Fallenblood Отговорено Ноември 20, 2010 Share Отговорено Ноември 20, 2010 (Редактирано) ми, за вход, доколкото помня, имах само микрофон, и беше светнат. имаше и още едно включено нещо (изход) и едно изключено, дето май беше изход и май го пробвах, ама... май. утре ще видим... Редактирано Ноември 20, 2010 от Fallenblood Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Statev Отговорено Ноември 29, 2010 Share Отговорено Ноември 29, 2010 Здравейте . Проблема ми е следният , преди да си зема лаптоп използвах Асиофорал и ГъитарРиг на старият настолен който беше на XP SP3 и настройването на драйвера Асиофорал не беше нищо сложно . Но сега съм на Vista 32-bit и със звукова карта Realtek ALC268 @ Intel 82801HBM ICH8M - High Definition Audio Controll , искам да знам картата може ли да поддържа Асиофорал и ГъитарРиг без чуствителна латенция и да помоля някой да ми помогне с настройките на картата че да подкарам тоя драйвер. П.П Не намерих нищо във форума което да ми помогне Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Басурендер Отговорено Ноември 29, 2010 Share Отговорено Ноември 29, 2010 (Редактирано) Би трябвало да стане. Не съм много компетентен , но и аз имах подобен проблем. Това А4А го ползват и разни други приложения (не знам за какъв ) . Затова пробвай когато стартираш ГР всичко друго да е спряно. Лично при мен имаше конфликт с Бит комета и уинампа и. А имаш ли лайн ин вход..щото има лаптопчета без и на високото входно ниво на микрофонния входзапочва да пука. Пак имай предвид , че не съм специалист а споделям личен опит. П.С Между другото преди работа винаги рестартирам , щото има същия проблем ...едно пелтечене , явно различни приложения , които са го ползвали са го окупирали по някакъв начин , но след рестарта ми работи... Процесор 2.59 с 1.62 рам за протокола Редактирано Ноември 29, 2010 от Басурендер Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Statev Отговорено Ноември 29, 2010 Share Отговорено Ноември 29, 2010 (Редактирано) Проблема ми е че немога да подкарам китарата през лаптопа самият драивер нещо не се пуска преди ми излизаше долу в дясно на XP windowsa предполагам и на Vista трябва да се показва долу ама неще имам 3 входа на картата мисля че имам лине ин . Редактирано Ноември 29, 2010 от Statev Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Statev Отговорено Декември 1, 2010 Share Отговорено Декември 1, 2010 Вече успях да пусна китарата към лаптопа разбрирам по това че АП тунера отчита сигнал но немога да пусна звука , е тука няква помощ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dankata0071 Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 Инсталирам Гитар Рига за пръв път , както пише в инструкцийте настройвам драйвъра да е АСИО и не се чува нищо. Но пък с Друг драйвър примерно DirectDrive(или нещо подобно) се чува перфектно но има латенция... Някакви идеи? Мерси предварително :) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 Какъв ASIO driver си инсталирал и каква ти е аудио картата? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dankata0071 Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 Какъв ASIO driver си инсталирал и каква ти е аудио картата? ASIO driver е най-новият от сайта им а за аудио картата не знам как да видя... Намерих само това в Device Manager под Sound , Video and Game Controllers "Realtek High Definition Audio" Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
blr Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 Oт кой сайт? Посочи ТОЧНО какво си инсталирал. Ако става въпрос за ASIO4ALL се случева често да не върви на вградени звукови карти с Realtek чипсет. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dankata0071 Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 Инсталирах ASIO4ALL 2.10 - English от http://www.asio4all.com/. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
