7thString Отговорено Август 27, 2012 Share Отговорено Август 27, 2012 Щом не ти е ясно, вероятно не ти и трябва. Защо си я сложил на компа си? Какво си очаквал да се случи? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skylex Отговорено Август 27, 2012 Share Отговорено Август 27, 2012 До колкото разбрах от това което намерих в нета това е програма която работи с всички видове звукови карти но останах с впечатление че е нещо като филтър на звука мислих че като е инсталирам ще се подобри изходния сигнал от звуковата карта защото от различните програми една и съща музика звучи много различно също корекциите звучат много различно при еднакви честоти. В същност не мога да изкарам качествен звук от програмите с които работя по точно използвам предимно ultramixer union 2.1 аз съм дисководещ работя в момента в различни заведения - на халтура в момента само това има като работа. Бях прекъснал за няколко години тази работа но отново започнах да практикувам преди работех с плейъри а още по рано с декове и смесител но вече използвам компютъра защото е много по ефтино и по лесно разликата е голяма сега няма намачкани ленти или скачащи дискове не се налага да хващам ритъма за да миксирам има ауто пиич контрол и още куп предимства. Като говоря че не съм доволен от звука имам в предвид че правя сравнението с оригинално CD с една и съща музика и съществува още един проблем с микрофона - няма никакви корекции от компютъра нито ефекти което е проблем защото днешните смесители от среден клас имат много голяма разлика от старите смесители с които съм работил дори и българският Хаитекс имаше много добри корекции но в момента мисля че вече не се произвежда. И след като разбрах за Asio4all помислих че това ще може да коригира проблема и за това е инсталирах но дори не мога да е пусна да работи с нито една програма вероятно не знам как. Ако някой може да помогне с информация ще бъда благодарен Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dilian Nedev Отговорено Август 27, 2012 Share Отговорено Август 27, 2012 Изтрий ASIO4ALL , нямаш нужда от нея за това , което искаш да правиш. Нито пък тя е за това. Разбира се , че ще има разлика между оригинално СД и компютъра , потърси за аудио файл компресията и ще разбереш защо , не е кратка тема (надали работиш с FLAC или други подобни high bitrate файлове , ако греша да бъда извинен) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Август 27, 2012 Share Отговорено Август 27, 2012 (Редактирано) Грешно си разбрал - нищо не подобрява - цели да намали времето от входа до изхода, казано на най-прост език, за да нямаш забавяне когато искаш да свириш през компютъра в реално време. Но определено не може да компенсира кофти звукова карта Вече, за да изкараш добър звук и да имаш настройките за които говориш и да можеш да ги ползваш в реално време, ти трябва (добър) аудио интерфейс и що-годе добър компютър. Редактирано Август 27, 2012 от 7thString Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smithkiller Отговорено Март 22, 2013 Share Отговорено Март 22, 2013 Здравейте, проблема ми е в закъснението на звука,пробвах ASIO4ALL но с него нямам звук звуковата ми карта е Creative SB X-FI Fatality XtremeGamer Sound Card,колоните Logitech Z5500. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Март 22, 2013 Share Отговорено Март 22, 2013 Тази карта, въпреки, че не е много читава, мисля, че има нативна поддръжка на ASIO - намери си драйвера и го настрой. ASIO4ALL просто не си го конфигурирал правилно, затова нямаш саунд. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko13 Отговорено Май 29, 2013 Share Отговорено Май 29, 2013 Ползвам Guitar Rig + ASIO драйвери, а въпроса ми е как мога да увелича звука освен от Guitar Rig–а, защото ми е много тихо така .. Схемата, по която са свързани китарата с компчтъра и кубето е: Китара->(чрез преходник, включен в микрофонения вход)->Компютър->Кубе(Cort MX15R) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
7thString Отговорено Май 29, 2013 Share Отговорено Май 29, 2013 Не си написал каква е картата, какви са драйверите, ала-бала... повечето имат собствен миксер, откъдето си регулираш звука. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko13 Отговорено Май 29, 2013 Share Отговорено Май 29, 2013 (Редактирано) Китарата ми е Yamaha EG112(но това в случая няма значение) .. аз искам да увелича звука на самия ASIO драйвер. А ASIO драйвера е ASIO4ALL 2.11 Beta1, a Guitar Rig-a e Guitar Rig 5 Pro v5.0.1 Редактирано Май 29, 2013 от koko13 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
enuffZnuff Отговорено Май 29, 2013 Share Отговорено Май 29, 2013 Предлагам модераторите да направят отделен раздел само за ASIO и това защо не се чува и как да си свържат компютъра с китарата.Толкова ли не може да пуснете в търсачката едно запитване и ще ви излязат 3000 въпроса с 2 х толкова отговора? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Май 30, 2013 Share Отговорено Май 30, 2013 Силата на самия драйвър не се контролира. Другаде си търси проблема. Примерно като включиш слушалки, виж как е силата. Ако е добре, в кубето нещо ще е причината. Огледай и мискера на windows. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko13 Отговорено Май 30, 2013 Share Отговорено Май 30, 2013 И със слушалки също е тихо. А със кубето като си пусна музика(не чрез ASIO драйвера) се чува нормалко и мога да си контролирам звука. В миксера на wildows нямам ASIO драйвер. А може би от Guitar Rig-a може да се увеличи още звука, но аз да не знам как.. аз го увеличавам само отгоре, там където пише OUT. Ако може да се увеличи и от друго място в самата програма(Guitar Rig) кажете? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mairomaster Отговорено Май 30, 2013 Share Отговорено Май 30, 2013 Може да вдигнеш входното и изходното ниво (отгоре както казваш), до толкова че да не peak-ва. Освен това можеш да регулираш силата на усилвателите и ефектите по веригата, както и нивото на preset-a, от конкретния блок, който служи за това. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko13 Отговорено Май 30, 2013 Share Отговорено Май 30, 2013 хм .. и това пробвах, обаче пак ми е тихо ... а лошото е, че за кубето ми силата на звука се контролира само от драйверите на компютъра .. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
koko13 Отговорено Май 30, 2013 Share Отговорено Май 30, 2013 а и да си увелича звука на самата китара(и пак не достатъчно) няма как да увелича пък звука на backing track-a Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts