Dwell Публикувано Май 28, 2014 Публикувано Май 28, 2014 Тремолото ми е доста високо и не знам как да го оправя и някак си bridge-a ми е вдлъбнат. Трябва ли да я нося на лютиер задължително? http://prikachi.com/images/270/7356270u.jpg http://prikachi.com/images/268/7356268B.jpg Цитирай
atanas_shishkov Отговорено Май 28, 2014 Отговорено Май 28, 2014 Тук доста хора можем да ти дадем съвети как да си настроиш тремолото. Обаче, ако нямаш опит, те съветвам да се обърнеш към лютиер, който ще ти направи сет-а грамотно. 1 Цитирай
Dean Отговорено Май 28, 2014 Отговорено Май 28, 2014 (Редактирано) От това,което се вижда от снимката мога да е посъветвам следното: Сложи си обратно първа струна и си настрой китара в съотвения строй,в който свириш. Ако пак е така ,почни да отвиваш по- малко равномерно видите,които държат пружините отзад на китарата ти, като от време на време настройваш пак с тунера.Трябва да дойде момент, в който ще се изправи. Ако това не стане или струните ти са прекалено тънки за този строй или причината е друга и вземи я закарай на лютиер. Редактирано Май 28, 2014 от Dean Цитирай
Dwell Отговорено Май 28, 2014 Автор Отговорено Май 28, 2014 Проблема е че живея в Силистра а тук май няма лютиер а не знам колко пари може да ми излезе ако я дам на някой който е в друг град Цитирай
Slacoth Отговорено Май 29, 2014 Отговорено Май 29, 2014 За всяка тоналност се прави нов set up. Ако този Jackson е бил настроен в E, а ти си го свалил тон или повече надолу, тогава е нормално така да слегне тремолото. Същото логично се получава при късане на струна. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 29, 2014 Отговорено Май 29, 2014 Абе стига с т'ва носене на лютиер за най-малката дреболия. Още малко... като се разстрои между песните и пак на лютиер... В нета има предостатъчно информация (включително и видео) как и защо се регулират екшън, интонация, тремоло и т.н. Трябва да си или супер мързелив или доста тъп/сакат, за да не се справиш. Също така никой освен теб не знае как ти е удобно да бъде нагласена и да я носиш 15 пъти до лютиера, докато разбереш как може би ти харесва... Айде нема нужда! 1 Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 29, 2014 Отговорено Май 29, 2014 Абе не си скапвайте името на градо бе,като си от силистра,това оправдание ли е (батии,аз съм беден ,като некъв циганин),имаш компютър,имаш интернет,в този форум има доста информация.. Седаш и Четеш бе.. Цитирай
ZLE Отговорено Май 29, 2014 Отговорено Май 29, 2014 Бе мен по тремолото ми мяза на Ibanez(не че има значение).Иначе каквото каза колегата Дийн,отвинти леко двата винта ,които държат тремолото... Едно от многото клипчета по темата: Цитирай
Hillbilly Отговорено Май 29, 2014 Отговорено Май 29, 2014 От това,което се вижда от снимката мога да е посъветвам следното: Сложи си обратно първа струна и си настрой китара в съотвения строй,в който свириш. Ако пак е така ,почни да отвиваш по- малко равномерно видите,които държат пружините отзад на китарата ти, като от време на време настройваш пак с тунера.Трябва да дойде момент, в който ще се изправи. Ако това не стане или струните ти са прекалено тънки за този строй или причината е друга и вземи я закарай на лютиер. Ти си му обяснил нещата ясно,не е зле като развива винтовете да махне пружините,само допълвам,нямам опит с такива флойд системи,но доста време свирех на стратокастър,принципа е същия. Цитирай
Dean Отговорено Май 29, 2014 Отговорено Май 29, 2014 Нищо няма да маха, имам предвид да развива по -малко видите- настройва с тунера и пак така продължава,докато не изправи. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 30, 2014 Отговорено Май 30, 2014 Връткането на стъдовете с натегнати пружини/струни не е добра идея! Цитирай
Dean Отговорено Май 30, 2014 Отговорено Май 30, 2014 (Редактирано) При смяна на строевете на китарата (примерно от ми в ми бемол), винаги по този начин си оправям флойда, проблеми досега никога не съм имал,това е най-лесния,бърз възможен начин . Редактирано Май 30, 2014 от Dean Цитирай
g_vayov Отговорено Май 30, 2014 Отговорено Май 30, 2014 Връткането на стъдовете с натегнати пружини/струни не е добра идея! Май не иде реч за "стъдовете" на които лягат ножовете, а за винтовете от задната страна на китарата които свързват пружините с корпуса. 1 Цитирай
Baby Thomas Отговорено Май 31, 2014 Отговорено Май 31, 2014 Да, прав си. Аз се сетих след като пуснах месиджа, но тъй като е вярно/важно и реших да го оставя. 1 Цитирай
Recommended Posts