи и от друго място в самата програма(Guitar Rig) кажете?

Отговорено

Може да вдигнеш входното и изходното ниво (отгоре както казваш), до толкова че да не peak-ва. Освен това можеш да регулираш силата на усилвателите и ефектите по веригата, както и нивото на preset-a, от конкретния блок, който служи за това.

Отговорено

хм .. и това пробвах, обаче пак ми е тихо ... а лошото е, че за кубето ми силата на звука се контролира само от драйверите на компютъра ..