V3n0m Отговорено Февруари 27, 2011 Share Отговорено Февруари 27, 2011 най-вероятно е от звуковата карта, защото моята също е вградена и Guitar Rig ми прави същите проблеми Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ex74 Отговорено Февруари 28, 2011 Share Отговорено Февруари 28, 2011 Спрете всеки софтуер които ползва аудио драйвера (плеъри, браузъри) и отворете отново гитар риг-а със asio4all. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dankata0071 Отговорено Февруари 28, 2011 Share Отговорено Февруари 28, 2011 Спрете всеки софтуер които ползва аудио драйвера (плеъри, браузъри) и отворете отново гитар риг-а със asio4all. Не мога да повярвам станаа!!!! Трябваше да изкл. Realtek HD Managera и готово даже успях да настроя да звучи качествено и без много латенция. Много благодаря ) Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
kiko77 Отговорено Април 1, 2012 Share Отговорено Април 1, 2012 Здравейте, наскоро си взех юсб аудио интерфейс - Cakewalk UA-1G : http://www.rolandus.com/products/productdetails.php?ProductId=1089&ParentId=436 и го ползвам да свиря на ел. китара с Гитар Риг 5 на лаптоп с Windows XP32. Инсталирах му последният ASIO драйвър за Windows XP32 от сайта на Кейкуок. Също така имам инсталиран на компа и последният ASIO4ALL v2.11. От настройките на ОС навсякъде съм забранил да ползва вградената звукова карта ( IDT), а само Cakewalk-а и съответно в Гитар Рига си е само тя като ИН/АУТ опции. Много ми е странно обаче - като сменям от Гитар Риг-а през ''Audio and MIDI settings'' различните драйвъри, като го наглася да ползва ASIO4ALL, изкарва според показанията на Гират Рига - два до три пъти по-малка латенция ( обща - IN+process+out) на идентичен по големина буфер, отколкото, ако наглася да ползва специалния си АСИО драйвър, писан специално за този хардуер ( който Гитар Риг-а го познава като UA-1G)..? Което противоречи на всичко, което съм чел - нали специалният драйвър трябва да ''отпушва''реалните възможности на аудио картата? С АСИО4ОЛ драйвъра мога да докарам латенция от 4мс при 192 семпъла на 96KH настройки, което по никакъв начин не мога да по постинга със UA-1G драйвъра... И друго нещо ме озадачава - като ползвам специалния АСИО драйвър не мога реално да свиря на 96КХ режим - картата по принцип позволява на 96КХ или само да се записва, или да се плейва, тоест - ин или аут само, но не и двете едновременно. И съответно, на каквито килохерци си наглася картата - само такава опция ми дава и от настройките на Гитар рига. Съответно - свиря на 48КХ, защото на 96 не излиза звук. А, като включа АСИО4ОЛ - ми дава да си сменям - мога да качвам килохерците както си искам...? И съответно - като си наглася на 96КХ - и латенцията само от това пада два пъти, отколкото на 48кх.. Това дали е реално или Гитар Рига се бърка по някакъв начин и не показва реално нещата..? И друго забелязвам - има ефекти ( някои от метъл-дисторшъните предимно, но и разни дргуги), които както и да настройвам, увеличавам семпъл рейта, размера на буфера, пак си има бучене..Пък нали уж с хубава звукова карта със специален вход за кирата и т.н....? Някой по-запознат има и идея защо са тези аномалии? Аз ли не правя нещо както трябва, или..? Мисля си, дали, ако мина на Уиндоус 7, може специалният драйвър да работи по-добе? То това е съвсем нова версия на Гитар Риг-а - на няколко месеца, а ХП-то е ОС на 10-тина години вече... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vaxo Отговорено Април 1, 2012 Share Отговорено Април 1, 2012 Не съм запознат с конкретния хардуер, но имам едно предположение, ако моделът е стар. Драйверът за него да е направен, когато е излязъл моделът и от тогава насам да не е подобряван, а ASIO4ALL си ги ъпдейтват. И така да се получило, че определеният за джаджата драйвер да остарял вече и дори универсалният да е по-добър от него. И последните издания на ГитарРиг си работят добре с ХП, но ако джаджата е нова - може нейният драйвер да е правен за 7 или Виста и да не работи добре под ХП. Това са моите предположения, но пак отбелязвам, че не съм запознат с този интерфейс. 1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts