Behringer Отговорено Май 11, 2009 Отговорено Май 11, 2009 e защо? 7-ичката си е екстра и е лекичка... обаче драйвери още няма, това и ти е проблема на теб... опитай да изтеглиш някакъв асио4ол Не иска мама и мръсна... Инсталирам го но... Същата боза... Цитирай
Raxus Отговорено Май 12, 2009 Отговорено Май 12, 2009 Споко, аз съм на 7ца ве4е4 месеца и сум мн доволен. Първото нещо е да си свалиш Realtek HD driver, след това си дърпа6 Asio4all без значение коя версия и си слагаш. Единствения проблем е че преди всяко свирене трябва да влизаш в програмата и да слагаш всичко стоиности на максимума. А за седмицата и си има дривери колкото щеш. Все пак е разработван на основата на Виста и е едно нейно по добро копие. Така че без предразсъдаци относно windows 7. БТВ дори работи по леко от XP и единствения проблем, които имаше относно програми, с коинто не може да се работи на 7 едорграми за download(Бит Комет и тн.), но от 2 месеца и това нещо е поправено Цитирай
soundcare Отговорено Май 23, 2009 Отговорено Май 23, 2009 (Редактирано) Преди 2-3 дни си купих Tascam FireOne от форума .....общо взето съм доволен(спрямо бюджета които можех да отделя),но имам драма с ASIO драйверите... и СОНАР 8 1...всеки път трябва да пипкам лейтансито когато стартирам СОНАРА 2...доста ми бави пц-то...и процесора доста играе 3...СОНАРА забива като задържам едновременно от 4 клавиша нагоре на СИНТЕЗА . 4. НЕ повече от 20 мин. МАКС и СОНАРА забива до рестарт на хоста С ММИ всичко си е перфектно .....не усештам разлика в звука....и нямам 1 случай да ми е правил какъвто и да е проблем! Идеята ми е следната : Всеки казва че няма база за сръвнение м/у АСИО и ММИ.Колко е зле ММЙ от ПРО гледна точка и т.н. Навсякъде по чуждите форуми пишат,че ASIO драйверите и продуктите на CAKEWALK са родени един за друг,което ме учуди погледнато моят проблем. Въпросът ми е : Кога ще дойде момента в който ММИ няма да може да изпълни изискванията ми в домашна среда с 1 синтез и Tascam-а без каквито и да е др. инструменти или някакъв вид миди контрол? п.с. Ако някой каже със свой прости думи тип "асио има(може) а мми не....или нещо подобно,като за неук човек като мен ще съм много благодарен .........аз четох принципно не малко.....но не и много,но при всички положения е друга когато задаваш въпроса и четеш отговори на сънародници Забравих!!!! пц-то е AMD Athlon 64 X2 DUAL 4600+ с 3gb RAM Редактирано Май 23, 2009 от soundcare Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Май 29, 2009 Отговорено Май 29, 2009 Виж какъв ти е Уиндоуса и дали изрично има кръпка за FireWire слотовете на дъна и аудио-интерфейси. Мисля че в SP3 за Windows XP Pro е оправено, но не се знае знае ли се при теб как е бутан Windows-a (предполагам си с някаква "пипана" версия на тази ОС). Тъй като не казаваш какво се вижда като настройкио за семплите за цикъл и подобни подробности, когато прехвърляш от MME на ASIO, понякога едното взима името на другото и обратното. Виждал съм такива случаи, но зависи при теб как е. 1. Провери всичко по кабелите и слотовете между дъното и аудио-интерфейса 2. Провери ОС за нещата по-горе, дето писах 3. Почисти регистрите (много пипкава работа и небезопасна, обаче винаги се отблагодарява) 4. Чист инстал на драйверите и рестарт Внимателно прочети документацията на дъното относно FireWire порта. Там обикновено пише доста важни неща, макар че никой не ги чете. Тествай аудио-интерфейса на друг комп на познат, който също се занимава с аудио-видео продукция. Това като крайна мярка или питай продавача имал ли е подобни порблеми. Изобщо, проблемът може да е навсякъде по веригата. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Май 30, 2009 Отговорено Май 30, 2009 (Редактирано) Чакай... за фирмените ASIO драйвери ли говориш или за ASIO4ALL? Последният е драйвер, предназначен за работа с домашни AC97 чипове, които не поддържат ASIO хардуерно. Вкъщи ASIO4ALL работи трагично, в сравнение с ASIO дррайвера на картата. Редактирано Май 30, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Май 30, 2009 Отговорено Май 30, 2009 Евтиме, едва ли ще прояви такава глупост, при положение че има фирмени драйвери за FireWire аудио-картата си, да ползва Asio4All... Наистина обаче, ако заглавието на темата му отговаря на истината просто ще се зачудя как е възможно да има хора, които не знаят дори какво имат?! Ще се получи голяма идиотия ако е така... Но всякакви ентусиасти има. Знам поне за един такъв със сигурност, който е отишъл да учи за звуко-инженер в Англия и не знае дори за какво ще му е! Светът е невероятно място, а неговите трудови хора... неговите трудови хора... трудови хора... хора... ра... ра... Цитирай
soundcare Отговорено Юни 6, 2009 Отговорено Юни 6, 2009 С доста просто дъно съм- asus m2n-mx на което нямаше файръеар порт и си купих пс-ай платка за целта ...уинае СП3....но съм го набозил яката---> сменил съм 2 дъна с 2 процесора без преинсталация на ос-а и от 1 г (+- 2 - 3м),но си го чистя от време на време - качественно защото ме мързи да го преинсталирам...позлвам доста разновиден софт Общо взето съм в час с пц-тата (над 10г. от 4г. бачкам про с BASH SCRIPT-ове)....но до сега не съм се занимавал до такава степен с аудио проблеми. Нито в линукса(който до сега ползвах 95% от времето ми прекарано пред пц) В крайна сметка мисля,че сега е наред лейтансито с тези настройки: Контрол панел: В Сонара но казват --->АСИО е ПРО .. ММЕ за нищо не става.....аз го приемам,че с мме само музка може да си слушаш Цитирай
jordanp Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 Пробвах да свържа китарата си към компютъра ми и да изполваз някой процесор със ефекти. Опитах с ReValver2 в последствие и с Guitar rig2, но и във 2-та случая имаше твърде голяма латенция може би над 15мс, да не говорим за гадното пищене при някои ефекти. Кои смятате са факторите, които могат да повлияят на латенцията, и по точно как можем да я ограничим маскимално, без да ни накъсва сигнала. Аз лично се сещам за няколко такива, може да кажете, кой до колко може да повлияе Първото от което зависи е саунд картата, моята е вградена и може би даже няма начин да се докара до що годе по-малко ниво при този вид карти. Второто е драйверите и техните настройки. Аз използвам ASIO4ALL, чесно казано не знам много за това, как мога да си ги настроя, само съм чувал че зависи от буфера. Въпросът е при кави условия можем да намлим латенцията до 1мс, трябва ли да имаме в случая много скъпа саунд карта и ако си взема Sound Blaster 5.1, дали ще ми свърши работа? Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 (Редактирано) Латенцията никога не може да бъде 1 милисек Аз самият, много пъти съм опитвал да постигна задоволителни резултати, но никога не успях да сваля латенцията под реални 10 милисек, както и качествен саунд с прилична атака на чистия звук на китарата, поради което просто спрях да използвам съответните софтове за свирене в реално време. Но наче много хора ги използват и намират резултатите за съвсем задоволителни . За ограничение на латенцията до прилично ниско ниво и постигането на достатъчно качествен саунд е нужна добра саунд карта ( не Саундбластер ) както и приличен компютър Редактирано Юли 7, 2009 от kolio_k Цитирай
Kurt Uvash Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 Аз съм с едни от първите Creative Audigy аудио карти. Говоря за преди Audigy 2 фамилията. Обща латенция която докарвам е приблизитоелно 20-30 в някои случаи и около 40 милисекунди (когато правя нещо на Ableton). Да, зависи от буфера семпли, които се обработват за такт. В моя случай докарвам прилична латенция 20-30 милисекунди при 500 семпъла. Като смалям семплите, и латенцията намалява, но пък по-малко ефекти софтуерно мога да накачуля по траковете, защото почват припукванията и засичанията. Друго решение е просто "да замразяваш" (freeze) вече настроените с ефекти тракове или да им записваш изходящото аудио на нов трак и после на стария трак (с ефектите) да им дадеш байпас (да се заобиколят) и да заглушиш (mute) същия трак. Така правя при Reaper. Ableton има чудесно работеща замразяваща (freeze) функция, когато си записал и подредил няколко клипа на трака с ефектите, които искаш да замразиш. С просто изтегляне на семплите (или дублите или частите наредени по трак) с мишката в съседния трак на така фрийзнатия и вече си с наличен аудио сигнал с наложени ефекети. Други програми също използват freeze функции. А при Reaper може да го правиш с така наречените stem-тракове, което е същото като фрийза. но с малко повечко възможности откъм връзки и прочее. П.п. Подсещаш ме да направя видое-урок за това в другата тема. Цитирай
presly Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 Аз с моя Конект6 го докарвам при натоварено свирене до 3-5 мс латенция. Но пък машината ми е слаба по сегашните разбирания... Цитирай
kolio_k Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 Явно машината ти е супер . Латенция от 3 милисек, означава, че реално имаш по една милисекунда на входа и изхода и още една за обработка. Никога не съм виждал такъв переформанс на живо. Как точно го измери? Цитирай
canev Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 Здравейте! Значи преинсталираха ми Windows XP ,след което явно пичовете са ъпдейтвали ОС и са се омазали нещата.Преди преинстола ASIO4ALL драйвъра/ си бачкаше супер на Амплитюба и Риволвера.Сега след като преинсталирах драйвера се чува нещо като леки пуканки ,засичане на звука, съвсем слабо но дразнещо/.Пробвах да оправя всякакви латенции и буфери,но безуспешно.Когато вкарам в Амплитюб бакинг трак и той започва да засича/звука/.Предполагам ,че има "разногласия"между новоинсталираните драйвери.Тези който виждам са: Intel/R/ Graphics Media Accelerator Driver REALTEK GbE & FE Ethernet PCI-E NIC Driver Realtek High Definition Audio Driver.............този сега са го инсталирали Драйвер за безжичната клавиатура Прейнсталирах си и драйвера на звуковата карта…….но без успех Братлета помагайте............. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 Това, което се показва в контролния панел на картата не е реалната латенция. Изобщо! Например самия ОС си има една константна латенция, която не може да се избегне. Конкретно за Уин говоря на другите ОС-и може да се избяга... Цитирай
jordanp Отговорено Юли 7, 2009 Отговорено Юли 7, 2009 А ако вържа външен китарен процесор към компа ми, ще има ли отново латенция? Това по добър вариант ли е от използването на разни софтове? Цитирай
Recommended Posts